Kraj

6.3K 184 25
                                    

Ajšegul POV

Prošla je cjela godina od kada su tri anđela došla u naše živote. Danas 24.5.2015. god. pune svoju prvu godinu. Lejla će biti kuma Berini, toj vrckavoj kovrdžavoj  našoj curici, Sanjin Leonu a Nikola Ayanu. Ne mogu opisati sreću koja je koja me popratila cijelu godinu. Ne mogu opisati osjećaj kada sam prvi put privila svoju djecu na grudi jer to je poseban osjećaj koji samo majka može doživjeti. Sa Denisom sam prošla sve. Od najgoreg do najboljeg. Od pakla do raja. On mi nikada nije obećao život iz bajke, nikada mi nije obećao savršenstvo jer je znao da to neće moći ispuniti, ali mi je obećao njegovu ljubav a to je itekako uspio ispuniti. Dani kada sam nosila našu djecu su me podsjetili na knjigu, moju omiljenu 'Ruža'. Na ljubav između Tahira i Mije, na ljubav koju su samo oni shvatali, na ljubav koju ni rat ni razdvojenost nije uspjela skršiti, na ljubav koju ni zli ljudi nisu mogli rasturiti, podsjetila me na nas, on je moj crni đavo kojeg sam zavoljela svim srcem, one je moj Tahir.
"Ljubavi, požuri zakasniti ćemo", prekine me Denis koji stoji na vratima skockan i zgodan do bola za zabavu koja će se održati ovdje tj. u New Yorku, i vjerovatno će biti popraćena gomilom medija jer se zabava održava u iznajmljenom hotelu sa pet zvjezdica. Da, jebeni hotel sa pet zvjezdica suma koju je dao je vrtoglavo velika..
"Još malo iii... Spremna sam", kažem i ustanem dopuštajući njegovom bezobraznom pogledu da luta mojim tjelom, crna uska haljina do koljena, crne vrtoglave štikle i raspuštena griva su sačinjavale moj cjelokupan izgled, a dijamantna narukvica krasila je zglob moje lijeve ruke.
" Ako se tako budeš oblačila ne gine nam fudbalski tim" kaže pervezno dok jednu ruku spusti na moj struk a drugu na moje dupe sriskajući ga na što blago zastenjem.
"Pričekaj malo mužiću pa tek slavimo njihov prvi", uhvatim ga ispod ruke i krenemo dok moje potpetice odzvanjaju holom

*****

Šta reći osim da je sve savršeno, ceremonija kumljenja je prošla u najboljem redu već je pola gostiju bilo pripito zauzimajući sobe hotela da se zabave. Denis je otišao da pozdravi neke goste a ja sam ostala za stolom sama, ne zadugo. Ubrzo vidim kako mi prilazi neki lik, nije loš pomislim, smeđa kosa i plave oči su ukras na njegovom licu, prosti mišići koji se nadziru kroz ležernu bijelu košulju
"Dobro večer maco", kaže tako ljigavo da mi dođe da povratim, osmotrim ga malo bolje
"Dobro večer", odbrusim ravnodušno
"Jesi za zabavu, ja i ti hotelska soba", bazdi po alkoholu i ja se izmičem
"Ne mogu ženu ostaviti samu odmah te vukovi spopadaju", odahnem kada čujem njegov glas koji poručuje odjebi u skojovima. Naravno mladić ode na njegovu narednu žrtvu.
"Ne puštam te više", kažem a ja se osmjehnem, ubrzo nam se pridruže Lela, Sanjin i Nikola
"Zabava je predivna svaka čast", kaže Lejla i pruži nam ruku
"Hvala Lelo", iskreno se osmjehnem a Nikola doda
"Bitno je da se pahuljici sviđa", doda Nikola a Lejla se zajapuri od bjesa
"Pahulja?!, draže mi je bilo Sotona", kaže gledajući u njega
"Sa tobom niko nije sretan ja kako god tebi ne valja, ama ženska glavo siđi na Zemlju", svi se nasmijemo a Lejla odšeta lsžerno od sta prema nekom komadu
"Slušaj, Nikola. Drag si ti meni i sve stoji, al' tako ti Boga skontaj ili vako' ili nako'", svi se nasmijemo od srca
"Ništa se ti ne boj Sanjo, ja i ona smo daleko od ičega više od zajebancije", potom se i on izgubi u masi.
"Tanka je linija....", Denis započne a Sanjin nastavi ".... Između ljubavi i mržnje. A ovo njihovo mi sve nekako na ljubav naginje", i doista je tako linija između ljubavi i mržnje je tanka da tanja ne može biti. Pozdravim se sa momcima i krenem prema igraonici u oojoj su smještena djeca, čim uđem Berina potrči prema meni
"Ma-ma", uzmem je u naručje i poljubim
"Mamino",
"Mama onaj djecak me vukao za kike", kaže i pokaže na nekog dječaka na kojeg se Mateo navukao
"Mateo!!", zazovem ga i on brzo dođe
"Mateo ne smješ se tući", namrštim se na njega
"On je vukao Beri za kosu", kaže ljutito a ja se nasmijem, jer se ponaša stvarno zaštitnički prema njoj.
"Uredu, ne smije je više vući za kosu a ti se nemoj tući", kažem i pustim je da ode se igrati
"Ako je dirne ubiti ću ga", kaže i ode, Mateo je stvarno jako zaštitnički nastrojen brat.

****

Jutro je osvanulo a ja sam prilično mamurna od sinoć ne lažem popila sam dvije tri čaše, možda i više. Denis po običaju spava i dalje, jer ko bi se budio nakon sinošnje vatrene noći. Ogrnem se i krenem u kupaonicu, hladnom se vodom saperem i navučem haljinicu. Krenem prema dječijoj sobi ali me zaustave jecaji koji dolaze iz Lejline sobe, uđem unutra i vidim nju kako uplakana sjedi na fotelji, čim me vidi zatrči se i zagrli me
"Lejla mila, šta se desilo?", zabrinuto je upitam
"A-Ajšo, ja sam učinila nešto loše", kaže i brizne ponovo u plač
"Šta je vrijedno tvojih suzica",
" Ajšo ja sam trudna", ostanem ukipljena
"Lejla ti si što?!?!"
"Da, Ajšen napila sam se....ja, trudna sam, sa..... Nikolom", grlim je jače ne vjerujući njenim rječima
"Šta!!, Kako!!, zna li on?"
"Ne!!!, i nikada ne smije saznati".

&&

I to je to. Hvala vam što ste čitali i putovali kroz ovo putovanje zajedno samnom. Nemojte me ubiti zbog ovakvog kraja 😂. Međutim naredna knjiga će biti o njima. Ljube vas Ajšegul i Denis 💖💖❤😭💖❤💗😭💖❤💗💗😭😭💖💗❤💗😭💖❤❤😍.

Njegova svijetla strana**1**🔚🔚Where stories live. Discover now