Παρακαλώ διαβάστε το

118 5 0
                                    

Αυτό δεν είναι κεφάλαιο του βιβλίου. Είναι μια ενημέρωση, μια υπενθύμιση για καποια σημερινά γεγονότα.

Σήμερα το μεσημέρι στις Πρέσπες έγινε μία ιστορική, όπως την χαρακτήρισε ο κ. Τσίπρας, συνάντηση των δύο πρωθυπουργών της Ελλάδας και των Σκοπίων, όπου υπογράφτηκε η συμφωνία με την οποία τα Σκόπια πλέον νόμιμα έχουν το όνομα Μακεδονία.

Η Μακεδονία δεν είναι απλώς ένα μέρος, είναι οι άνθρωποι της, οι παραδόσεις τους, η κληρονομιά τους. Είναι τα βουνά της, οι πεδιάδες της, οι ακτές τις, τα ποτάμια και οι λίμνες. Είναι η Ιστορία μας. Είναι οι αιώνες μαχών και σφαγών που έγιναν για την διατήρηση της κληρονομιάς της και η Μακεδονική πολιτιστική συνείδηση. Είναι κομμάτι του πολιτισμού μας. Η Μακεδονία είναι Ελλάδα.

Κάποιοι που ζουν στην Νότια Ελλάδα, στα νησιά ή ακόμα και κάποιοι της Βόρειας Ελλάδας μπορεί να πουν:Και εμάς τι μας νοιάζει; Εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με τη Μακεδονία. Όμως η προδοσία αυτή ξεκίνησε με τη Μακεδονία. Σειρά έχει η Θράκη και η Ανατολική Μακεδονία, που θα την διεκδικήσουν οι Βουλγαροι, τα νησιά του Αιγαίου, που ειδικά τα τελευταία χρόνια γίνονται έντονες διαμάχες, η Ήπειρος. Η Μακεδονία ήταν μόνο η αρχή.

Σας παρακαλώ ανεβάστε και εσείς στα βιβλία σας κεφάλαια-διαμαρτηρίες. Μεταφέρετε το μήνυμα αυτό σε φίλους, σε γνωστούς σας Έλληνες στο εξωτερικό. Γιατί μια φωνή δεν μπορεί να αποτρέψει τα επερχόμενα, ούτε καν ένα εκατομμύριο, αλλά αν όλη η Ελλάδα, όλοι οι Έλληνες υψώσουμε την φωνή μας, μπορεί να καταφέρουμε να μεταγενέστερες τέτοιες συμφωνίες.

Γιατί όλοι μαζί μπορούμε να σώσουμε το αύριο των παιδιών μας. Όλοι μπορούμε να διασώσουμε την ιστορία μας.

Girl's SecretsTahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon