;1

8 1 0
                                    

Zoë Roberts

'Carter, kun je niet voor een keer gewoon even aardig zijn en mij dat boek aangeven?' Ik tik geïrriteerd met mijn voet op de grond en sta ongeduldig met mijn armen over elkaar voor het boekenrek. Hij kijkt me grijnzend aan en zegt 'Ja, maar het is niet mijn schuld dat jij perse dat boek van de bovenste plank moet hebben en het is al helemaal niet mijn schuld dat je zo klein bent.' Ik laat mijn handen langs mijn lichaam vallen en loop weg. Op weg naar de uitgang van de bibliotheek loop ik tegen een aantal mensen aan. Ik verontschuldig me mompelend en vervolg mijn weg naar buiten.

Ik haal bedenkelijk een hand door mijn haar. 'Nu heb ik dat boek nog steeds niet' mompel ik geïrriteerd. Ik draai me om en zie een hele walm mensen naar buiten komen. Het ziet er vreemd uit.  Sommige mensen lopen hand-in-hand, andere lopen alleen met hun oortjes in en weer andere zien er moe uit en luisteren naar wat hun beste vriend of vriendin te vertellen heeft. Na vijf minuten zijn alle studenten weg en zie ik Carter naar buiten slenteren. Ik lach om zijn gezichtsuitdrukking.

'Ik haat de bibliotheek' zegt hij walgend. Ik lach en kijk naar hoe hij mensen van top tot teen bekijkt. 'Lukt het?' vraag ik uiteindelijk. Hij gromt iets onverstaanbaars en komt dan naast me staan. 'Ik moet echt naar huis. ik moet nog een verslag schrijven over het gebruik van techniek in arme landen.' 'Oké, dan gaan we eerst koffie halen en dan ga ik chillen bij jou thuis en jij gaat aan je verslag werken. Goede deal, vind je niet?' zegt hij tevreden. 'Ik vind het prima, maar we moeten wel nu gaan.' Hij knikt en samen lopen we richting een koffiezaak.

Na een halfuur zijn we eindelijk in mijn appartement. Ik zucht en doe mijn schoenen uit. Carter daarentegen wandelt vrolijk naar de bank en laat zich op de bank vallen. Ik loop naar hem toe en ga naast hem zitten. Hij zet de tv aan en legt zijn voeten op tafel. 'Schoenen uit.' zeg ik terwijl ik mijn telefoon open en naar mijn berichten kijk. Ik voel de bank omhoog komen en daarna weer inzakken. Ik zie dat ik vier berichten heb: twee van mijn moeder, zoals altijd,  een van Melody en een van Emma.

Ik besluit om als eerste het bericht van Melody te openen.

Hey, quick question, heb jij het nummer van Davis? Ik heb echt wiskunde bijles nodig!  xo                - 10.39 A.M.

Ik zoek het nummer op in mijn telefoon en klik dan op contact delen, daarna zoek ik Melody en verstuur het contact. Dat is al één minder. Nu die van mijn moeder dan maar.

Hé lieverdje, ik moest van je oom vragen wanneer je tijd hebt om hem uit te helpen, het is heel druk op het moment. Laat maar even wat weten, school gaat natuurlijk voor! Dikke kus!                  - 12.40 P.M.

Lieverd nog een vraagje, wanneer kom je weer eens eten? Je vader en ik zouden het leuk vinden om je weer eens te zien. Neem gerust een vriendin of vriend, natuurlijk ;), mee. Liefs je ouders.      -  12.43 P.M.

Ik kan niet anders dan zuchten bij het laatste appje van mijn moeder. Weer een duidelijke verwijzing naar Carter Mijn moeder en vader hebben echt een soort obsessie gekregen met mijn liefdesleven sinds ik uit huis ben. Ik heb al eens vaker een vriendin meegenomen en ook een keertje Carter, maar dat is echt niet voor herhaling vatbaar. Mijn volledige gezin was direct weg van hem. Mijn moeder begon de eerst volgende keer dat ik over de vloer kan direct over hem en stelde voor dat het misschien wel eens meer dan vriendschap kon worden. Sinds die ene ontmoeting ben ik zowat verplicht om hem minimaal 1 keer in de maand mee te nemen naar mijn ouders, zodat hij mee kan eten. Mijn ouders, mijn zus en mijn broer zijn helemaal voor team Zarter, terwijl ik nog liever door de grond zak en Carter vindt het allemaal wel prima, hij ziet er zelfs de lol van in. 

Ik kijk naast me en zie Carter vol spanning naar de tv staren. 'Um Carter? Mijn ouders willen weten of je nog eens langs wil komen? Ik zat eraan te denken om komende zondag langs te gaan, heb je dan tijd?' Hij schudt zijn hoofd zonder zijn ogen van de tv af te halen. Uiteindelijk richt hij zijn ogen op mij en komt er geluid uit. 'Nee sorry, dan heb ik een date met Megan.' Ik knik met een kleine glimlach op mijn gezicht.

Hee mam, zeg maar tegen ome Paul dat ik komend weekend alle tijd heb en dat het me niet uit maakt van hoe laat tot hoe laat. En om je tweede vraag te beantwoorden, Carter kan niet. xoxo     - 04.35  P.M.

Ik lees het berichtje nog een keer voordat ik versturen klink en ben tevreden met mijn directe antwoord. Er om heen draaien werkt toch niet. Als allerlaatste open ik Emma's bericht.

Holaa lover, ik wilde vragen of je zin hebt om vanavond uit te gaan. Ik heb zin in wat actie en jij bent een goede wingwoman ;). Daarnaast heeft Mel geen tijd dusss wat zeg je ervan? xox je babe - 03.00 P.M.

Heeee, sure. Hoe laat had je in gedachten? Ik haal je wel op dan hoef geen taxi te regelen.                - 04.39 P.M.

Ik sta op en loop richting mijn slaapkamer. Een douche is wel gewenst aangezien ik me vanavond in de omgeving van anderen bevindt. Ik graai in mijn kast naar ondergoed en een goeie jurk en vlieg de badkamer in. Ik neem me voor om er een korte douche van te maken. Maar merk al snel dat het een vervlogen wens is. Ik zet de douche uit en begin met afdrogen. Opeens wordt er op de badkamerdeur geklopt. 'Ik ga! Max is thuis en ik heb geen sleutel, dus ik moet nu wel gaan anders kom ik niet meer binnen en Emma stuurde net half 7 dus ja, ciao!' voordat ik überhaupt de kans heb om te reageren hoor ik de voordeur in het slot vallen en is het stil. Ik sla mijn handdoek om mijn lichaam en open de badkamerdeur. De tv is uit en mijn appartement is helemaal leeg.

Ik doe een vreugde dansje en loop naar de radio, ik verbind mijn telefoon met de radio en zet mijn favoriete spotify playlist aan. Ik loop dansend de badkamer in en vervolg het klaarmaken voor vanavond. Ik besluit om mijn haren te stijlen en doe een laagje mascara op mijn wimpers nadat ik ze gekruld heb. Ik ruim mijn spullen op en voel een steek in mijn maag waaruit ik opmaak dat het etenstijd is. 

(zie bijgevoegde video (: )

Hee, bedankt voor het lezen (: Dit is mijn eerste boek dus als je tips hebt hoor ik het graag. Hier de foto's van de belangrijkste personages. Dat ga ik ieder hoofdstuk doen voor de (nieuwe) namen die er in voor komen, ciao!

 Dat ga ik ieder hoofdstuk doen voor de (nieuwe) namen die er in voor komen, ciao!

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Carter Evans

Carter Evans

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Zoë Roberts


STORGEWhere stories live. Discover now