Ki a friss hús?

49 4 0
                                    

Szeptember 4., Kedd

A telefonom hangos és idegőrlő csipogása keltett. A nyitva felejtett ablak miatt nagyon hideg volt a szobámban és frászt kaptam amikor egy falevél esett be rajta. Vacogva rohantam be a fürdőszobába, ahol már sokkal jobb idő volt. Miután elviselhető külsőt varázsoltam magamra- vagyis nem úgy festettem, mint egy madárijesztő vihar után- visszasiettem a jégveremmé avanzsált szobámba. Gyorsan becsuktam az ablakot, majd a szekrényemhez léptem. Kiválasztottam egy bordó farmert, egy világoskék pólót és egy bő pulcsit, majd sietve felvettem őket. Felkötöttem a hajamat, felkaptam a rohadt nehéz táskám, még beledobtam a fülhallgatóm és a telefonom, aztán lerohantam az emeletről.

-Sziasztok- köszöntem az asztalnál falatozó családtagjaimnak.

-Szia kincsem, csináltam neked tejeskávét, ott van a pulton. Kérsz szendvicset?- kezdte a reggeli szóáradatot anya.

-Nem kell, elég lesz a tejeskávé, köszi- mondtam és bementem a konyhába. Gyorsan megittam a bögre tartalmát, aztán rohantam az előszobába. Felvettem a fekete cipőm és már indultam is a szeles őszi reggelen a buszmegálló felé.

Amikor beértem a suliba csak elvétve találkoztam diákokkal, így gyorsan felsiettem a termünkbe. Igazán kellemes volt már órák előtt kiköpni a tüdőmet. Ziláltan nyitottan be a termünkbe, ahol meglepetésemre már volt valaki. Gondoltam ő lehet az új lány, akiről Harmati tegnap mesélt. Odaléptem a padhoz, amin épp feküdt, majd megköszörültem a torkomat.

-Hali!- intettem neki mosolyogva, mire fáradtan visszaintegetett.-Biztos te vagy Kata.

-Szia. Igen, honnan tudod?- kérdezte meglepetten.

-Harmati említette tegnap, ahogy azt is, hogy még költöztök.

-Ja igen, de már berendezkedtünk kb.. Ki az a Harmati?

-Ja, ő az ofő. Harmati Krisztina, de mi csak Harmatinak hívjuk, meg boszorkánynak, de a Harmati a hivatalos változat.

-Aha- bólogatott bizonytalanul.

-Amúgy hogy hogy szerény iskolánkat választottad?- kezdtem faggatni.

-Ez volt a legközelebb, meg eleve ide akartam jönni, csak elcsesztem a felvételim- nevetett fel.

-Ezek szerint jó gyerek vagy, nagyon szigorúak az átjelentkezésnél.

-Mondhatni. Amúgy téged hogy hívnak?

-Jaj, bocsi. A kikérdezésed lefoglalt. Lakatos Viktória Boróka vagyok, de a harmadik nevemet nem használom és nem is szeretem.

-Werderi-t-s-c-h Kata Anna. Kiejtve Werderics- nyújtotta felém a jobb kezét, amit megráztam.

-Hát, az én nevem nem ilyen különleges, de hosszúságra majdnem megegyezik. Mivel még új vagy itt kötelességemnek érzem, hogy gyorsan tájékoztassalak a suliról. Először az osztály. Vannak a fiúk, Bence, Levi, Ákos, Tomi, Krisztián. Ők a menő gyerekek, és borzasztóan beképzeltek, de el lehet velük lenni. Vannak a kockák, Izsó, Ottó, István és Roli. Van Fanni meg Laura, ők nagyon jóba vannak egymással, de normálisan lehet velük beszélgetni, van Dóri meg Hanga, ők is elvannak így kettecskén. Ott vannak Noémiék, na velük vigyázni kell, mert igazi kurvák. Semmi rossz szándék, ez így van. Aztán vagyunk mi, Enci és Brigi a két anime és manga függő és én, ebből áll a hármasunk. Néha hozzánk csapódik Hanga is. Meg tegnap lett egy új fiú, Dávid, de róla inkább nem mondok semmit, majd rájössz magadtól. A tanárok közt van kedves, mint Kata néni, a rajz tanár meg Tamara néni, az infó és média tanár. Meg vannak akikkel ne nagyon beszélj négyszemközt, mert esélyes, hogy belehalsz. Pl. Ványosi vagy Szederkényi. Meg az egyik olasz tanár, hogy én mennyire utálom azt a palit. Ott van a matek tanár, ma úgyis lesz matek majd meglátod. A kémia tanár is enyhén kattant. A többi viszonylag normális. Ennyit szerintem elég egyszerre tudnod- hadartam. Kata nagyra nyílt szemekkel bámult rám.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Jul 12, 2020 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Az életem gimisenWhere stories live. Discover now