#2 - How to tell?

439 31 0
                                    

V minulej časti:

Ľahne si do postele a preťahuje cez seba paplón. V momente zaspáva. Ešte sa trochu poprehadzuje, už v polospánku, nevnímajúc, že paplónom práve zhodil na zem otvorenú škatuľku s liekmi na spanie, ktoré sa rozsypú pod posteľ a škatuľka ostane prázdna ležať na zemi...

Okolo tretej v noci buchnú vchodové dvere. Liam však pod vplyvom liekov na spanie nereaguje na tento zvuk.

"Ach, maličká. Budeme musieť Liamovi nejako vysvetliť tvoju prítomnosť," vzdychne si Niall a pohladí bábo, spiace v jeho náručí, po hlávke. Vojde do spálne. Usmeje sa pri pohľade na svoju polovičku, spiacu na jeho strane postele. Znova. Bábo položí na druhú stranu postele. Zo špajze vytiahne starú skladaciu postieľku, ktorú má ešte z čias, keď s chalanmi občas strážili malú Lux, teraz už veľkú slečnu školáčku. Opatrne ju rozloží a vloží do nej bábo. S úsmevom na perách prejde k Liamovi. O niečo však zakopne. S hrôzou v očiach Niall dvíha zo zeme prázdnu škatuľku od liekov na spanie. Dobre vedel, koľko tam bolo tabliet. Dosť na to, aby sa ten, kto ich všetky zjedol už znova neprebral k životu. Vystrašene pozrel na svojho miláčika. Nešlo mu do hlavy, prečo by také niečo urobil.

"Liam, prosím, že si to všetko nezjedol," zakňučí a jemne s ním zatrasie. Liam nereaguje, čo Nialla ešte viac vystraší. Znova s ním zatrasie a strelí mu jemnú facku. Liam sa hneď preberie. Ublížene sa na neho díva.

"Ty... ty si mi strelil?" neveriacky sa pýta Liam.

"Bože môj! Chvalabohu! Už som si myslel, že si mŕtvy. Poď, vstávaj! Ideme na výplach žalúdka. Prečo si pojedol všetky tie tabletky?" chrlí zo seba Niall a Liam len nechápavo hľadí raz na Nialla a raz na prázdnu škatuľku od liekov.

"Ja.... ja prisahám, že som si vzal len jednu. Potom som celú škatuľku položil sem na nočný stolík," povie Liam.

"Lenže tá škatuľka bola na zemi a prázdna, Liam," povie mu Niall. V tom si Liam všimne jednu tabletku, spadnutú vedľa jeho nohy.

"Aha! Tu je jedna," povie a na dôkaz toho, Niall nachádza ďalšie dve, keď Liam trochu nadvihne paplón od zeme.

"Tak som sa zľakol. Nechcem dnes stratiť ešte aj teba," povie Niall, ešte stále trochu vyvedený z miery. Až keď sa Liam na neho začudovane pozrie, Niallovi dôjde, čo práve vypustil z úst. Liam dobre vie, čo sa deje, no dáva Niallovi možnosť povedať mu to. Ak to neurobí, začne Liam s protiútokom.

"Ja.... ja neviem, ako ti to povedať..." začne nervózne Niall. Slzy sa mu tlačia do očí. Liam vidí, že je to pre neho ťažké, rozhodne sa mu to uľahčiť.

"Všetko viem, Niall. Viem o Leyle, o jej zdravotnom stave. Viem, že má zajtra rodiť a viem, že sa hlásiš k tomu malému/ej," vysloví Liam a Niall sa na neho chvíľu šokovane díva.

"Leyla už rodila... Neprežila to..." šepne Niall a rozplače sa ešte viac. Liam ho silno objíme. Izbou sa však zároveň ozve detský plač. Liam sa zmätene díva na Nialla. Vedel, že Niall chcel priznať otcovstvo, aj keď otcom nie je, no nečakal, že to naozaj urobí. Niall sa postaví a kráča k postieľke. Liam ho nasleduje. Niall zdvihne to bábo do náruče.

"Toto je Leyla Zarry Horan," povie Niall. Liam nevie, ako má reagovať. Prekvapili ho hneď dve veci. To stredné meno Zarry, ktoré malá dostala, no hlavne priezvisko. Priezvisko Horan. Drobec na neho uprie svoje zelené očká a Liam si je v tej chvíli istý tým, že je to najkrajšie bábo, aké kedy videl. Krajšie už snáď bude len to jeho. Na perách sa mu rozhostí jemný úsmev. Akoby odpoveďou na to mu je úsmev, ktorý sa objaví na perách Nialla. Vie totiž, že keď sa Liam takto jemne usmeje, už ho nemusí presviedčať.

Leyla's Child = Our Child [NIAM FANFIC SK]Where stories live. Discover now