8. fejezet

268 24 0
                                    

Másnap tényleg felvertek bennünket hajnalban. Ahogy tovább indultunk, Legolas jött oda hozzám beszélgetni. Megkérdezte ki vagyok, honnan jöttem, miket szeretek csinálni. Elneséltem neki hogy varázsló vagyok, hogy a Roxfortba járok. Nagyon érdekelte az iskola. Meséltem neki Fricsről, Mrs Nororrisról. Meg természetesen a barátaimról is. Hagridról. Aztán Dumbledorról. Így vissza gondolva nagyon rossz hogy nincsnek velem. Aztán én tettem fel neki kérdéseket. Ő elmondta nekem, hogy most közép földén vagyok, és hogy miért vagyunk egyáltalán itt, és hogy hova megyünk. Azt mondta hogy, Frodonál van egy gyűrű, amit keres Szauron, illetve valami Szarumán nevű fickó. Ez pedig engem érdekelt. Elmondtak azt is, hogy a gyűrűnek varázs ereje van, és nagyon veszélyes. El kell vinni Mordorba, és el kell pusztítani. Csak hogy nagyon messze van, és veszélyes az út oda.

-Itt megpihenünk, és ebédelünk eggyet!- szakította félbe beszélgetésünk Gandalf, aki valahogy idő közben előkerült. Néha eltűnik, majd hirtelen ott lesz a semmiből. Legolas társaságában ültem le enni.

-hogy hoztad ki a hobbitokat? -kérdezte.

-Varázslattal. - feleltem teljesen természtesen.

-tudsz nekem is mutatni valami varázslatot?

- persze... csak mond meg milyen témában. Mármint... csináljak neked madarat, vagy... változtassak át valamit, vagy... nem tudom. Mit szertnél?- ekkor oda adott egy kupát. Duplázd meg, majd töltsd tele.vízzel.

- rendben. De nem tudom működnek e itt azok a varázslatok amik otthon. - vettem egy nagy levegőt, és:

-Geminio!!- sikerült. Ahogy kimondtam, két ugyan olyan kupa állt elöttem.

-Aguamenti! - ezzel is minden rendben volt. Mind kettő megtelt vizzel.- legolas döbbemten nézett rám. Tényleg tudsz varázsolni!


Harry Potter és a Gyűrűk Ura (Befejezett)Where stories live. Discover now