8

10 2 0
                                    

Džina atidavė nuotrauką.
- Vistiek nesupratau, ką ten kalbėjai apie princą.
  Tesa vėl klestėjo į fotelį ir liūdnai įsistebeilėjo į nuotrauką.
- Pameni, kad būdama maža gyvenau komunoje? - Piršto galiukais ji glostė nuotraukos kraštą.- Na, mama neleisdavo skaityt pasakų apie Pelenę ir kitų. Sakė, kad tos pasakos patriarchalinės ir menkina moteris, o aš labai nusiminiau, todėl jos draugas, toks vyrukas vardu Lenis, sukūrė man pasaką ir pavadino ją "Pelenė Tesa" . -Tesa nusijuokė iš pavadinimo.
- Gražu, -tarė Džina, - bet kuo čia dėtas princas.
- Na, Pelenė Tesa pati nuvyksta į pobūvį, be jokių fėjų krikštamočių pagalbos, pakeliui ji gelbsti žmones ir žvėris, o tie padeda jai, - paaiškino Tesa. - Bet Pelenė Tesa jautėsi atsakinga už išgelbėtuosius ir jų vargus, todėl kai nukako į pobūvį ir ten pasirodė besanti geriausia šokėja…
  - Ne gražiausia? - išsišiepė Džina.
  - Išvaizda gali būt apgaulinga. Tikros moterys išsilaiko dėl savo darbštumo ir įgūdžių,- rimtai pasakė Tesa ir nusišypsojo. - Kur aš baigiau?
  - Ji buvo geriausia šokėja…- primenė Džina.
  - Taigi, pritraukusi visų dėmesį kaip geriausia šokėja, ji ėmė rėžti kalbas. Viena apie aplinkos problemas, kita apie varguolių bėdas, jei gerai pamenu. Per daug nekreipiau demeaio, klausydavau  tik įdomiausios dalies - apie princą. - Tesa vėl nusišypsojo, atsiminusi pasaką. - Man nerūpėjo politiniai dalykai. Norėjau tik pasakos su princu.
   Džina nusijuokė.
  - O kas gi nenori? Tai kur princas?
  - Du princus Pelenės kalba nuliūdino, bet trečiasis pareiškė, kad ji teisi, jai padėjo ir - ši dalis mano mėgstamiausia- turėjo tokias raukšleles… - Tesa išsiviepė taip, kad prie akių kampučių išryškėtų raukšlelės, - va čia, jis pažadėjo padėti Peleniai ir sakė, jog jeigu ji už jo ištekės, kasdien galės juoktis. Pelenė Tiesa suprato, kad ji - tikrasis princas.- Ji pažvelgė į nuotrauką. - Neabejoju, Lenis norėjo tik gero, bet tos raukšlelės kaip reikiant sujaukė man gyvenimą, kai susipažinau su Niku.
  Kažkas pasibeldė į duris.
  - Tikriausiai buto savininkas, - spėjo Džina. - pasistenk jo pernelyg nesužaloti.
   Tesa padėjo nuotrauką ant stalo ir atsistojo ir nuėjo atidaryti durų. Kai jas atidarė už jų stovėjo Nikas.
  ___________________________________________
Žinau kad čia nėra normaliai skaitančių šitos istorijos ir aš žinau, kad šūdus rašau, bet vistiek būtų malonu išgirsti jūsų nuomonę 🎗️

Keista poraOnde histórias criam vida. Descubra agora