|VDOVA A VDOVEC|

1.7K 138 50
                                    

/9.10. 1991/

Annabeth Prewettová se napila ze své termosky s kafem a položila si čelo do svých dlaních. Před ní se nacházely dva sloupce. Uděláno a neuděláno. Nejhorší ale bylo, že hromada neuděláno razantně přesahovala ten druhý sloupec.

Najednou někdo zaklepal na dveře a blondýnka mezi tím, co psala jednu z byrokratických nesmyslů zařvala: ,,Dále." Zvedla oči, sundala si z nosu brýle a pohlédla na muže, jenž stál ve dveřích.

,,Už je skoro půl druhé, Beth," uchechtl se blonďatý muž se založenýma rukama na hrudi. Měl na sobě hnědý plášť přehozený bílou košili s tmavě modrou kravatou. ,,Už si obědvala?"

Annabeth si povzdechla. ,,Ne," přiznala se. ,,Lehce nestíhám."

,,Na oběd máš právo," pousmál se a sundal její béžový plášť z věšáku. ,,Už si byla v té nové kantýně pro ministerstvo?"

,,Merline, Amosi," rozesmála se blonďatá žena. ,,Myslíš, že teď máš čas chodit do nějaké jídelny pro kouzelníky? Teď se moje obědy skládají ze snickersek a dietní coly z těch skvělých automatů tam na chodbě."

,,Takže potřebuješ pořádný oběd," usoudil Amos Diggory a přiblížil se k jejímu stolu. Ona se zvedla ze židle a přijmula nabídnutý kabát. ,,Máš hezkou kancelář."

,,Hezká kancelář, ale moc práce," stěžovala si Annabeth a zapínala si velké knoflíky od kabátu. ,,Myslela jsem si, že když znovu nastoupím, bude ta práce stejná jako když jsem pracovala před dvaceti lety. Ale není. Pošuk mě nechává dělat tisíce papírů! Dříve všude bylo tolik akce, já byla v terénu."

,,A nejsi vedoucí odboru u kouzelných tvorů," pokusil se o vtip. ,,Jo, sice ten plat za to stojí, ale občas mám pocit, že mi skutečně hrábne."

,,Věřím," zamumlala žena. ,,Já mám občas pocit, že s tou prací fakt seknu. A to jí dělám jen měsíc."

,,Když Willow zemřela, tak jsem se s prací oženil," prozradil jí Amos. ,,Cedric je v Bradavicích a já bych se doma ukousal smutkem a tak.. tak jsem místo toho zůstal soustředěný, abych na to nemohl myslet."

,,Tak to si udělal dobře," uznala Beth. ,,Když Fabian zemřel, já se zavřela s jednom bytě společně s naším synem a všemi fotkami a vzpomínkami. Upřímně, kdyby nebylo Weasleyových a mojí sestry, asi bych se zbláznila."

,,Tvojí sestry?" ujišťoval se Amos. ,,Cassiopeii?"

,,Jo," přitakala a přivřela oči. ,,Co s ní?"

,,Ani nevím," pokrčil rameny. ,,Jenom, že.. ona zemřela skoro před deseti lety, ale všichni za ní vzpomínají jako na smrtijedku a zrádkyni země, protože si vzala Blacka. Celý kouzelnický svět si vybaví tvou sestru a jejího manžela, když se mluví o smrti Potterových."

Annabeth si skousla ret. ,,Ona není," polkla, protože to pro ní nebylo jednoduché, ,,smrtijedka. Riskovala svůj život, když utekla od našeho šíleného otce. Kdyby nebylo jí, Potterovi by zemřeli mnohem dřív, protože to Cassiopeia řekla řádu to, co potřeboval vědět."

,,Neřekl jsem, že věřím celému kouzelnickému světu," věnoval jí úsměv a ukázal na budovu před nimi. ,,Tak jsme tady."

,,Skvělý," hlesla žena a znovu si vzpomněla na svojí sestru. Nejvíce jí štvalo, jak jí svět kouzelníků vzal. Měla pocit, jako by jí nikdo nedopřával pokoj. Když ale myslela na Cassiopeiu, musela myslet i na svou mladší neteř. Moody jí sice slíbil, že povede vlastní skupinu, ale momentálně Pošuk všechny bystrozory soustředil na Gringotovu banku, kvůli tomu vloupání.

Amos Diggory jí gentlemansky podržel dveře a blondýnka nahlédla do jídelny. Všude pobíhali domácí skřítci a měli ruce plné plných anebo prázdných talířů. Pozorovala, že jídelna byla do poloviny zaplněná, což brala jako logické, protože měly za chvíli hodiny odbýt druhou hodinu odpolední.

,,Chceš k oknu?" vyrušil jí z prohlížení si nově udělané jídelny, ona trochu rozporuplně pokrčila rameny, ale bez komentářů ho následovala. Sundala si kabát, přehodila jej přes židli a sedla si naproti Amovi.

,,Tak co tam mají?" nadhodila Beth, protože už napočítala sedmou vteřinu trapného ticha. On se podíval na pergamen, nadechl se a začal předčítat.

,,Co říkáš na fish and chips?" navrhl blonďásek a Beth se zašklebila.

,,Jen to ne," zaskuhrala a Amos sklopil oči, aby se podíval zpět do jídelního lístku. ,,Víš, co? Vyber si."

,,Vlastně přemýšlím o jacket potatoes," zamyslela se Annabeth. ,,Jo, dám si jacket potatoes."

,,Z toho se jako najíš?" pozvedl s úsměvem Diggory a Prewettová mu v pohodě odpověděla.

,,To si piš," přisvědčila mu a u jejich stolu se objevil jeden z domácích skřítků.

,,Co si dáte?" zeptal se tím skřehotavým hlasem a slovo si vzal Amos.

,,Jedny fish and chips a k pití pepsi colu," objednal si čtyřicátník a skřítek se obrátil k Beth.

,,Já jacket potatoes a jeden máslový ležák do půl litru," přidala se Prewettová, skřítek v mžiku zmizel a Amos znovu pozvedl obočí.

,,Budeš pít v pracovní době?" utahoval si z ní a ona na něj hodila ten pohled, aby držel pusu.

,,Jeden ležák ustojím, věř mi," odbyla ho s těmito slovy a změnila téma. ,,Povídej jinak.. jak se máš? Něco nového od Benedikta?"

,,Benedikt pořád hraje za Kudleští kanonýry a pořád se neoženil," konstatoval Amos při pomyšlení na svého bratra. ,,A já se mám dobře, víceméně. Popravdě se pořád vyrovnat s Williinou smrtí, i když je to už pár let. Tolik mě vždycky užírá, když vidím Cedrica. Tolik je jí podobnej, až to není hezký."

,,Tak ty se taky nezapřeš," pousmála se Annabeth. ,,Ale věř mi, já chápu, jak se cítíš. Ztratila jsem celou rodinu i manžela."

,,Slyšel jsem, že máš docela dobrý vztah s Pošukem," obrátil kartu Amos. ,,Což nemá jen tak někdo."

,,Já a Pošuk, my jsme prostě stejně sarkastičtí a máme stejné problémky s rodinou, i když o těch svých tolik nemluví," vyprávěla mu. ,,Moje OVCE nedopadly úplně, jak by měly - také kvůli tomu, že jsem měla pocit, že už skoro někoho nemám, protože mě otec vyhodil z domu na konci šestého ročníku - ale já prostě chtěla být bystrozorkou. I jsem to potřebovala, protože jsem nechtěla, aby mě živil jenom Fabian, tak jsem přišla žádat o místo. Sice viděl moje výsledky u zkoušek, ale i přesto mě vzal mezi bystrozory. Upřímně se mu teď zpětně divím, protože jsem měla na něj i na ministerstvo docela kousavé poznámky."

Amos ji pozorně poslouchal a ona si povzdechla. ,,Pak jsem za ním přišla, když jsem čekala Huga a řekla jsem mu, že u něj končím a potom přišla i Thalia, takže jsem se k tomu dlouho nevrátila. Až teď. Ale dřív to bylo jiné. Když byl naživu ty-víš-kdo, bylo víc akce a všechno. Teď se řeší hlavně zbytečnosti, aby někdo neměl kecy, že neděláme nic. Když by ministrem Harold Minchum v sedmdesátkách, tak všechno bylo mnohem lehčí. Ale Popletal musí mít na všechno papír."

,,To mi povídej," ušklíbl se Diggory. ,,A hele! Už nám nesou jídlo!"

***

Tak a kdo je shipuje?😂❤️ Pokud sledujete můj IG, tak víte, že už píšu nějakou třicátou první kapitolu a chystám se na Ohnivý pohár 😂❤️

☕️Sharie

Láska je sestrou smrti II. ✔Tempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang