Hrozné zistenie - Frypan

170 9 3
                                    

Frypan

Pomaly sme sa približovali v diaľke bolo vidno budovu CHAUS-u. Rozhodli sme sa, že na chvíľu zastavíme aby sme vymysleli spôsob ako sa tam dostať. Ako prvá prišla s plánom Tereza, zdalo sa že jej nik nedôveruje. No a ja som nebol výnimkou. Je síce pravda, že ušla od CHAUS-u aby nám pomohla, ale všetci sme si príliš dobre pamätali čo nám spravila v druhej časti skúšok. A to isté platí o Gallym. Hoci ľutuje to čo spravil a sám sa za to nenávidí my na to nemôžeme zabudnúť. Myslím, že nám ešte chvíľu potrvá kým im obom odpustíme. Aj keď sa zdá, že Thomas im pomaly odpúšťa teda hlavne Gallymu. Naozaj mi muselo uniknúť niečo dôležité. Vtedy som si všimol ako Sonya vrhá na Thomasa vražedné pohľady plné nenávisti.

„A už toho nám tak akurát dosť! Musím zistiť čo sa do pekla stalo," pomyslel som si a šiel som smerom k Sonyi. Vedel som, že pri nej mám najväčšiu šancu zistiť čo sa stalo. Z Thomasa, Minha, Terezy, Herriet a Brendy to rozhodne nedostanem, takže bolo zbytočné sa o to pokúšať. Podišiel som k Sonyi a sadol som si na voľné miesto vedľa nej. Šokovane sa na mňa pozrela no vzápätí odvrátila pohľad.
„Sonya, môžem sa ťa na niečo spýtať?" položil som jej snáď tú najotravnejšiu otázku. Len jemne prikývla ale nepozrela sa na mňa.
„Čo sa stalo medzi Thomasom, tebou, Herriet, Minhom, Brendou a Terezou, pretože vždy keď sa niekto z vás pozrie na Thomasa vyzeráte akoby ste ho chceli zabiť pohľadom?" keď som vyslovil otázku hneď sa otočila mojim smerom a v očiach mala slzy.
„Buď rád, že to nevieš, pretože by si reagoval tak isto ako my," odpovedala mi. Bolo na nej vidieť, že bojuje s tým aby sa nerozplakala. Nevedel som čo si mám o celej tejto veci myslieť. No jedno som vedel a to, že nech sa jedná o čokoľvek nie je to nič dobré. Položil som jej ruku okolo ramien a jemne ju objal.
„Pozri sa naokolo a porozmýšľaj koho tu nevidíš," povedala zrazu tichým a zlomením hlasom. Počúval som ju a rozhliadol som sa. Ako je možné, že mi to ušlo. Nemohol som tomu uveriť. Nech som sa pozrel kdekoľvek nikde som ho nevidel. Bol som s ním odkedy si pamätám a keď zmizne tak si to ani nevšimnem? Sonya si všimla môj výraz a prikývla.
„Kde je?" opýtal som sa ticho aby ma ostatní nepočuli.
„Si si istý, že to chceš vedieť?" opýtala sa ma aby som si mohol svoju odpoveď rozmyslieť.
„Áno, som si istý," odpovedal som jej trochu vydesený z toho čo sa dozviem.
„Tak ti teda poviem ale nie tu a nie teraz," povedala práve v momente keď sme sa postavili na odchod.

Rozdelili sme sa na menšie skupiny aby sme sa tam dostali nepozorovane. Ja som šiel so Sonyou. Pôvodne sme mali byť štyria ale Sonya ich presvedčila, že to zvládneme lepšie len dvaja. Vedel som, že je to len výhovorka aby mi mohla povedať čo sa stalo. Kráčali sme prikrčený k stenám po chodbách hlavnej budovy CHAUS-u. Hľadali sme uličku bez kamery, ktorá by bola dosť veľká na to, aby sa tam dalo schovať. Keď sme konečne našli vhodný úkryt a čakali na ostatných Sonya sa zhlboka nadýchla a vyrozprávala mi prečo Thomasa nemá v láske. Keď mi to všetko povedala po lícach jej stekali slzy. Teraz som už chápal prečo by najradšej Thomasa zabila a úprimne povedané ani som sa jej nečudoval. Sám som mal sto chutí mu minimálne jednu vrátiť. Je mi jedno, že to nikomu nechcel povedať aby nám neublížil. Zaslúžime si vedieť pravdu o tom čo sa stalo s naším priateľom. Dal som si sľub, že keď ho uvidím donútim ho aby nám všetko povedal. Práve v momente keď som si to sľúbil sa k nám nahrnuli ostatný. Posadili sa k nám a podľa toho aký výraz mali isté osoby na tvárach mi došlo, že vedia o tom, že Sonya mi povedala pravdu. Rozmýšľal som nad vhodným momentom aby som donútil Thomasa rozprávať.

„Prinútime ťa, povedať pravdu Thomas, tým si môžeš byť istý," pomyslel som si a so Sonyou sme si vymenili pohľady. V momente keď som sa chcel ozvať ma však niekto predbehol. A klamal by som ak by som povedal, že ma neprekvapilo kto to bol.

Po menšej prestávke je tu ďalšia kapitola Nášho Malého Tajomstva. Čo myslíte kto predbehol Panvičku? (Odmietam ho volať Kastrol ako ho volajú v slovenskej verzií TMR)

Vidíme sa pri ďalšej kapitole 😊
L❤️

Naše Malé Tajomstvo (Newtmas story)Where stories live. Discover now