Hoofdstuk 7

49 2 2
                                    

Toen Aria klaar was met praten werden Leana en Rowen meegesleurd naar de martelplek en Leana slikte. "Zo, laten we met die halfelf beginnen." zei Arcan opgewekt. Rowen werd op een tafel gelegd en Arcan vuurde een spreuk op hem af: "Peinia Extremina!" Rowen schreeuwde het uit van de pijn. Aria die Leana nog vast hield kreeg een flinke trap van Leana en Leana rende naar Rowen, maar Leana kreeg weer een verlamming spreuk op zich afgevuurd. "Rustig elfje, jij bent zometeen aan de beurt." zei Arcan tegen Leana. Daar lag Leana op de grond en kon niks doen. "Jeukalis Amertitus" zei Arcan, maar ze hoorde Rowen niet schreeuwen. Ze hoorde wel: "STOP, HET JEUKT ZO ERG!" Het klonk als Rowen. Ze hoorde Aria lachen. Vervolgens voelde ze een verschrikkelijke pijn door haar heen gaan. "Ik zei toch dat jij zo ook aan de beurt zou zijn, nou dat is dus nu." zei Arcan en lachte. Leana gilde maar ze kon niet bewegen, omdat ze nog steeds verlamd was. Leana kneep haar ogen stijf dicht en dacht: Laat het stoppen, alsjeblieft. Laat de pijn weggaan. Maar ze was verlamd en kon niks zeggen. "Kefali Póno" zei Arcan en Leana's hoofd begon pijn te doen. "Éntonos Xystá" Zei Arcan en raakte Rowen. Rowen begon zich overal te krabben. "Stamatíste Knismós" en Rowen stopte met krabben. Leana zag het niet maar Rowen zei tegen iemand: "Heel erg bedankt." "Páfsi Tis Parálysis" Zei iemand en Leana kon zich weer bewegen, ze keek gelijk om. Het was Aria. Arcan keek haar boos aan en zei: "Hoe heb je die beveling opvolgings spreuk tegengehouden?!" Aria zei: "Nervorum Resolutiones" en vuurde een spreuk op Arcan af. Hij reageerde vliegensvlug met de spreuk: "Anákampsi" en vuurde gelijk een andere spreuk op Aria af. De spreuk knalde tegen een spiegel waardoor Leana geraakt werd en Leana voelde haar buik die bijna ontplofte van de pijn. Rowen rende op Leana af en vroeg aan Aria: "Kan je het laten stoppen?" ze reageerde met: "Lopeta Vatsakipu" Leana stond op en stond naast Rowen die haar bang en bezorgd aankeek. Arcan keek woedend naar Aria en hij zei: "Bemoei je niet met het martelproces, Aria." Hij richtte weer een spreuk op Leana en Rowen. Aria sprong voor Leana en Rowen en voordat de spreuk hen kon raken riep ze: "Anákampsi". De spreuk kaatste terug maar Arcan was snel en sprong opzij. Hij keek woedend naar Rowen, Leana en Aria. "ARIA! LAAT ME ZE VERMOORDEN!" riep hij boos. "NEE, IK VIND HEN AARDIG EN JOU NIET!" schreeuwde Aria. Leana bedacht zich iets, ze had haar pijl en boog mee, zodat ze Arcan kon raken. Ze vroeg aan Aria: "Weet jij waar mijn boog is?" "Ja, die is in de slaapkamer waar je de eerste keer wakker werd." antwoordde Aria en Leana holde er naartoe. In de verte hoorde ze nog: "Occisus Est Palmeria" Rowen rende achter Leana aan en zei hijgend: "Ik ga mijn zwaard ook pakken." en ze renden samen weg.

Even later...

Leana kwam aangerend met haar pijl en boog en ging naast Aria staan. Rowen kwam ook en probeerde achter Arcan te staan. Arcan had niets door. Aria ging om Arcan heen lopen, hij draaide mee en zag Rowen. Hij vuurde een spreuk af, Aria dook voor hem en weerde de spreuk af. Aria riep: 'Flaemarius.' en de vloer vloog in de brand. "Megálo Neró" en het vuur verdween en in plaats daarvan was de hele vloer nat. Aria zei: 'PAP! DEZE SCHOENEN WAREN DUUR! EN NU ZIJN ZE NAT!" Arcan moest lachen en Leana probeerde hem op dat moment te raken, maar Arcan weerde hem af. Leana keek hem nijdig aan. Arcan zag dat en moest nog harder lachen. Rowen probeerde hem ook te raken, maar hij sloeg mist op een paar millimeter na. 'Pfff, jullie kunnen ook niets, hè?" zei Arcan lachend. Leana werd boos en schoot een pijl zo hard als ze kon, en raakte Arcan. "AU! STOM WICHT!" schreeuwde Arcan en vuurde een spreuk op Leana af. Ze dook naar rechts en de spreuk raakte de muur, er gebeurde niks. "NOU, JIJ KAN OOK NIET MIKKEN!" schreeuwde Leana. Arcan gaf haar de 'blik des doods'. Rowen moest er stiekem om lachen. Arcan draaide zich om en keek hem aan. 'Wil jij nog een dosis pijn, dom jongetje?" zei Arcan "PAP!" riep Aria. "Laat ons met rust, wij hebben jou niks gedaan." zei Leana. Arcan liep op Leana af en keek haar met een doodsblik aan. "Oh jawel, jullie hebben mij wat gedaan..." reageerde Arcan mysterieus. "Leuk, krijgen we zo'n spelletje!" zei Rowen. "WIL JE ECHT GEEN DOSIS PIJN, ROTJOCH!?" riep Arcan. Hij liep op Rowen af en zei: "Hurtencio Extremillius" Rowen viel op de grond en kronkelde en schreeuwde van pijn. "Stamatíste" zei Aria. "JEETJE, IK HAD JE NOOIT MOETEN LEREN TOVEREN!!" riep Arcan boos. "Mij boeit het niet hoor, pap." zei Aria lachend. Arcan keek haar gefrustreerd aan. Rowen pakte zijn zwaard en ging vlug naast Leana en Aria staan. Arcan keek boos naar Leana die hem emotieloos aankeek. "Zo zo, ik denk dat ik ze maar ga doodmaken, Aria." Hij hief zijn staf en zei: "Mortinius Directus." Aria reageerde direct en zei: "Schild Iliacus." Maar hierdoor werd Aria geraakt door de doodsvloek. Ze keek Arcan geschokt aan en vervolgens viel ze levenloos op de grond neer. "NEE! ARIA! IK HEB MIJN DOCHTER VERMOORD!" riep Arcan en Leana pakte Rowen 's zwaard en stak Arcan in zijn buik. Arcan keek haar aan en ook hij viel levenloos op de grond. "ROWEN! IK HEB IEMAND VERMOORD!" riep Leana en ze liet het zwaard op de grond vallen en begon te gillen. "Leana, rustig, hij was slecht." zei Rowen sussend. "Zullen we hier weggaan, Row?" vroeg ze en ze holden naar de uitgang. Ze zagen de paarden staan en ze stapten op en reden terug. Eindelijk, vrij van die enge tovenaar, dacht Leana en ze galoppeerde achter Rowen aan. Ze reden terug, terug naar huis.

-------

Oeh... Spannend, Wel jammer van Aria. Helaas, het boek is bijna af! Nog een hoofdstukje en dan is het verhaal van Rowen en Leana al weer afgelopen. Naja, grotere spanning voor het laatste hoofdstuk.

Lydia en Anna_floortje 

The Lord of the Rings; the next generation!Where stories live. Discover now