Vrátil si sa

931 103 7
                                    


Pohled Michala:

Jen co jsme zastavili, tak jsem se doslova vyřítil z auta. Vyběhl jsem schody a viděl Kubu jak stojí na chodbě s nějakou ženou. Proměnil jsem se na psa a nenápadně se k nim přiblížil, hádali se.
,, Čo odo mňa chceš. Už si mi zničila vzťah a tým aj celý život. O čo viac ma chceš pripraviť?"
,, Prišla som ti iba povedať, že sa vraciam na Slovensko.... Nikdy som ťa nevidela takto na dne, dúfam že sa dáš do kopy."
,, Som v tomto stave lebo som ztratil lásku svojho života."
Už jsem to nemohl poslouchat. Vyběhl jsem z poza rohu rovnou ke Kubovi. Když si mě všiml překvapením se mu rozzářily oči. Smutně jsem se na něj díval.
,,To je tvoj pes? Je pekný, ako sa volá?"
Chtěla mě pohladit ale já jsem zavrčel a zaujmul pozici, která říká zdrhej nebo to špatně dopadne. Naštěstí to pochopila a beze slova rychle odešla pryč. Vítězně jsem se napřímil a začal vrtět ocasem.
,, Vrátil si sa."
Změnil jsem se zpátky na člověka a otočil se na něj. Červené, unavené oči bylo to jediné co jsem zaregistroval předtím než jsem ho pevně objal.
,,Jsi v pořádku?"
,, Teraz už hej."
,, Nepůjdeme dovnitř a ty mi v klidu a pořádně vysvětlíš, jak je to s tou tvojí dcerou."
,,Dobre."

,,Takto to nejako bolo."
Dokončil vyprávění a s obavami čekal co udělám. Udělal jsem to jediné co právě teď můžu. Políbil jsem ho, cítil jsem jak se usmál do polibku. Takže se to nakonec všechno vysvětlilo. Teď mě ovšem čeká těžká ale nutná věc. Musím mu říct o mě a Markovi, nechci mu to tajit. Není to fér a navíc nechci riskovat, že by se to dozvěděl jinak než přímo ode mě.
,,Kubo počkej... musím ti něco říct...k něčemu se ti přiznat...

Co se stane až se Michal přizná, jak to vezme Kuba? Naruší to jejich obnovený vztah a vzájemnou důvěru?

Pes nebo člověk?Kde žijí příběhy. Začni objevovat