5. Bölüm EDEPSİZ ADAM

3.6K 60 10
                                    

5. Bölüm Edepsiz Adam düzenledi ✔️

Vote ve yorumlarınızı bekliyorum

Keyifli okumalar ♡

Genç kadın gece yerini gündüze bırakmak üzereyken aniden korkuyla yatağından sıçardı ve etrafına bakındı. Burası neresiydi? Elini yatağının yanındaki komidinin üzerinde bulunan küçük gece lambasının düğmesine uzattıktan sonra, odanın aydınlanmasını sağladı. Nerede olduğunu elbetteki hatırlamıştı. Dün akşam saatlerinde zorla Korhan konağına getirilmişti. Genç kadın hâlâ Bedirhan'ın nasıl böyle bir şeye cesaret edebildiğini anlamıyordu. Nasıl ve ne şekilde olacağı umrunda değildi ama Kardeşi mutlaka bulunmalıydı. Şimdilik bu evde misafir konumundaydı ama Mirhan'ın dediğine göre kardeşleri beş gün içerisinde bulunmazsa işin rengi değişecekti. Korhan aşireti kardeşini sağasalim bulursa yaşatmazdı bu durumda babası Berzat bey Annesi Hatice hanım deliye döner sırf oğulları yaşayabilsin diye hiç düşünmeden kendi canlarından bile vazgeçebilirdi.

Oğulları için böylesine gözünü karartmış anne ve babası sadece evlerinde beslemek zorunda olduğu ve fazladan bir boğaz olarak gördüğü, evlenme yaşı geçmek üzere olan kızlarını mı düşünecekti? Onlar için varsa yoksa Bedirhandı eğer korktuğu olur ve mirhan ile kardeşleri bulunamazsa bu durumda o korkunç bakışlı, yakışıklı ve edepsiz adam ile yani Mirhan Korhanla evlenmek zorunda kalacaktı. Mihriban evliliğe en son bundan iki yıl önce, amcasının oğlu vedat ile yaklaşmıştı. itiraz edeceğini bildiğinden Ailesi tüm hazırlıkları onun arkasından, ondan habersiz yürütmüştü. Evde onun geleceği hakkında planlar yapılırken, genç kız aynı saat diliminde sınavdan yüksek bir puan aldığından, zaman kaybetmeden, tercih yapmak için okuluna gitmek üzere yola koyulmuştu Ama babası komşuya diye giden kızının aslında başka şehirlere tercih yaptırmaya gittiğini bir şekilde öğrenmiş ve bir yıl önce mezun olduğu okuluna gelerek, onu bütün okulun ortasınada adeta öldüresiye dövmüştü.

Genç kadının o gün hakkında hatırladığı şeyler sınırlıydı çünkü günün devamında gözünü açtığında, birkaç yerinde ezik ve çürük ile bir hastanede odasında yatıyordu. Mihriban O günden sonra bir daha üniversite'nin lafını bile ağzına almamıştı. Hayır! babasından ya da onun dayaklarından korktuğundan değildi Zira artık fiziksel olarak aldığı darbeler onun canını acıtmaz olmuştu. Büyük planları vardı Genç kadının. Gizli gizli tekrar sınava girecek ve eğer ki kazanırsa buralardan en uzak yere tercihen Ankara'da yazacaktı okulunu. hayatı boyunca Zeki bir öğrenci olmuştu O yüzden kendini buralardan, bu zulümden kurtarmak için gayette yeterli bir puan alabilirdi. En büyük hayali avukat olmaktı genç kızın ve bu uğurda tarlalarda, bahçelerde biriktirdiği bütün paralar ile kitaplar alması, aç susuz yatması, defalarca dayak yemesi gerekiyorsa katlanırdı hepsine. Bundan aylar önce yaptığı plan iki gün önce de teyit ettiği gibi tamamen böyle olacaktı ama her şey tıkrında işlerken, kader yine sillesini en ağır biçim de vurmuştu kızın yanağına.

Tanımadığı, ondan nefret ettiğini düşümdüğü, edepsiz bir adamın karısı olacak olması değilde bunların hepsinin o şımarık kardeşinin uçkuru uğruna gerçekleşecek olması işte en çok bu koyuyordu genç kıza. Kurduğu onca hayal, babasının ve annesinin ettiği zulümlere katlanışı, o amcasının pislik oğlu ile evlenmemek için kübra'nın yardımı ile oynadığı türlü oyunlar hepsi hiç tanımadığı insanların evinde belki de birkaç gün sonra tanımadığı bir adamın yatağında uyanmak için miydi? Amcası'nın oğlu ile evlenmemek için oynadığı oyunlardan birkaçı gözünün önünde belirdiğinde acı dolu bir gülümseme oluştu Mihriban'ın dudaklarında.

KÜL VE MAVİ(YALANCI TÖRE) +18Where stories live. Discover now