hoofdstuk 2

93 4 0
                                    

'hey nils' begin ik langzaam als ik mijn deuren weer open doe. 'bo.. war was dat'. 'h-heb je het gezien?' ik durf hem niet eens aan te kijken. 'ja' hoor ik zacht vanaf de overkant. ik zak door de grond en begin te huilen, ik hoor nils weggaan. nog geen minuut later hoor ik mn kamer deur open gaan ik schrik en sping over eind. gelukkig daar staat maarten met met nils. 'hey' zeg ik zacht. ze lopen allebij naar me toe en geven me een knuffel. 'ik had nils maar binnen gelaten hij heeft al verteld wat er is gebeurd' fluisterd maarten en ik hoor nils alleen maar 'sorry dat ik het heb verteld, het spijt me' herhalen. 'het is prima jongens, dankje. maarten wil je ons even laten' hij knikt en knipoogt naar nils en loopt de deur uit. ik ga op me balkon zitten met mn voeten op de reling. 'sorry van opschool vandaag.' ' ik begrijp niet waarom je toen zo deed' ik begin heel het verhaal uit teleggen. 'sinds dat mijn moeder is overleden slaat mij vader me maar de laatste tijd gaat hij verder dan dat. mijn vader is de reden dat ik zo ben opschool. ik wil dat niemand door heeft wat er met me thuis aan de hand is. zelf fleur weet het niet. ik kan het gewoon niet vertellen. ik zal gepest en uitgelachen worden. vroeger was dat ook. nu laat ik op school niet meer over me heen lopen maar thuis. thuis kan dat niet. mijn broer wist al langer wat er aan de hand was maar hij mocht niet naar de politie van mij.' ik barst in tranen uit, nils geeft me een knuffel. ' sorry nils sorry het spijt me dat ik zo deed opschool. zelf vind ik het niet eens leuk om zo tezijn maarhet moet. ik wil niet dat het weer zo is als vroeger sorry sorry'. 'Bo ik begrijp het ik ben ook jaren lang gepest. ik snap best dat je dit doet. ik heb we aan ergere dingen gedacht dan dit.dus het is oke ik begrijp het' verteld nils en hij trekt zijn mouw omhoog en laat zijn strepen op zn arm zien. ik kan niet geloven dat dit hem over komt. dit verdient hij niet. 'nils doe dat alsjebliefd nooit meer' 'ik kan niks beloven' en hij kijkt zuchtend omlaag.

als nils naar huis is voel ik me al berer. ik heb het hem kunnen vertellen. nu moet ik mezelf ook verandere op school. dan kan ik teminste met nils omgaan.

de volgende dag

ik fiets naar school samen met nils. fleur is vandaag niet opschool want ze gaat binnen kort verhuizen. ' nils ik ga me verandere. ik zal niet meer zo arrogant doen oke' nils kijkt me lachend aan en knikt blij. als we opschool aan komen lopen de samen het lokaal in. ik hoor gefluit achter ons. 'is er iets tussen jullie' hoor ik ze roepen. ik kijk nils aan die zegt dat we er ons niks vanaan moeten trekken. de heledag verloopt goed. iedereen doet aardig tegen elkaar en zelfs tegen mij. ik heb me lang niet zo goed gevoelt. allemaal dankzij nils.

hij heeft me ook verteld dat hij in een boyband zit. dus vroeg of ik een keer mee wilde naar de repetities morgen. kon ik gelijk de andere 3 zien. thuis pakte ik me laptop en starte twitter op en zocht nils op. ik klikte op volgen en tweete { dear nils you make my day. thankyousomuch @nilskaller} ik zoek ook de andere 3 op niet veel later hoor ik mn laptop afgaan. *2 mentions op twitter*  nils volgt je. nils heeft je tweet ge'RT. ik kijk uit me raam en zie nils. 'heeei' roep ik. 'hey ben je me aan het stalken' ja ik moet toch wel weten naar watvoor mensen ik morgen ga. hij knikt begrijpelijk. en loopt niet veel later terug naar binnen ik doe het zelfde. doe het ligt uit en ga in bed liggen. net voor ik inslaapval hoor ik mn telefoon zoemen. *@nilskaller heeft een dm gestuurd* ik open het. 'hey bootjeee' 'hey nilsos' 'ik haal je morge  om half 11 op oke' 'is primaa' 'mag ik je nummer anders dan kan ik je appe wanneer ik kom' 'nils je woont tegen over meee....' 'ja dus :p' 'naja zal wel haha hier 06.. ' 'thanks bye, sleepwell beautiful' ofgm ahrkdowkal 'bye sleepwel x' ik val met een fijn gevoel inslaap.

ik word wakker omdat iemand op me bed staat te springen. nils. 'nils wat doe je hier' brom ik en ik kruip dichter in mn dekbed. 'we gaan over een uur weg naar de repetitie weetje nog' ik kijk boven de deken uit. 'maar waarom ben je hier nu al dan' 'je gordijnen waren dicht en ik weet dat je lang de tijd nodig hebt sochtends en je alnders chagerijnig bent :)' 'thanks nilsos' ik spring uit bed loop de badkamer in en stap onder de douche. ik loop met mn badjas naar mn kleren kast. 'word het warm weer' vraag ik aan nils die op zijn telefoon kloot op mijn bed. 'ja best wel 25°c ofso' ik kijk in mn kast. ik pak er een kort roze broekje uit met een hempje met sliertjes. ik kleed me om als ik klaar ben loop ik samen met nils naar beneden we ontbijten en gaan naar nils huis. 'kom maar achter op bij mij' zegt hij terwijl hij zn fiets pakt. ik ga voorzichtig zitten en pak nils een beetje vast. ' je mag me beter vast houden hoor' grinnikt nils. ik mompel wat onverstaanbaars. ik ga verder tegen nils aanhangen en sla mn armen om hem heen. 'we zijn er' zegt nils blij als we voor een groot gebouw stoppen. ik glimlach naar hem en samen lopen we naar binnen. ' hey nils heb je een nieuwe chick?' hoor ik iemand roepen als ik me omdraai zie ik een klein jongetje staan. 'ook hallo rein, maar nee ,ze is me buurmeisje. dus bo dit is rein rein dit is bo' rein komt aan lopen en geeft me een knuffel. we lopen verder naar de rest waar iedereen zich voorsteld.

na een heledag bij nils vertrouw ik heb echt. de rest was ook heel aardig. we fietsen naar huis. als nils me thuis afzet geeft hij me nog een knuffel. 'tot zo sunshine' fluisterd nils ik kijk hem vragend aan maar loop dan naar binnen. niet veel later zie ik nils gebare dat ik me balkon open moet doen. 'kleed je om ik neem je vanavond mee uiteten en naar het strand'. ik knik en glimlach naar hem, sluit me deuren en ga me omkleden. na een half uurtje ben ik klaar en wacht ik beneden op nils.

it's not what it seems {mainstreet}Where stories live. Discover now