Första dagen

53 1 2
                                    

Jag heter Nathalia. När jag var 5år dog mina föräldrar i en bilolycka och sen dess har jag flyttat runt över hela Sverige mellan fosterfamiljer. Nu är jag 15 och går sista året i grundskolan, jag ska börja på ännu en ny skola just idag. Jag har nu hamnat hos en familj som består av Johanna min foster mamma och Samuel min foster pappa. Nu bor jag i Stockholm, Östermalm och hoppas att jag får stanna här ett tag.

Jag vaknade av att Johanna kom in i rummet och sa att jag hade försovit mig. Jag rusade upp och satte på mig en tajt svart t-shirt, ett par vita slitna jeans, min skin jacka och mina vita trasiga convers. Jag sminkade och plattade håret lite snabbt. Sen sprang jag ner för trappan och tog en macka i köket och drack ett glas apelsin juice.

Jag tog min väska, min hjälm, mina nycklar och gick sedan ut till min cross moped och åkte iväg. När jag kom fram till skolan gick jag till rektorns kontor och hon verkade inte vara så glad för att jag var sen. Men jag fick iallafall mitt schema, mitt skåpnummer, mina skolböcker och koden till mitt skåp.

Jag gick till mitt skåp och lade in mina skolböcker jacka och väska. Jag tog ut dom böckerna jag skulle ha med mig. Jag kom fram till klassrummet och gick in som ingenting. Kanske inte skulle ha gjort det eftersom alla vände sina blickar mot mig.

-Hej, du måste vara Nathalia, sa läraren.

-Ja, de är jag de, svarade jag och gick och satte mig på den enda lediga platsen.

När läraren hade vändt sig om så tog jag genast upp mobilen och såg att jag hade fått ett sms från Holly. Holly är min bästa vän som jag träffade hos en fosterfamilj. På sms:et stod de

"Hej syrran! Vad sägs som att träffas efter första lektionen?"

"Det låter perfekt de." svarade jag.

Lektionen var äntligen slut och jag stack för att träffa Holly, men hann inte komma långt innan jag sprang in i en kille. Jag ramlade in i skåpen och han stod där som en staty. Jag tittade på han med en blick och gick sedan iväg. När jag kom ut till min cross moped märkte jag att killen jag sprungit in i hade följt efter mig ut. Jag skulle precis åka när han ställde sig framför mig och stängde av mopeden.

-Och vad säger man när man springer in i någon, sa han.

-Ingenting märkte du väl. Man går bara vidare, svarade jag lite kaxigt och åkte vidare.

När jag kom fram till platsen där vi skulle mötas sprang jag fram och gav Holly världens största kram. Det var så längesen jag hade träffat henne sist. Vi pratade och gungade på gungorna i den övergivna lekparken. Vi skrattade och det var som om vi aldrig hade särats.

När jag kom tillbaka till skolan så hade jag 2 minuter på mig innan nästa lektion. Jag skulle ha No, så jag tog mina böcker och började gå mot lektionen. När jag skulle gå runt hörnet i korridoren så gick jag in i samma kille igen. Fast den här gången ramlade jag inte. När jag skulle gå tog han tag i min handled.

-Hej säger man väl, sa han.

-Hej ? svarade jag.

-Så hur många gånger ska du gå in i mig hade du tänkt, sa han med en ironisk röst.

-Så många gånger som jag vill, svarade jag ironiskt.

-Okej, Tyler heter jag och du heter Nathalia va?

-Japp, har jag redan fått ett rykte eller?

-Nej, min syster går i samma klass.

-Okej, men jag är sen och måste gå nu, sa jag och gick vidare mot lektionen.

Första dagen och jag hade redan kvarsittning. Johanna kommer bli överlycklig nu, säger vi..

Jag hämtade de jag skulle ha med mig och gick till kvarsittningen och till min stora förvåning var Tyler där. Jag gick och satte mig längst bak i mitten. När Tyler såg mig så flyttade han genast bak till mig.

-Första dagen och redan kvarsittning, sa han med ett flin på läpparna.

-Jo, såklart. Har du inte märkt vad "badass" jag är, sa jag och skrattade lite svagt.

-Jo, så var de ja.

-Jag trodde inte du var en kvarsittnings typ, sa jag.

-Jo, säg någonting jag inte har gjort. Jag är inte direkt perfekta barnet om vi säger så.

-Okej, mister "badass", sa jag.

Tiden gick fort och jag var hemma vid 18.00. Jag åt middag och gick sedan upp för att lyssna på musik och bara slappa lite grann. Tyckete jag förtjänade de, men hann inte slappa länge innan Johanna kom in irriterad.

-Kvarsittning redan första dagen!? Hur lyckas man? halv skrek hon.

-Jo, man går vilse i korridorerna, svarade jag.

-Jag fixar så någon får visa dig runt imon och ser till att du kommer i tid till lektionerna, och vart åkte du efter första lektionen? sa Johanna.

-Träffade Holly, förlåt.. svarade jag.

Johanna kramade mig när hon hade lugnat ner sig. Jag gjorde mig iordning för att lägga mig, sa godnatt till alla och somna på 5 minuter. Jag var helt slut..

Kamu telah mencapai bab terakhir yang dipublikasikan.

⏰ Terakhir diperbarui: Jul 02, 2014 ⏰

Tambahkan cerita ini ke Perpustakaan untuk mendapatkan notifikasi saat ada bab baru!

Mister badass.Tempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang