"Yeayyyyy!!! Cutiiii!!" teriak Mikayla
"Ya ya.. Aku tahu kau orang semua seronok.. Tapi aku yakin. Kau orang mesti lagi excited nak dengar apa yang aku nak cakap" bicara Celine.
Celine Adryana, Mikayla Zalwa, Ayreen Anatasha, Qaisarah Eysyah, Bella Airyana dan Sufy Mellya merupakan pelajar jurusan Medical. Sudah lama mereka menantikan hari ini.. Cuti semester.
"Kau ada apa-apa planning ke, weyh?" soal Ayreen sedikit teruja.
"Yesss" balas Celine penuh yakin.
"Apa plan kau? " soal Anatasha pula
Celine menarik nafas panjang. Rambut perang paras pinggang nya itu diselak kebelakang.
"Aku ingat nak bawa kau orang pergi honeymoon " kata Celine
"Wahhh.. Dekat mana weyh???" soal Sufy pula.
Celine mengukir senyum..
"Dekat Villa Elizza" balas Celine lagi
"Aku dah tempah dah Villa tuh. Tak mahal pun. Seminggu 300 ringgit." sambung nya lagi
"Apa? 300 ringgit seminggu?? Serious lah weyh?" Mikayla bersuara terkejut.
"Iye lah. Tak percaya??" Celine menduga.
"Berapa tingkat weyh villa tuh? Besar ke kecil?" soal Eysyah bertubi-tubi.
"Hurmmm, tiga tingkat. Boleh tahan besar lah juga kalau tiga tingkat kan?" balas Celine
Mereka terdiam.
'Selalu nya, yang bagi sewa murah-murah tapi rumah besar nih.. Rumah berhantu jer.. Ish mengarut lah aku nih' bisik hati kecil Ayreen.
"Bila kita nak pergi sana weyh??" soal Bella.
"Minggu depan. Kau orang packing dulu. Nanti dah sampai sana.. Kau orang mesti gembira gila. Seriously.. You guys gonna like it!" kata Celine. Dia tahu rakan-rakannya itu berasa tidak berapa sedap hati dengan rancangan percutian nya.
Mikayla P.O.V
Kenapa aku rasa tak sedap hati ea? Villa Elizza?? Lawa ke Villa tuh? Celine cakap tiga tingkat. Tapi 300 ringgit seminggu? Pelik lah..
Tok...tok...tok
Aku tersentak bila terdengar pintu rumah ku di ketuk beberapa kali..
Aku mengelir ke arah jam di dinding ku. Pukul 11:45 minit malam.
'Mama ngan papa kot' desis hati kecil ku
Tetapi kenapa aku tak sedap hati ni? Baik aku tengok ikut tingkat dulu.
Nafas ku menjadi laju.. Sebaik saja aku melihat siapa kah yang mengetuk pintu rumah ku.
Berdiri nya seorang perempuan. Dan.. Dia memakai dress berwarna hitam berlengan panjang dan separa lutut.
Cepat-cepat aku menarik langsir ku supaya menutup tingkat itu kembali. Apa yang perempuan tuh nak malam-malam macam nih?
Akhirnya aku tertidur dalam ketakutan..
Off P.O.V
_bersambung_ 👻👻👻
YOU ARE READING
VILLA
HorrorPercutian yang di rancang oleh mereka membawa mereka ke sebuah villa yang terletak jauh di dalam hutan.. Villa Elizza. Celine merupakan ketua untuk percutian mereka kali ini sekaligus membuat kan dia haruslah bertanggungjawab atas apa sahaja yang te...
