8. Ginny je na ošetřovně

155 4 2
                                    

Harry a Ron právě mířili na trénink, protože za pár dní mají první svůj zápas letos s Mrzimorem.

,,Copak, Pottere máš strach že prohraješ a proto trénuješ?" Zasmál se přicházející Draco Malfoy společně s Blaisem, Pansy a Theem.

Harry ho probodl očima. ,,Kdepak my nemáme strach, ale i ti největší mistři musí trénovat jen amatéři netrénují, takzě to hodně věcí vysvětluje proč netrénuješ" ušklíbl se.

Najednou se Blaise ale uchechtl. ,, Jeden vám však chybí, nebo jste zrzku vyhodili z teamu?"

Harry a Ron si vyměnili rychlé pohledy. ,,Kde je Ginny, Harry? Však jsme ji to včera říkali, že dneska trénujeme" řekl Ron.

,,Ona dojde" řekl Harry, ale samotného ho to překvapilo, že tu ještě jeho přítelkyně není.

Draco se zasmál. ,,Weaslyová asi dostala rozum, že nemáte šanci a utekla" pronesl s úšklebkem.

Ron se na Malfoye zamračil, ale najednou se zamračil víc, když uviděl jak se blíží Cho Changová, od války se do Harryho totiž zamilovala. Harrymu to zatím nedošlo, protože byl zamilovaní do Ginny, ale všichni ostatní si toho všimli včetně Ginny, která už Cho jednou vyhrožovala, ať se na Harryho už tak nedívá.

,,Ahoj, přišla jsem se na vás podívat a trošku vás povzbudit. Sice nejsem z Nebelvíru, ale to snad nevadí, ne?'' přivítala je s velkým úsměvem Cho.

,,Vlastně vadí. Nemůžeš tu být'' odsekl Ron a chladne se na Cho podíval, která se na něho naopak podívala překvapeně a to hodně.

Najednou se Cho rozhlédla okolo sebe. ,,Kde je vůbec Ginny? Vždycky chodila v čas'' pronesla, ale vůbec ji nevadilo, že tu nejmladší dcera Weaslyových není.

,,To je takový dost smutný příběh, totiž. Tady Zrzce došlo, že nemá šanci proti nám úžasným zmijozelcům a tak vzala raději nohy na ramena a utekla'' ujal se slova Blaise a Harry se na něho vražedně podíval.

Potom se však mile usmál na Cho. ,,Nevíme kde je, ale určitě dojde. Každopádně Ron má pravdu a neměla bys tu být. Omlouvám se''

Cho se smutně podívala a přikývla ,,škoda, tak třeba příště" řekla a naposledy se usmála na Harryho než odešla.

Najednou se sem však přiřítil Dean Thomas ,,omlouvám se, že jdu taky pozdě," řekl a všichni si vyměnili rychlí pohled, protože si zatím toho že tu není nikdo nevšiml ,,ale něco jsem se dozvěděl. Harry Ginny ona je na ošetřovně" dodal.

Harry se na něho šokovaně podíval ,,co se stalo? Jaktože je Ginny na ošetřovně?" byl strašně zmatený. Proč je jeho Ginny na ošetřovně.

,,To já nevím, Harry. Dneska ráno ji našli, jak ležela nehybně. Jako kdyby byla bez života. Teď je u ní Snape a Křiklan snaží se přijít na to co jí je" řekl to co se dozvěděl a Harry vypadal že se každou chvíli zhroutí.

Blaise a Draco si vyměnili rychlí pohled. Nevěděli jestli je moudré právě promluvit ,,někdo ji napadl?" našel odvahu Draco a zeptal se.

,,Nikdy neví co se stalo, ale momentálně vypadá úplně bez života," řekl pravdivě Dean ,,Harry, Rone běžte za ní" dodal a oba zmiňovaní na nic nečekali a rozběhli se k hradu, aby mohli jít na ošetřovnu.

***

Ginny ležela hned vedle Hermiony, která taky neprokazovala žádné známky života.

,,Stalo se jim to stejné?" zeptal se hned Křiklan když na obě svoje studentky pohlédl.

Snape se ironicky zasmál, ale spíš to znělo velice chladně ,,samozřejmě, že ne. Je to jasné. Slečna Weaslyová musela být někým napadena, naopak slečna Grangerová," odmlčel se a hledal správné slova ,,napadena nebyla, ale omdlela, ale důvod jejího omdlení neznám" dodal a podíval se na poslední zmiňovanou.

,,Probudí se někdy?" zeptal se Křiklan na poslední otázku co ho zajímala.

Snape se zamračil ,,slečna Weaslyová se probudí určitě do několika dnů," řekl klidně ,,avšak slečna Grangerová u té nikdo nevíme kdy se probudí, nebo jestli se probudí"

Ai ajuns la finalul capitolelor publicate.

⏰ Ultima actualizare: Mar 10, 2019 ⏰

Adaugă această povestire la Biblioteca ta pentru a primi notificări despre capitolele noi!

Dramione- Tajemství drakaUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum