3

2K 145 44
                                    

Bu gün önemli bir gün.naklimin hangi okulda olduğunu öğreneceğim. Umarım sevdiğim arkadaşlarımla aynı okulda oluruz. Bunu düşünerek dolabımın önüne geçerek giyeceklerini ayarladım. Siyah pantolon ve koyu pembe gömlek üzerine de deri ceketimi giydim.
Ayaklarıma geçirdiğim siyah spor ayakkabılarım ile gayet hoş görünüyordum. Hızlı bir şekilde aynanın önüne oturdum ve saçlarımı taramaya başladım. Tarama işlemi bitince saçlarımı salınık bıraktım. Artık gerekmedikçe tepeden bağlamıyordum. Saçlarımın işi de bitince odamdan çıktım ve merdivenlere yönelim
Trabzanlardan kayarak aşağı kata indim. Annem ocaktaki omletle uğraşırken babam günlük gazetesini okuyordu. ikisine de günaydın diyerek masadaki yerimi aldım. Babam gazetesini bıraktı ve benimle güzel bir sohbete başladı. Annemde elinde omletle yanımıza geldi ve sohbetimize dahil oldu. Eğlenceli ve güzel bir kahvaltı.
Ailemle güzel bir kahvaltının ardından çantamı alarak evden çıktım. bu gün hangi okula gideceğimiz belli olacaktı. Bunu sürekli dile getiriyorum çünkü çok heyecanlıyım o.ister İstemez bir heyecan kaplamıştı kalbimi.
İşimin çok uzun süreceğini sanmıyorum ve reika ile birşeyler yapmayı düşünüyordum .
Adımlarımı hızlandırarak okula doğru gittim. Bahçeye girdiğim an yangının nasıl bir felakete yol açtığını gördüm.
Okul tamamen kül olmuştu.
Tamir edilebilecek  gibi de görünmüyor. İçimi ürperten bu görüntüye daha fazla bakmamak için hızlıca bankların oraya gittim. Şanslıyım ki arkadaşlarım çoktan gelmişlerdi. Merhaba faslını geçip yanlarına oturdum.
Biraz konuştuktan sonra bahçeye hazırlanan platformun üstünde müdürü gördük. Ayaklanıp hızlıca oraya gittik. Sıkıcı bir konuşmanın ardından artık kimin hangi okula gideceğine geldi sıra.
Herkes tek tek sahneye çıktı.
Nihayet sıra bana geldi.
Kendimden emin adımlarla ilerledim ve kavanozun içinden bir kağıt çıkardım.  Okumamla birlikte yüzüme güzel bir tebessüm belirdi.
....koleji . Çok güzel bir okul . Ailemin durumu iyi olmasına rağmen bu okula gitmeyi kabul etmedim.
Sıradan bir okulda da başarılı olabileceğime inandım. Evet gayet başarılı bir öğrenciyim. Ama o okulda daha iyi olabilirim.
İlerleyen zamanlarda daha da mutlu olacağım haberler aldım. Sevdiğim arkadaşlarımla aynı okulda olacağız. Reika neredeyse mutluluktan ağlayacaktı. Bu hali gülmeme neden oldu. Kuralar açıklandı ve pazartesi okula başlıyoruz.
Bunu kutlamak için kız arkadaşlarımla kafeye ,oradan sonrada alışveriş e gitmeye karar verdik.
****

(Pazar akşam)
"Ne demek 'okul formasını almadım'erika ?"
"Sakin ol ilk günden bişey diyen olmaz. "
Gülmemek için kendimi zor tutuyorum. Reikayı işletiyorum şu an. Aslında formamı çokta almıştım.
En sonunda dayanamayarak gülmeye başladım.
"Niye gülüyorsun?" Dedi sinirle.
"Reika şaka yaptım,cidden bu kadar saf olabileceğimi nasıl düşündün?"
Duraklamıştı
" Ya ama yaa" dedi ve kendide gülmeye başladı.
2-3 dakika daha konuşup telefonu kapattık. 
Telefonu makyaj masamın üstüne koydum ve pijalarımı giydim.
Koyu kırmızı , askılı üstüm ve aynı renk sortumla çok sevimli görünüyordum. Telefonu elime alıp biraz internette dolaşıp kapattım. Yavaş yavaş uykum gelmeye başlayınca da yorganın altına girip uykuya daldım. 
****
Uykumu alarak yataktan çıktım. Ve yavaş adımlarla banyoya gittim. Duşumu ve rutin işlerimi halletim. Kafama ve vücuduma sardığım havluyla odama geri geldim. İç camaşırlarımı giydim ve dolabımdan çok beğendim okul formamı çıkardım.

Özenle giydiğim forma eteğimin altına bacağımın az bir kısmını açık bırakan çoraplardan giydim

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Özenle giydiğim forma eteğimin altına bacağımın az bir kısmını açık bırakan çoraplardan giydim.
Makyaj masama oturdum ve hızla saçlarımı kuruttum. Ardından da taramaya başladım. Neyse ki kuruyunca kabarmayan saçlara sahibim. Güzelce tardiktan sonra kendi haline bıraktım saçlarımı.
Masadan kalktım ve çok hoş kokan parfümümü sıktım. Ayağımada babetlerimi geçirdim ve çantamı tek omzuna atıp aşağı indim.
Annem bu sefer masada bekliyordu beni. Hep beraber güzel bir kahvaltının ardından evden çıktım.
Bisikletle gitmek isterdim ama malesef bu etekle imkansız.
Yola çıktıktan 5-10 dk sonra reika ve Mako yanıma geldi ve birlikte okula doğru yol aldık. 
Heyecanlı yürüyüşün ardından okula vardık ,devasa ve çok güzel bir yapı.
Büyük bahçesi göz alıcıydı. Sakura ağaçları bahçeyi süslüyordu. Kısacası çok güzel bir ortam.
Bahçeye adımımı atar atmaz herkes bize bakmaya başladı. Biraz ilerleyince de etrafımızı saran cana yakın öğrencilerin hayran bakışlarına maruz kaldık. Bu aslında güzel bir şeydi hepsi sıcak ve iyi insanlardı. Ama aralarında iyi olmayanlarda vardı.
Konuşurken sanki biri beni izliyormuş gibi hisse kapıldım ve etrafimdakilere çaktırmadan göz gezdirdim. Ama kimseyi bulamadım.
Reika yavaşça Kulağıma " biz neden burada popüleriz ?"
"Çünkü şehrin en iyi voleybolcularıyız"
"Hee anladım " dedi göz kırparak.
Etrafımızda hep kızlar vardı erkekler bizim kim olduğumuz konusunda en ufak fikirleri bile yok. Ama onların meraklı bakışlarını üzerimde hissediyordum.
Merak edilen soruları cevaplayıp okula doğru ilerledik bakalım bizi neler bekliyor.
***
Selam arkadaşlar umarım beğenirsiniz yorum yapmayı unutmayın
Beğenmediğiniz birşey varsa lütfen yazın yorumlarınızı bekliyorum

Geri Dönüş (Ozo Ve Erika)Where stories live. Discover now