1

64 5 12
                                    

Öncelikle SCP Vakfı nedir?

SCP Vakfı, internet tabanlı bir işbirlikçi yazma projesinin konusunu oluşturan kurgusal bir organizasyondur.

SCP neyin kısatlmasıdır?

SCP, Ingilizcede "Güvenceye al, Elinde Tut, Koru" anlamlarına gelen "Secure, Contain, Protect" kelimelerinden oluşmuş bir kısaltmadır.

SCP Vakfının amacı nedir? Neler yapar?

SCP vakfının ana amacı, anlam veremediğimiz, insanlar için tehtid oluşturabilecek her türlü doğa üstü varlığı toplayıp güvence altına almak ve insanlara zarar vermesini engellemektir. SCP vakfı, topladığı bu varlıkları türlerine ve özelliklerine göre hücrelerde kapalı tutar ve üzerlerinde araştırmalar yapar.

Dediğim gibi, saklanma alanları özelliklerine ve türlerine göre değişir. Bazı SCP'ler küçük bir kutu içinde tutulabilirken, bazıları binlerce hektarlık bir alanda tutulmalıdır. Mikroskobik bir varlık ya da metreletce büyüklükte olabilirler. Insanımsı ya da şekilsiz bir organizma olabilir. Sıvı ya da katı olabilir vs. vs...

Bu SCP'ler denilen şey ne peki?

SCP'ler dediğim şey, bu vakıfın ele geçirdiği ve tuttuğu varlıklardır. Tehlike seviyelerine göre 3 gruba ayrılırlar.

Safe/Güvenli;
Etkileşime geçilmedikçe herhangi bir şekilde zararı dokunmayan, zarar verse bile ağır yaralanmalara sebep olmayan canlılardır. Genelde uysaldırlar.

Euclid:
Safe türüne kıyasla çok daha tehlikeli olan ve ölümlere sebep olabilen SCP türleridir. Saklama prosedürlerinin katı olması gerektir. Bir ihlal girişminde Mobile Task Force ve Nine Tailed Fox* ekipleri bu ihlali durdurmaya gelir.

Keter;
SCP türleri arasında en güçlü ve tehlikeli olan varlıktır. Uysal olma gibi bir durumları çoğunlukla/asla yoktur. Mutlaka yok edilmesi gereken varlıklardır ve insanlar için büyük tehtid oluşturur. Saklama önlemleri had safada olmalıdır. D sınıfı personeller* ve doktorlar* dışında kimse hücrelerine giremez ve etkileşimde bulunamaz. Bir ihlal girişiminde Mobile Task Force* ve Nine Tailed Fox ekipleri bu ihlali durdurmaya gelir.

SCP'ler, vakfın kısaltmasının sonuna sayılar getirilerek isimlendirilir. SCP-001, SCP-999 gibi.

Bazı SCP'lerin kendilerine has sınıfları vardır. Ancak bu sınıfların ezberlenmesi ya da bilinmesi, SCP evrenini anlamanız için gerekli değildir.

SCP-Vakfının kendi internet sitesi vardır ve çeşitli dil kolları vardır. Yanlış hatırlamıyorsam Türkçe kolu da vardı.

Personel bilgileri;

Personeller normal şartlarda  A,B,C,D ve E olmak üzere 5 sınıfa ayrılır. Ancak bizim için önem arz eden personel, D sınıfı personellerdir.

D sınıfı personeller:

Normalde suç işlemiş ve idam edilmesi gereken, ancak idam edilmek yerine SCP vakfına verilmiş personellerdir. Eğer güçlü ve "tecrübeli" kişiler ise idam süresi uzatılabilir. Keter ve Euclid türü SCP'ler ile direk etkileşimde olurlar. Genelde deney amaçlı kullanılırlar.

Mobile Task Force;

Ihlal girişiminde bulunan SCP'leri engellemekte görevli olan personellerdir.

Nine Tailed Fox;

Mobile Task Force ekiplerine göre daha fazla silah taşırlar ve ihlal girişiminde bulunan SCP'ler Euclid ya da Keter ise devreye girer.

Doktorlar;

SCP'ler üzerinde araştırma yapan bilim insanlarıdır.

Bunlar SCP evrenini anlamanız için gerekli olan bilgiler. Bir sonraki bölümlerde SCP'leri tanıtacağım. Merak ettiğiniz bid şey varsa yorumlarda belirtin.

Kendinize iyi bakın ^^

S.C.P / Secure. Contain. ProtectWhere stories live. Discover now