IV. Transgender a transsexuál

314 12 2
                                    

,,Lidé, kteří se rozhodnou změnit pohlaví, nebo kteří se považují za někoho s jiným pohlavím, než s jakým se narodili. Musí podstoupit několik nelehkých zkoušek. Některé z nich přijdou z jejich okolí, například to, jak se jejich rozhodne je přijmout, některé přijdou ze strany psychické, některé ze zdravotní.

Pokud se již rozhodnou podstoupit třeba i operaci, musí na ni čekat i rok či dva, musí projít nelehkými zkouškami a až teprve poté, jim je umožněno na takové zákroky zajít.

Změna pohlaví, být transgenderem či transsexuálem je důležitým životním krokem, který je velmi vážný a také velmi složitý. Jediné, co můžeme pro takovéto lidi dělat je to, že je přijmeme takové, jací jsou, a budeme je podporovat.

Pokud jste někdy ve svém životě, řekli, že byste byli raději kluci než holky, nebo holky než kluci, nemusí to znamenat, že patříte mezi tyto skupiny." (slova autorky)

Transgender je označení pro lidi, jejich genderová identita se neztotožňuje s pohlavím, se kterým se nenarodila. Termín transgender je současně zastřešujícím označením pro osoby, které se neidentifikují výlučně maskulinně či femininně, tj. vymykají se klasickému binárnímu rozdělení muž a žena (genderqueer nebo nebinární) a zřídka též ty, kteří dosahují sexuálního vzrušení či jen psychického uspokojení tím, že se převlékají do šatů opačného pohlaví. S touto identitou souvisí slova jako: cross-dressing, což znamená oblékaní do oděvu příslušejících opačnému pohlaví, než jaké je biologické pohlaví jedince; může být projevem transvestitismu, transgender identity nebo transsexuality, nebo také transvestitismus, což vyjadřuje převlékání se do oděvu opačného pohlaví bez snahy žít v této roli trvaleji.

Transsexuál je stav nesouhlasu mezi psychickým a anatomickýmpohlavím. Projevuje se touhou být opačného pohlaví. Buďto může existovat žena,která touží být mužem, ta se poté označuje FtM, nebo muž, který touží býtženou, ten se poté označuje jako MtF.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Jun 16, 2018 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Základní pojmyWhere stories live. Discover now