10.

12 1 1
                                    


Carla moest alle bewakers uitschakelen en laten verdwijnen en dat vergde de grootste concentratie. Zij diende zorgvuldig van start te gaan en maatschappelijke instellingen zoals banken en scholen vormden haar aanvang. Zij had van haar vader de opdracht gekregen de bezetter aan te pakken en alarmen te neutraliseren. Deze missie was ondubbelzinnig maar Carla voelde zich geschikt hem op te lossen. Zij had de hele stealth training met succes gevolgd en wist hoe zij ongezien moest blijven en wist tevens hoe zij zonder wapens alle gevaren kon elimineren. Tot dusver had zij kapitein Dreary nog niet teleurgesteld en al haar acties waren geslaagd. Het eerste gebouw in Red Con was een bankgebouw waar letters FB  (Federal Bank) haar vertelden waar zij was. De ingang bezat camera-alarm en elektronische surveillance. Zij was verborgen aan de zijkant van het gebouw waar zij een overzicht had van de ingang. Zij kon in ieder geval niet door de hoofdingang dat was duidelijk. Het bankgebouw vertoonde echter geen enkele andere opening en via het riool was enige optie. Op haar smartphone kwamen onderaardse gangen uit binnen het gebouw. Ook bewaking kleurde oranje en de plek waar zij naar boven moest komen lag verborgen in het donker in een zuilengang. Dit was haar geluk en zij maakte zich op weg.

Lyudmila kreeg geen tijd om haar gramschap te luchten want Cyril had iedereen opgeroepen om kapitein Dreary bij te staan. Yvette en Hiro wilden niets anders dan Crane laten boeten voor de moord op Hiro 's ouders. Red Con was een stad op Vazal waaronder een netwerk van gangen bestond. Dit was het gevolg van het feit dat grote voedselkassen onderaards werden belicht, bewaterd en geoogst voor consumptie. Zodoende moest er een goede verbinding bestaan voor het transporteren en distribueren van de groente. Landmarks kreeg goede onderduikmogelijkheden onder Red Con. Lyudmila wist dat de gangen tot bij de grootste hotels en warenhuizen gingen en dat het team deze moest gebruiken voor Vazal 's redding. Voordat de Bende van Pristine bestond was dit een goed draaiend systeem. Crane was te gemakkelijk redenerend om zomaar de macht te willen overnemen omdat de bewoners zoveel moeite hadden gedaan dit op te bouwen. Velen liepen over naar de Bende van Pristine en Carla had al vaker bekende soldaten moeten uitschakelen.

Binnen het bankgebouw in de zuilengalerij  bleef Carla in het donkere gedeelte waar zij uit het luik klom en waar zich op dit moment geen bewakers bevonden. De accounts van de bewoners van Red Con moesten worden beschermd zodat Crane zijn handen daar van af moest halen. Carla wist door ervaring hoe zij dit moest opknappen en zij kende Excel en de codes om deposito 's te bevriezen. Daarvoor moest zij in de Main Frame pc binnen het bewaakte gedeelte. Alles was met glas omgeven en camera 's bevonden zich boven Carla in elke hoek. De soldaten stonden in alle looprichtingen en liepen af en aan. Op dit nachtelijk uur waren er geen klanten want de bank kon overdag gewoon draaien met de soldaten om zich heen. Als zij het kreeg geregeld had Crane geen schijn van kans. Carla had het pistool met demper bij zich om de camera 's om beurten uit te schakelen. Vanuit haar schuilplaats kon zij reeds drie moeiteloos treffen. De bewakers zouden horen dat zij schoot en zouden merken dat de camera 's werden uitgeschakeld. Maar dit kon van voordeel voor haar zijn en zij legde aan om af te drukken. de eerste camera ontplofte geruisloos, de tweede eveneens en de derde veroorzaakte aandacht. Het schot veroorzaakte zoekacties naar haar schuilplaats en zij verdween even in het luik om dekking te zoeken. Zij luisterde naar de intercom en het geklets van de bewaking: 'Verdacht geluid gecheckt maar niets te vinden over'. Door de intercom hoorde zij de commandant: 'Verzamelen in het centrum om naar de camerabeelden te kijken'. 'Over en uit', de bewaker ging terug en Carla klom het luik weer uit.

Het spoor dat het team ging volgen ging in de richting van het shoppingcenter en Cyril had bevolen dat de winkels bevrijd moesten worden van bendeleden. Hiro wist dat alleen op deze wijze het mogelijk zou zijn Crane te bereiken. Yvette had in de gaten dat Lyudmila een appeltje met haar wilde schillen en voelde steeds aan dat zij werd geobserveerd. Zij dacht tevens dat er geen ontkomen aan was en dat Lyudmila haar zin moest krijgen. Tijdens de acties voor het team ging het tweetal met elkaar om alsof deze kwestie helemaal niet gold. De weg naar het shoppingcenter bracht Yvette uit tegen Hiro: 'Crane heeft overal geïnfiltreerd en al het personeel is of vervangen of voortdurend onder bewaking'. Hij reageerde: 'Alle maatschappelijke instellingen zijn gekaapt en de samenleving ligt op zijn rug. De gruwelijkheden moeten stoppen en hun onmenselijkheid moet worden bestraft'. Nieuwsbeelden filmden hoe de Bende van Pristine families uit elkaar haalde en terechtstellingen voltrokken. De bestialiteit herinnerde aan lang vervlogen tijden op aarde.

LyudmilaWo Geschichten leben. Entdecke jetzt