#1

22 3 1
                                    

Si eu ,si Josh uram noua noastra casa.
Cu siguranță,era mare .Pe langa veche noastra casa ,aceasta era cat un palat . O casa inalta din cărămidă roșie,cu acoperiș negru , inclinat ,și rânduri,randuri de ferestre încadrate de o parte și de alta de obloane negre
    ,,E atat de întunecată!" Ma gandeam eu , cercetand-o din strada . Toata casa era invaluita in negura , de parca se ascundea de cineva în umbrele copacilor batrani si nodurosi , care se aplecau spre ea .
Era pe la mijlocul lui iulie , dar curtea din fata era impanzita de frunze moarte ,aramii , ce fosneau sec sub pantofii nostri sport , in timp ce ne îndreptam spre casa pe aleea de pietris .

Peste tot , printre frunzele moarte se iteau tot soiul de balarii inalte. Chiar langa veranda , un rasad de flori era napadit de buruieni .

,,Casa asta este de-a dreptul infioratoare" , imi zic eu , nefericita.

Probabil ca si Josh gandea la fel . Privind spre casa , amandoi ne-am strambat si am oftat din greu .

Domnul Dawes , un tanar prietenos de la boriul imobiliar din localitate , s-a oprit chiar in fata casei si s-a intors spre noi:

-Totul e-n regula ? ne-a intrebat el , tintindu-l cu privirea mai intai pe Josh , apoi pe mine; avea ochii albastrii, veseli .

-Josh si Amanda nu sunt deloc incantati ca trebuie sa ne mutam , ii explica tata, indesandu-si camasa in pantaloni . 

Tata este putin mai plinut , camasile lui sunt intotdeauna mai neastamparate si ies din pantaloni . 

-Este greu pentru copii , adauga mama zambindu-i domnului Dawes , cu mainile ascunse in buzunarele jeansilor . Inaintau spre usa de la intrare :Stiti cum este cu mutatul intr-un loc nou , ciudat... prietenii lor raman acasa .

-Chiar ca e ciudat , zise Josh , clatinand din cap . Casa asta este dezgustatoare .

Domnul Dawes rase cu pofta :

- In orice caz , este o casa veche ,spuse el, batandu-l pe Josh pe umar .

-Josh , casa asta are nevoie de niste reparatii ca sa arate bine , zise tata zambindu-i domnului Dawes . N-a mai locuit nimeni in ea de ceva vreme , asa ca e nevoie de reparatii . 

-Uite cat de mare este , adauga mama, netezindu-si parul lung si negru , zambindu-i lui Josh . O sa-ti putem aranja o camera de zi pe cinste  si poate o camera de joaca pentru voi . Ti-ar placea , nu-i asa , Amanda ?

Am ridicat din umeri . Briza racoroasa ma facea sa tremur . Era o zi frumoasa si calduroasa de vara . Insa cu cat ne apropiam mai mult de casa , cu atat imi era mai frig . 



Gata si cu primul capitol , sper ca va place !


Ai ajuns la finalul capitolelor publicate.

⏰ Ultima actualizare: Mar 13, 2018 ⏰

Adaugă această povestire la Biblioteca ta pentru a primi notificări despre capitolele noi!

BUN VENIT ÎN CASA MORȚILORUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum