Útok na CHAOS - Gally

102 8 1
                                    

Nikto sa nevedel spamätať z toho čo sa to tu práve stalo. A obzvlášť Thomas. Nemôžem tvrdiť, že sa mu čudujem. Veď vyzeral akoby videl ducha. No aj napriek tomu nechápem čo sa medzi ním a Newtom stalo. Viem, že nemám právo sa ich na to pýtať, pretože sú na mna ešte stále naštvaní kvôli tomu, že som zabil Chucka. Sám si to nedokážem odpustiť. No mám pocit, že by sme si všetci zaslúžili vedieť pravdu. Aj keď to čo povedal Newt dáva zmysel ak s tým začneme teraz môže sa stať, že nás odhalia.
Rozhodli sme sa počkať kým sa nezotmie. Je bezpečnejšie zaútočiť pod rúškom noci ako počas bieleho dňa. Aj keď musím uznať, že to napätie, ktoré medzi nami vládlo nebolo práve najpríjemnejšie. Videl som ako si Sonya, Newt a Frypan vymenili zopár pohľadov zatiaľ čo ich Thomas pozoroval s prekvapením výrazom na tvári. Netajím sa tým, že Thomasa nejako extrémne nemusím a všetci vedia, že Thomas zas nemusí mna. Nebudeme sa predsa pretvarovať no nie? Musím však uznať, že teraz mi je ho akosi ľúto. Hoc neviem čo sa stalo je vidieť, že ho to trápi. Občas som sa pozrel na Newta a snažil som sa zistiť či je naštvaný. Skôr to však vizeralo, že je rád, že je opäť pri Sonyi. Čomu som úprimne vôbec nerozumel. No rozhodol som sa to neriešiť raz nám niekto už len povie pravdu.

Sedieť na jednom mieste niekoľko hodín a nevydať ani hlásku bolo poriadne ťažké. Obzvlášť keď niektorí z nás mali čo robiť aby nezaspali. No nakoniec sme sa dočkali a chodby sa pomaly vyprázdnili. Vedeli sme že Ava a Janson budú ešte stále tu. V podstate tu bolo ešte veľa ľudí no väčšina z nich pracovala v laboratóriách. Stráže akosi prestali dávať pozor akoby si mysleli, že keď sa nás zbavili už im nič nehrozí.
Tereza nám pomohla s plánom ako sa sem dostať. Vedela, že ak by sa nás pokúsila znova oklamať nedopadlo by to s ňou dvakrát najlepšie. Môže byť rada, že sa nám ju podarilo včas zachrániť inak by už bolo po nej. Bol som si vedomý toho, že mi tu nik nedôveruje, no zároveň som vedel, že ona je na tom horšie. Obaja sme si zaslúžili to ako sa k nám správali, no ja som to čím som si to zaslúžil, neurobil z vlastnej vôle a určite nie pri zdravom vedomí a svedomí. Tereza to však povedať nemôže. Jediná osoba, ktorá sa jej vždy zastávala bol Thomas a ten jej už neveril ani slovo. Pravdu povediac ten neveril ani mne no mna sa aspoň sem-tam zastal Minho alebo Frypan vzhľadom na to, že ma poznali dlhšie a vedeli aký dokážem byť.

Pomaly som sa pozrel okolo aby som si bol istý, že sú všetci pripravení. Videl som ako sa Newt a Sonya potichu rozprávajú. Chvíľu som si myslel, že je to o niečom čo vedia len oni, no potom som si všimol, že sa do ich rozhovoru zapojil aj Minho spolu s tým novým dievčaťom, ktorého meno som nezachytil. Možno že ho ani nepovedalo čo ja viem.
Všetci sa pomaly pripravovali na to až vylezieme zo svojej skrýše a zaútočme. Newt a to dievča so sebou priniesli ďalšie zbrane, ktoré sa nám pravdu povediac určite zídu. Videl som, že Thomas sa ešte stále nespamätal, a ak by som si nebol istý, že mi znova jednu vrazí tak by som sa mu aj prihovoril aby sa prebral. Bolo očividné, že som nebol jediný kto si všimol ako sa Thomas správa, pretože niekto spoza mna to nevydržal a ozval sa.
"Thomas, spamätaj sa už konečne. Na toto teraz vážne nemáme čas. Ak chceš tak sa takto môžeš správať až porazíme CHAUS. Vlastne ja budem prvá, kto ťa nakope ak nám nepovieš celú pravdu hneď ako zlikvidujeme CHAUS. To mi môžeš veriť a som si istá, že nie som jediná. Jediný dôvod prečo to teraz nik nerieši je, že na to nie je dosť času ako povedal Newt. Tak sa vzchop a dokonči čo si začal," až vdetdy mi došlo, že to bola Brenda. Thomasa to evidentne prebralo, pretože o pár sekúnd bol už pri zmysloch.

A útok na CHAOS sa môže začať.

Takže je to oficiálne ľudkovia som naspäť. Ospravedlňujem sa ak táto kapitola nie je dobrá no po takej dlhej prestávke sa do toho musím znova dostať. V čase keď som ju písala sa mi zdala celkom dobrá. No teraz to nechám na vás aby ste to posúdili sami.

Vidíme sa nabudúce 😊😘

L❤️

Naše Malé Tajomstvo (Newtmas story)Where stories live. Discover now