PLAN 1

1.2K 60 1
                                    

"Anlaşma?" gülmemi bastırarak devam ettim,"Bildiğimiz anlaşma mı?" 

"Evet anlaşma,siz zenginler anlaşmanın ne demek olduğunu iyi bildiğinizi sanıyordum üzerindekiler her ne kadar berbat olsada pahalı bi şeye benziyorlar." Kız beni süzmeye devam ederken yerimde huzursuzca kıpırdandım.Her ne kadar hemcinsim olsada böyle bakışları hak ettiğimi sanmıyorum.Ben daha ne olduğunu anlamadan kız çantamdan cüzdanımı çıkarıp karıştırmaya başladı.

"Ne yapıyorsun kızım cüzdanımı mı çalıcaksın"Cüzdanımdaki kredi kartlarına bakarak bana alaycı bir bakış attıktan sonra,

"Şu an burslu olmadığını çok iyi anladım şu an gündemimiz seninle yapacağımız mükemmel anlaşma." Cüzdanımı elinden sertçe çekerek "Hala anlaşma diyor ya " diye homurdandım.Her iddiasına varım söylediklerimi duydu ama hala anlamamazlıktan geliyor.

"Bu tutturduğun anlaşma neyin nesi ?" kızın yüzünde sinsi bir gülüş oldu kabul ettiğimi falan mı sanıyor bu aptal?

"İşte böyle yola gel kızım vahşi falan mısın?" saçını parmağına dolayarak devam etti,"Her neyse bu böyle devam edecek gibi ben sana anlaşmayı anlatmaya başlıyorum,ilk adımımız bana telefonunu ver" dedikten sonra telefonu elimden serttçe çekti.Kendini aradıktan sonra telefonuma adını kaydetti.

"Şimdi sana haber vermemi bekliyorsun,hatta zamanını iyi değerlendirip dolabındaki demode kıyafetlerini atmaya başlayabilirsin."Tam ağzımı açacakken arkasını dönüp yürümeye başladı ben de kamera şakasımı diye etrafta kamera aramaya başladım sanırım oldukça ciddiydi ben bu düşüncelere dalmışken telefonum çalmaya başladı arayan kişiye baktığımda "Mert" olduğunu gördüm .

"Alo"

"Efendim"

"Hazal okulun içinde ne kadar kalmaya devam edeceksin burda ağaç oldum." ah ben tamamen Mertin beni alacağını unutmuştum.

"Mert ben sahildeyim gel beni al."

"Orda ne işin var senin?" demesiyle telefonu suratına kapattım yaklaşık 15 dk sonra Mert kocaman jeeple sahilde belirdi gerçekten bu çocuğun şöförüm olduğunu bilmeseydim ben bile zengin sanardım.

"Evet Hazal hanım buraya gelme sebebiniz nedir?" ben ne diyeceğimi düşünürken Mert o anda bana 

"Artık seni daha fazla bekleyemiyeceğim hadi arbaya bin." bende lafı daha fazla uzatmadan arabaya bindim yol boyunca o benimle konuşmayınca bende konuşturma çabasına girmedim madem sevgilisiyle zaman geçirmek için benimle konuşmuyor bende umursamam.Eve vardığımızda onun arbadan inmesini beklemeden eve yöneldim zaten hizmetçiler arabyı görünce evin kapısını açmışlardı.Eve gelir gelmez hızla odama çıktım direk odamdaki banyoya girdim hızlı bi duş alıp kendimi yatağa attım ve sonra elbise dolabımı görünce bu gün yaşadıklarım aklıma geldi acaba hayatımda neler olacaktı bunu ben bile bilmiyordum.

Sonraki bir hafta boyunca kızdan bi ses çıkmadı bende artık kızın benimle dalga geçtiğini düşünmeye başladım.

        Cuma günü saat 11.30 gibi telefonumun sesiyle uyandım alarmı kapatmak için kalkmıştım telefonumun ekranında "AJAN B" yazısını görünce ilk önce affalladım daha sonra aklıma Begüm geldi vakit kaybetmeden telefonu açtım.

"Efendim"

"Ortak, red kafede saat birde buluşalım anlaşmanın planını sana anlatayım görüşürüz" deyip kapattı bende kalkıp ilk önce elimi yüzümü yıkadım daha sonra dolabın başına geçip bir t-shirt altına pantolon üstüne bana baya bol gelen hırkamı giyinip aşağı kahvaltı yapmaya indim biraz geç kalktığımı düşününce mutfağa ilerledim mutfaktaki hizmetçilere annem ve babamı sordum herzamanki gibi işte olduklarını söylediler bende onlara dışarı çıkacağımı söyleyip kahvaltı yapmadan dışarı çıktım Merti arayıp beni almasını söyledim.

        Kafeye geldiğimde etrafa bakındım Begümü hemen gördüm zaten onu fark etmemek mümkün değil dikkat çekici sarı uzun saçları zaten" ben burdayım" diyor.Onun yanına yürürken beni fark edip baştan aşağı beni süzdü birinin beni incelemesinden her zaman nefret ederim yanına oturduğumda konuşmaya başladı.

"Eveet şimdi konuşmamızın vakti geldi diye düşünüyorum.Aslında bakarsan ikimizinde amacı farklı olsada birbirimize ihtiyacımız var.Benim paraya senin ise eziklikten kurtulmaya, açıkçası reddedeceğin birşey değil ben seni değiştireceğim sende benim ortamımı değiştireceksin? Senden açıkçası para istemiyorum ama gittiğimiz ortamlarda hesap senindir birde benim istediğim mekanlara gideceğiz , kabul mü ortak?"

Aslında benden yapamayacağım birşey istemiyor, bir bakımdan haklı da zaten arkadaşım olmadığı için dışarıya çıktığımda ben parayı ödüyorum, açıkçası arkadaşım olacaksa neden olmasın?Pekte düşünmeden kararımı onada söyledim,

"Kabul" Kızın yüzündeki gülümseme mümkünmüş gibi dahada genişlerken heyecanla ellerini çırptı.Gerçekten benimle takılacağı için sevinmiş miydi? Sanmıyorum.

"Tamam o zaman yarın seninle küçük bir alışveriş yapacağız umarım sana dediğim gibi dolabını boşaltmışsındır?" O konuda ciddi miydi yani ne diyeceğimi bilemez halde ona bakarken devam etti" Peki beni ciddiye almadığın şu an oldukça açık , neyse sorun değil bugün dolabındakilerden kurtul çünkü yepyeni bir Hazal yapacağız. Tamam o zaman anlaşma onaylandıysa benim işlerim var sonra görüşürüz"

EZİK PLANHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin