7. Setkání ve stínu noci

132 3 0
                                    

Ve stínu noci se jedna Nebelvírka rozhodla porušit hned několik pravidel, protože už to nadále nemohla vydržet a kdyby tam měla ještě být, tak by asi zašílela. Doslova.

Hermiona otevřela dveře od ošetřovny. Venku byl klid, protože všichni studenti i profesoři už dávno spali. Avšak i tak se tato nebelvírka rozhodla jít se projít úplně sama a doufam, že nikdy nepotká Filche.

Venku z ošetřovny byl takový klid. Hermiona si to doslova užívala. Ten klid a mír.

,,To neumíš dávat pozor na cestu!" Zakřičel na ni někdo, ale nedalo by se říct, že zakřičel, ale řekl to víc nahlas naž na něho promluvila Hermiona.Hermiona totiž omylem do někoho vrazila.

,,Promiň. Kdo jsi?" Zašeptala tak, že ji nešlo téměř slyšet.

Draco Malfoy tomu nemohl uvěřit, protože on ji poznal hned. Nemá být nahodou na ošetřovně? ,,Grangerová, Grangerová nemáš tak náhodou být na ošetřovně?" Zeptal se s úšklebkem, ale to Hermiona nemohla vidět.

Hermiona vykulila oči, což zas nikdo neviděl- nemohla tomu uvěřit na koho narazila, ano už ho poznala. ,,Malfoyi co ty tady děláš? A vlastně neměl bys být ve sklepení?!"

Draco se pouze zasmál. ,,A ty neměla bys být na ošetřovně, Grangerová" oplatí jí to.

,,Takže si tu vlastně na vlastní nebezpečí, protože Filch může dojít kdykoliv a chytit tě a nasolit ti školní trest" zasmála se.

Draco ji probodl očima. Teda spíš doufal, že ji probodl, protože pořád nic nevidí. ,, To samé můžu říct o tobě" pronesl.

,,Ovšem, ale teď pokud dovolíš já už jdu" řekla Hermiona a chtěla odejít, ale najednou se ji zamotala hlava a jediné co si pomatovala, že ji někdo chytil.

***

,,Jeho matka byla čarodějka jenom otec byl mudla, ale-"

,.Co se tady stalo? Co je s Hermionou?" Na ošetřovnu vtrhla Ginny Weaslyová.

Snape se na ni podíval. ,,Slečno Weaslyová, poprosil bych vás o jedno. Běžte pryč. Slečna Grangerová potřebuje klid a ne nějakou uječenou kamarádku" řekl smrtelně přísně.

Ginny na něho vykulila oči. ,,Jistě" řekla, ale pak ji došlo co řekla. ,,Tak to teda ne!Hermioma je moje nejlepší kamarádka a má právo vědět co se děje!" Vykřikla naštvaně.

Snape si povzdechl, protože chvilku naivně myslel, že poslechne a odejde. ,,Slečno Weaslyová, já vás žádám běžte pryč. " Povzdechl si.

,,Ne! Dokud mi neřeknete co je s Hermionou, tak se nehnu ani o milimetr" řekla rozhodně a Snape si v hlavě zaklel.

Avšak téhle rudovlasé lvick trest dát nechtěl, protože jen to byla ona, Harry Potter, Hermiona Grangerová a Ron Weasly kdo ho zachránil. Ano umíral, ale oni doběhli a zachránili ho a on díky tomu aspoň zjistil pravdu. Pravdu ktera ho bolela, ale taky ho učinila štastným.

,,Dobře. Nevíme přesně co vaši kamarádce je, ale věřím, že na to časem dojdeme. Toť být odpověď na vaši otázku" zalhal, protože on moc dobře věděl co Hermioně je.

Avšak Ginny mu uvěřila. ,,Kdyby se něco změnilo, tak mi prosim dejte vědět" to byly její poslední slova. Potom už vážně odešla a za sebou nechala Snape, který přemýšlel jak by mohl Hermioně pomoc, aby se uzdravila a probudila.

  *** 

  Jeremy Lewis  seděl naštvaně v sadečce ve společenské místnosti Zmijozelu. Právě teď dorazil i Draco, Pansy a Blaise.

,,Moment ty jsi ji vážně potkal v noci na chodbě? Páni, páni to jsem teda rozhodně nečekal od G-''Blaise to nemohl doříct, protože do něho Draco bouchl, aby neříkal její jméno když tu sedí Jeremy.

Jeremy se na všechny tři podíval. ,,Co jsi chtěl říct, Zabini?'' řekl a vstal ze sedačky. Pansy si v hlavě sama pro sebe zaklela, protože Blaise a Jeremy se nikdy nebavili.

,,Nic to by tě mělo nějak zajímat, Lewise'' řekl Blaise a Jeremy se uchechtl. ,,Jinak slyšeli jste o tom, že zrzka se dneska postavila Snapeovi?'' řekl směrem k Dracovi a Pansy.

,,Zrzka je ta nejvíc zákeřná a podlá nebelvírka. Vlastně se celkem i divím, že je v Nebelvíru'' promluvil Jeremy a všichni tři stočili svůj pohled na něho. ,,Vlastně ale musíme uznat, že je to vážně kost a každý kluk by ji chtěl prozkoumat, ale bohužel je to přítelkyně Pottera. Když jsem ji potkal na chodbě, tak jsem ji chtěl vážně políbit, nebo něco ale ona mě kopla a ještě mi řekla, že to mohlo jít po dobrém, kdybych ji pustil hned, jak mi řekla''

Blaise se začal smát při té představě a Pansy s Dracem si pouze vyměnili pobavený pohled.

,,Za tohle jí musím rozhodně pochválit!" Řekl Blaise, když se přestal hlasitě smát a utíral si slzy od smíchu.

Dramione- Tajemství drakaOnde histórias criam vida. Descubra agora