III

20 1 1
                                    

"Vakna!" ropade en stjärna och en anna blinkade med sitt starka ljus. Den tredje stjärnan hoppade ner från himlen och sprang in i skogen. Några giriga väsen sprang efter stjärnan i försök att fånga den.
Till slut vaknade Bondflickan. Hon var mycket förvirrad eftersom att hon inte låg intill ett träd utan blev buren av en massa små varelser. Hon började rycka och knycka men repen var mycket väl knutna. Hon lyckades slita sig loss från händerna på de varelser som bar henne. Med en duns föll hon till marken. Väsendena trodde inte att Bondflickan skulle vakna på ett bra tag och försökte med hårda grepp bära upp henne igen. Ett av väsendena tog en stor sten och slog den mot Bondflickans huvud. Den träffade henne i pannan. Blodet forsade nedför hennes ansikte.
De två stjärnorna som försökt att väcka Bondflickan skapade en stark stråle ljus som de riktade mot repet runt Bondflickans händer. En liten slinga rök och en bränd lukt kom från repet som nu låg på den leriga stigen bredvid Bondflickan. Ljuset från stjärnorna hade bränt sönder repet. Bondflickan knöt snabbt upp repet runt hennes fötter medans väsen skrek och slogs och drog i hennes kläder. Men hon lyckades än en gång slita sig loss. "Sping flicka lilla!" sa den ena stjärnan, "Månprinsen väntar på dig!" sa den andra stjärnan. Bondflickan gjorde som stjärnorna sa och sprang för sitt liv. Hon sprang och sprang tills hon behövde stanna för att hämta andan. Hon kikade över axeln för att försäkra sig om att hon var ensam igen innan hon kunde pusta ut.

När den nya dagen hade börjat gry var Bondflickan nästan framme vid skogens andra ände där skogen mynnade ut i ett mörkt hav. Hon kände på sig att hon var nära det stora vidundrets näste. Såret i hennes panna hade slutat att blöda men värkte något enormt. Hon var hungrig och trött och ville bara sätta sig ned och aldrig resa sig upp igen.
Bondflickan gick runt krönet av en kulle. Där stod två höga tallar bredvid varandra. Det var dem hon behövde gå emellan för att ta sig till Månprinsen som behövde hjälp.

MånprinsenWhere stories live. Discover now