Kap 6

129 4 0
                                    

BEEEP BEEP BEEP
Det jävla larmet asså! Jag trycker på knappen och stiger upp, går ner i min pyjamas och tar bröd och ost. Äter det och går upp och gör mig iordning. Jag tar på mig en grå kabelstickad Ralph Lauren tröja med blå högmidjade jeans. Oscar skjutsar mig till skolan på sin moped. Han kör alldeles för snabbt! Han stannar på vägen vid en livsmedelsaffär. Han hoppar av mopeden och går in. Jag tänker inte ens fråga vad han gör, det är hans business. Han kommer ut igen och jag kan direkt känna lukten av vad han köpt. Cigaretter, det är inte bra för honom. Inte någon för den delen, men speciellt han! Han har haft problem med sina lungor i hela sitt liv. Lunginflammationer varannan månad och han har alltid hosta.
- Det är inte bra för dig att röka!
- Det är inte ditt jävla problem eller hur Lizzie?
- Jo, Du ska inte dö i förtid av något så dumt som att röka!
Han fnyser till svar. Jag måste göra något åt det här! Jag tar av mig hjälmen, springer mot honom och  tar snabbt ut cigaretterna från hans hand. Springer iväg och hör hur han svär efter mig. Jag hör hur en motor startas. Han kör ikapp mig men jag ökar takten och springer  ifrån honom igen. Han ökar takten ännu mer och kör upp på gångbanan jag springer på. Jag känner mig inte trött direkt, och jag hade kunnat springa minst dubbelt så snabbt men jag känner att Oscars moped kommer inte klara så snabbt och då skulle han skylla på mig! Så jag saktar långsamt ner farten och stannar till sist.  Han stannar brevid mig.
- Vad fan var det där Lizzy? Går du på steroider eller någonting?
- Va nej? Adrenalin!
- Jaja men kan jag få tillbaka mina cigg?
- Det beror på om du går med på mina villkor!
- vilka jävla villkor? Kan du bara fucking ge mig dem?
- på några villkor ja!
- Vad är det då?
- Jag ska halva paketet och du får bara röka det som bli över, tills nästa gång du köper, och det ska bli nästa vecka! Och tro mig jag kommer veta om du köper eller röker mer en det!
- Deal! säger Oscar och flinar mot mig.

Jag och Oscar har inte haft bästa uppväxten, vår mamma och pappa var med i något gäng. Dem var drogmissbrukare och alkoholister båda två. Vi bodde hos dem fram tills vi var tio. Sen kom soc och "räddade" oss! Det var det enda som inte var bra! Resten visste vi inte om förens soc kom. Vi klarade oss hur jävla bra som helst att bo med dem! Det var absolut inget som märktes att dem var missbrukare. Det enda dåliga var att vi inte fick träffa våra föräldrar mer!  Vi kallar får fostermamma för mamma och fosterpappa för pappa! Dem var dem som förstod oss bäst, dem var också fosterbarn.
Men jaja nog om det, det är i vårt förflutna!

Jag tar upp hälften av ciggen från paketet, alltså 12 stycken! Hoppar på moppen och vi fortsätter vår väg till skolan. Vi kommer tillslut
fram en halvtimme sena.
- Jag tror inte det är lönt att gå på lektion!
- Jag måste, ligger efter i matten! Men Lizzy du får inte skolka för mycket!
Oscar går iväg och jag står kvar vid moppen.  Vad fan ska jag göra nu? Jag börjar gå in mot skolan men hör höga röster en bit bort. Jag följer rösterna och där står det tre killar som står och diskuterar något med varsin cigg i handen. Jag känner lukten av cigg och drar varsamt in den. Jag brukar inte röka men jag gjorde det ett tag när jag var kanske 13? Jag hade problem med att sluta, men ingen visste Om det, inte ens Oscar! Fast detta fick mig att bli fett sugen! Jag har ju ciggen av Oscar, men dem hade jag inte tänkt röka... tog dem bara för att störa Oscar!
Men jag tar upp en ur fickan och går fram till killarna dem kollar på mig och jag säger:
- Har någon en tändare?
- Haha självklart! svarar den snygga killen i mitten och räcker fram en svart tändare.
Jag tar den utan och svara och tänder på ciggen. Drar in och njuter. Blåser långsamt ut röken. Det här har jag saknat som in i helvete!

- Du har inte rökt på ett tag va haha!
- Nej, men jag har saknat det som fan!
- haha jag kan se det! Jag är Daniel! Du?
- Jag är Lizzy, vilken klass går du i?
-  Ahh jag går i 9b, dudå?
-  8a!

Vi snacka en stund, han var riktigt skön asså!
Jag tar upp en tredje cigg och tänder på.
- Ska du inte ta det lite lugnt? Eftersom du it rökt på ett tag?
- Nej pappa? Säger jag ock skrattar
Han flinar bara tillbaka.
- Du Lizzy jag måste gå nu men asså här är min snap. Han räcker fram en lapp med ett sc namn. Hand kompisar hade gått fem min innan jag kom.

- Bjuder du eller? Jag ryckte till av rösten, det var Jack.
- jag visste inte att du röker men här! Svara jag och räcker över en cigg till honom. Jag har fortfarande kvar Daniels tändare, så jag gav den till Jack som tog emot den. Han tände på och stoppade den i munnen och drog in ett djupt andetag. Han såg ut och njuta precis liks mycket som jag.

- Detta är så jävla lugnande! Speciellt för skiftare! Säger Jack.
-  vänta va?
- Ja tobak, det är något som får skiftare att typ bli stimulerade och lugna!
- Okej, det förklarar en del!

Vi går ut till skolgården, efter att vi blivit klara. Jag har So nu och Jack har hemkunskap. Jack ger mig sitt nummer och jag lägger in det. Sedan går vi åt olika håll. Jag hade sagt förlåt för att jag dampa på Jack igår. Han sa att det var lugnt och bad om ursäkt för att ha pressat mig så mycket!

På so:n

Idag ska vi fortsätta på det vi påbörjade förra lektionen! Så alltså en häxa, det är människor med speciella förmågor börjar so läraren.

Nästa lektion ska det pratas om skiftare! Då vaknade jag.

Vit vargOpowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz