#4 - NIALL!!!!!!! I swear I'll kill you!

490 40 2
                                    

"Tatíí!" ozval sa domom krik. Niall sa otočil za zvukom kriku svojej dcérky.
"Čo sa deje, Nessie?" spýtal sa jej.
"Leya a Lajy mi necú dovojiť hať sa snimi. Vaj som ešte veľmi malá!" zakňučí.
"A čo robia?" spýtal sa Niall.
"Hajú sa na pejstejšn," zašušľala. Niall si povzdychol.
"Poď, zlatko," povedal a vzal si ju na ruky. Šiel do ich herne.
"Vy dvaja si pustite aj nejakú ľahšiu hru a pustite hrať aj Nessie. Nebuďte sebci! Viete dobre, že keby Liamovi nebolo zle, nemuseli by ste mi pomáhať. Ale Liam je chorý, tak sa láskavo aj vy zapojte!" povedal Niall.
"Áno, tati," zamumlala Leyla, "poď sem Nessie. Zahráme si poníkov?"
"Áno!" vykríkla natešene. Niall ju zložil na zem a vyšiel na chodbu.
"Tatíí?" ozvalo sa znova.
"Áno, Tess?" spýtal sa.
"Prídeš mi skontrolovať úlohu?" spýtala sa.
"Jasné, dcérka," usmial sa Niall.
"Tu je matika a tu angličtina," povedala a podala Niallovi zošity.
"Vyzerá to, že to máš dobre. Pre istotu to ale ukáž Liamovi, keď mu bude lepšie, dobre? A Zouis! Vy ste žiadne úlohy nedostali?" spýtal sa Niall svojho syna.
"Dostali," odpovedal Zouis.
"A už ich máš?" spýtal sa Niall.
"Nie," odpovedal Zouis.
"A na čo čakáš? Okamžite padaj od toho počítača a bež si robiť úlohy!" zvýšil mierne Niall hlas. Zouis sa okamžite postavil od počítača a utekal k písaciemu stolu. Nebol zvyknutý, aby ocko zvyšoval hlas. Niall sa ešte pobral skontrolovať najmladšieho drobca. Chvíľku sa s malým Zarrym hral. Prebalil ho a nakŕmil. Potom ho uložil spinkať, pobral sa do obývačky a na chvíľu si sadol na gauč. Dúfal, že bude mať aspoň chvíľku pokoja.
"Tatíí!" vybehla odniekiaľ Ruth, Nessieno dvojča. A už je po chvíľke pokoja.
"Čo je Ruth?" spýtal sa Niall a posadil si ju na kolená.
"Čo je ockovi Liamovi?" spýtala sa.
"Ocko je chorý, vieš? Ale neboj sa, on sa rýchlo vylieči," uisťoval Niall Ruth.
"A nemali by choí ležať v posteli?" spýtala sa.
"Áno, zlatko, ak sa chce chorý človek, čo najskôr vyzdravieť, tak by mal ležať a odpočívať," vysvetľoval Niall stále nechápajúc, kam tým malá Ruth mieri.
"Tak pečo sa potom ocko Liam pechádza po kupeni? On nece vyzdavieť?" spýtala sa Ruth.
"Ocko neleží v posteli?" spýtal sa Niall udivene.
"Nie," zakrútila Ruth záporne hlávkou.
"Zlatko, bež sa hrať k Leyle a Nessie, ja idem zistiť, čo je s ockom," povedal Niall a zložil Ruth zo svojich kolien. Ruth sa hneď rozbehla do izby, kde boli Leyla s Nessie a Larrym. Niall sa postavil z gauča a vybral sa do spálne.
Liam sa medzitým nervózne prechádzal po kúpeľni.
"Nie! Toto nemôže byť pravda!" dudral si sám pre seba. Niall sa nesmelo priblížil k dverám kúpeľne. Keď ho Liam zbadal, najprv ho zavraždil pohľadom.
"Liam, zlatko, deje sa niečo?" spýtal sa trošku vystrašene Niall.
"Niall! Vieš čo? Ja prisahám, že ťa zabijem! Sľúbil si mi, že toto sa už znovu nezopakuje!" vybehol na neho Liam. Pritom v ruke zvieral tehotenský test.
"Ty si tehotný?" zvolal Niall nadšene.
"Ôsme dieťa? To myslíš vážne? Si sa zbláznil! Chápeš to? Ôsme dieťa! To znamená siedmy pôrod! Vieš, čo to je? Nevieš, pretože ty si nerodil ani raz! Ani jeden jediný raz!" vrieskal Liam.
"Šiesty," povedal Niall.
"Čo šiesty?" spýtal sa Liam.
"No, pôrod. Šiesty. Nessie a Ruth sú predsa dvojičky," opravil ho.
"Do riti, Niall nechytaj ma za slovíčka," zhúkol Liam.
"Ale no ták, Liam... Neboj sa, to zvládneme. Všetko bude dobré, len sa upokoj," povedal Niall a objal Liama.
"Toto je naše posledne dieťa! A ak nie, ďalšie už rodíš ty!" sykol mu Liam do ucha. Niall sa rozosmial a pobozkal Liama na čelo.
"Tatíí?" ozvalo sa. Obaja sa strhli a otočili za hláskom malej Ruth. Neboli si istí, ktorého z nich má ich dcérka na mysli.
"Áno, zlatko?" spýtali sa naraz. Ruth pribehla k Liamovi a chcela mu vyskočiť do náruče. Skôr ako to však stihla, si ju zdvihol na ruky Niall. Ruth sa zatvárila trošku nahnevane. Chcela byť v Liamovej náruči, no musela sa uspokojiť s Niallovou. Nakoniec si však všetci traja sadli na posteľ a Ruth sedela na Liamových kolenách.
"Už ti je lepšie, tati?" spýtala sa a svojimi modrými studničkami hypnotizovala Liama. Liam to nechápal. Všetky tri dcérky mali modré očká. Niallove očká. Všetci chlapci zasa Liamove hnedé.
"Nie, ale možno mi bude lepšie, keď mi dáš pusu na líčko," usmial sa Liam.
"A koľko pusiniek ti musím dať, aby ti bolo úplne dobre?" spýtala sa.
"Veľa pusiniek," odpovedal Niall miesto Liama. Ruth Liamovi zliezla z kolien a niekam odbehla. Po chvíľke sa vrátila, ťahajúc za ruku Nessie a Tess.
"Poďte, musíme ocka vyečiť! Potebuje vea vea pusiniek!" zdôraznila Ruth. Liam s Niallom sa zasmiali. Po chvíľke došli aj Larry, Zouis a Leyla, ktorá niesla malého Zarryho.
"Ruth vyhlásila poplach, čo sa deje?" spýtala sa Leyla.
"Ocko potebuje vea vea pusiniek, aby sa vyečil," zopakovala náhlivo Ruth.
"Čo ti je, oci?" spýtala sa Leyla. Liam toto rád počul. Leyla už bola dosť stará. Vedela, že ako jediná nie je biologicky ich dcéra. Aj tak ich však oboch volala, oci.
"Už mi je oveľa lepšie, keď ste všetci tu," usmial sa na nich Liam. Aj s Niallom sa na posteli posunuli tak, aby sa na ňu pomestili všetci. Sedeli deviati na jednej posteli a bavili sa. Od najstarších, Leyly a Larryho, až po najmladšieho Zarryho. Jedna veľká rodina. Rodina, do ktorej čochvíľa pribudne desiaty člen. Alebo možno desiaty a jedenásty člen? Ktovie....

Leyla's Child = Our Child [NIAM FANFIC SK]Where stories live. Discover now