3.koulu

3 0 0
                                    

Heräsin HayHayn mummon kotoa kylmältä lattialta. Olimme olet pitkään kaupungilla eilis iltana. "Vihdoinkin sää heräsit" kuulin Hayleyn äänen takaani. Käännyin häneen päin ja samalla tarkistin oliko medaljonki vielä kaulassani. "Tytöt jättäkää kaikki mitä ette tarvitse koulussa tänne" HayHayn mummo sanoi. Otimme vain tarpeelliset asiat ja lähdimme alakertaan syömään aamupalaa. Minä join tavallisesti kahvia ja HayHay kaakaota.

"Jännittääkö uusi koulu?" HayHayn mummo kysyi. Katsoimme toisiamme. "Vähän" HayHay sanoi, vaikka tiesin että häntä jännitti todella paljon. "Entä sinua Mercy?" HayHayn mummo kysyi. "No ihan vähän. En ole jännittäjä tyyppiä" sanoin. Hän hymyili ja toivotti meille hyvää matkaa.

Bussi tuli ja hyppäsimme sen kyytiin. Istuimme vierekkäin ja näimme Kristenin porukoineen. "Mercy ja Hayley milloin te lähditte sieltä bileistä?" Kristen kysyi. "Aamulla" sanoin. Hän ei jaksanut jäädä väittelemään, joten hän lähti takaisin paikalleen.

Bussi pääsi perille. Koulu oli oudon näköinen. En tiennyt mikä teki siitä oudon näköisen, mutta tiesin että jokin. Suuri joukko tuttuja ja vieraita tuli koululle. Astuimme portista sisään ja päätimme lähteä suoraa päätä oville. "Mercy, mennään" HayHay hoputti. Minä vain katsoin koulua. Sitten minä lähdin juosten tytön perään. Kun pääsin tytön kohdalle joku outo opettaja tuijotti minua.

En antanut sen häiritä minua. Kävelin Hayleyn varjossa. "Hei voisitteko tulla rehtorin kansliaan?" kysyi sama minua tuijottanut miesopettaja. Nyökkäsin kauhuissani. Kävelin hänen perässään kohti kansliaa. En tajunnut yhtään mitä oli tapahtumassa.

"Kop kop" mies koputti rehtorin oveen. "Sisään" kuului vanhemman naisen ääni. Astuin hänen perässään sisään ja minua pyydettiin istumaan. "Tässä tytössä on jotain outoa säteilyä" mies sanoi. Nousin ylös tuolilta. "Kuulkahan nyt, mä en oo tehnyt mitään väärin!" Sanon puoli huutaen. "Neiti istu alas niin tutkimme asiaa" rehtori sanoi rauhallisella äänellä. "Minäpä heti soitan toisen puolen rehtorille" rehtori jatkoi. Ilmeeni oli hämmästynyt. En tiennyt ollenkaan mistä oli kyse. "Hei tulisitko tänne, täällä on tyttö joka sinun pitää arvioida" rehtori sanoi ja laski puhelimen pöydälleen.

Ovesta astui noin 60 vuotias nainen. Hänellä oli musta mekko ja jo melkein kokonaan harmaat hiukset. "Päivää" hän sanoi ja käveli viereeni. Hän laittoi kätensä otsalleni. "Olet siis nimeltäni Mercy De la Gardie" nainen sanoi. Suuni loksahti auki. "Pääsi on vaikea lukuinen, et siis ole kokonaan ihminen" nainen sanoi ja hymyili. "Liittyykö tää jotenkin siihen toimistotätiin" kysyin. "Taidat puhua Susanista, en tiedä mitä hän haluaa sinusta" nainen sanoi. "Toinen puoli koulusta on sinunlaisillesi. Siellä on puoliksi ihmisiä ja sellaisia jotka eivät ole ollenkaan ihmisiä" nainen jatkoi. "No miten on, se olisi parempi koulu sinulle" sanoi mies opettaja minua kastoen. Nyökkäsin epävarmasti.

"Lähdetään heti neiti De la Gardie. Ja ai niin minä olen Rouva Isabell Caramell" rehtorini sanoi. Nyökkäsin toistamiseen ja aloin seurata rehtoria. "Tästä kohtaa pääsee meidän puoleltamme tänne. Muista se koska asut tällä puolen" hän sanoi ja hymyili. Hymyilin pienesti takaisin. Astuimme saman näköiseen kouluun, jossa kaikki oli vain eriväristä. Värejä joita saattoi nähdä olivat musta, violetti ja harmaa. Kävelin rehtorin perässä. Oppilaat näyttivät aivan tavallisilta.

"Etkö sinä ollutkin 16 vuotias?" Rehtori kysyi. Nyökkäsin. Hän ohjasi minut aloitus luokkaani ja ojensi minulle viikkosuunnitelman. "Oho? Mitä nämä luennot ja aineet ovat" sanoin. "Etkö sinä tiedä vielä mikä on ihmeellisyytesi?" rehtori kysyi. "En, koska olen adoptoitu ei vanhempanikaan tiedä" sanoin. Olin ihan pihalla, mutta annoin oudoille asioille mahdollisuuden. "Kyllä sinä vielä saat sen selville. Ilmoita itsesi kaikille luennoille ja perus tunneille, älä vielä ota valinnaista" rehtori sanoi ja lähti kävelemään pois päin. Katsoin koulun kartasta, minun pitäisi mennä nyt itsepuolustuksen luennolle. Ja sen jälkeen tuonne, itse puolustuksen tunnille.

Itse asiassa, täällä voi olla ihan kivaa. Aineet ovat erilaisia ja muutenkin tämä on niin ihmeellinen paikka. Kävelin kartan mukaisesti luennolle. Se oli ihan alussa, mutta olin hiukan myöhässä. "Kukas kehtaa tulla myöhässä?" sanoi tiukkaan näköinen naisopettaja. "Anteeksi, että olen myöhässä olin katsos rehtorin puheilla" sanoin. Kaikki kääntyivät rehtori sanan kohdalla katsomaan minua. "Selvä ota paikka ja vihko esiin"naisopettaja sanoi. Istuin alas ja otin vihkoni esiin. "Moi kuka sä oot?" Sanoi naurava tyttö vieressäni. Hänellä oli vitivalkoiset hiukset. Todella kalpea iho ja todella vaalean siniset kirkkaat silmät. "Mercy" sanoin. "Okei mä oon Snow" tyttö sanoi. "Mikä on sun valinnainen" tyttö kysyi. "En oo vielä valinnut" sanoin. Kirjoitin juttuja muistiin.

"Haluatko istua mun ja mun kaverin kanssa ruokailussa?" tyttö kysyi. Nyökkäsin. Kaksi tuntia kului nopeasti. Katsoin mikä tunti oli seuraava. En tiennyt minne mennä, monilla oli valinnainen tässä välissä. Päätin siis mennä itsepuolustus2. Astuin saliin jossa oli minun lisäkseni yksi tyttö ja kaksi poikaa. "Hei istu vain riviin" sanoi ohjaaja. Istuin jotenkin tutun näköisen pojan viereen.

"Kertokaa nimenne" ohjaaja sanoi. Poika toisessa reunassa sanoi "Chris". "Mä oon Tamira" sanoi tyttö. "Ööh..mä oon Ian" poika vieressäni sanoi aika hiljaa. "Ai joo mä oon Mercy" sanoin. Ianin ilme oli hämmentynyt ja muut olivat neutraaleja. "No niin tytöt ovat pareja ja pojat ovat pareja" sanoi ohjaaja.

Kävelin Tamiraksi itsensä esittäytyneen tytön viereen. Opettaja näytti mitä pitää tehdä. "Okei no mistä aloitetaan" kerkesin sanoa. Ennen kuin Tamira viskasi minun jollain niskalenkillä patjalle. "Jaahas, näköjään siis tästä" sanoin. "Mä en oo kuka tahansa tyttö. Vaan koulun paras taistelija. Mä oon puoliksi jumala, mutta mun piti tulla tänne kun puolijumala koulussa ei ollut tilaa" hän sanoi. "Okei" sanoin.

Tamira oli jäätävä heittelijä. Minua viskottiin eri suuntiin ja taklattiin sivuun. Pojilla näytti olevan aika tasaista. Olin ihan ruhjeilla kahden tunnin jälkeen. Ja muutenkin poikki. Nyt oli ruokailun aika. Olin luvannut mennä istumaan Snown kanssa. "Mercy mitä sulle on käynyt" hän sanoi kun istuin hänen viereensä. "Tamira" sanoin. "Ai otitko itsepuolustus2?" Snow kysyi. "Juu miten niin?". "Sitten sää oot jo tavannut mun parhaan kaverin Ianin. "Moi Snow" sanoi Ian samalla kun istui pöytään. "Te ootte Mercyn kanssa kuulemma samalla kurssilla!" Snow innostui. "Joo" sanoin samaan aikaan kun Ian.

Lisää on tulossa(:

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Jun 23, 2018 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Mercy De la GardieWhere stories live. Discover now