3. BÖLÜM

4K 540 41
                                    

1988

Zeynep açık havada olmanın verdiği rahatlama ile derin bir nefes aldı. Etraf aydınlıktı.  Kafasını kaldırıp etrafına baktığında gece karanlığında gördüğü saray yavrusunu bu sefer gündüz gözü ile gördü. Ancak bir sorun vardı . Çünkü evin etrafını büyük bir kalabalık sarmıştı. Ayrıca bir sürü de polis arabası vardı. Yavaşça kalabalığa yaklaştı. Aralarına girdiğinde insanların konuşmalarına kulağını verdi.

" Vah vah. Gitti bir aile "

" Nasıl kıymış hepsine cani adam "

" Küçücük çocuğu bile öldürmüş "

" En güvendikleri adamıydı bide. Resmen evlerinde yılan beslemişler "

Zeynep daha fazla dayanamayıp yanında duran kadına " Afedersiniz burda ne olmuş " diye sordu.

Kadın önce Zeynebi baştan aşağı inceleyip sonra da umursamaz bir tavırla analtamaya başladı.

" Dün gece burda bir davet vardı. Davet bittikten sonra evin çalışanı Alpay denen adam Kunter beyi ve karısını uykularında öldürmüş. Boğazlarını kesmiş. Ufacık bebeği ile öldürmüş. Daha iki yaşındaydı kuzey bebek. Yazık valla "

Zeynep şokla daha az önce tanıştığı adam ve karısını düşündü. İkisi de capcanlı karşısındaydı. Ama şimdi ikisi de yoktu. Bebekleri bile. Tüylerinin diken diken olduğunu hissetti. Ağır adımlarla kalabalığı geçerek bahçeye vardı. Suna ağlayarak Kürşat bey ise dimdik ayakta duruyordu. Onu ilk önce Suna gördü.

" Ah Zeynep gördün mü başımıza geleni. " diyerek kızın kollarına atılarak orda ağlamaya devam etti. Zeynep kollarında ağlayan kadına sarılırken polisler evin içinden çıkmaya  başladı. İkisi önde duruyordu. Arkalarında ise iki başka polis ile kollarından tutarak zorla sürükledikleri bir adam vardı. Adam sürekli " Ben yapmadım. Ben yapmadım " diyordu. Evden en son olarak karnı burnunda ve ağlayan bir kadın daha çıktı. Polislerin arkasından bağırıyordu.

" Yapmayın. Götürmeyin. Benim kocam suçsuz. O bir şey yapmadı. Bütün gece benim yanımdaydı diyorum size. "

Kürşat bey birden bağırınca Zeynep bile olduğu yerde irkildi.

" Sus artık Candan hanım. Kanlı bıçak kocanın dolabında bulundu. O katil bir daha asla gün ışığı görmeyecek. Kardeşimi ve ailesini katletti. "

Candan hanım karnına giren anı sancı ile olduğu yere çökünce kalabalıktan bir kaç kişi onun yanına gitti. Kadının ayakları altına sular dökülünce ise herkes doğumun başladığını anladı. Polis arabasına zorla bindirilen Alpay ise karısının o halini görünce iyice delirdi.

" Candaan. Karım doğruyor bırakın beni "

Ama polisler onu bırakmak yerine daha sıkı tuttular ve zorla arabaya bindirdiler. Yerde kıvranan kadın ise son gücü ile kocasına sesini duyurmaya çalıştı.

" Merak etme Alpayım. Biz iyiyiz . Ferhatımda bende iyi olacağız. "

Suna daha fazla dayanamayarak Zeynebi bıraktı ve Candana doğru hamle yaptı. Ancak kocası Kürşat kolundan tutunca durmak zorunda kaldı.

" Kürşat . Kadının suçu yok . Bırak yardım edelim "

Kürşat Bey biraz durup karısının kolunu bırakınca Suna yerde kıvranan kadının yanına gitti. Bütün bunlar olurken ise birden Zeynep zeminin salladığını hissetti. Geri dönüş zamanıydı. Kimseye görünmeden evin arkasına kadar ulaşabildiğinde zamanı doldu ve ortadan yok oldu.

&&

Günümüz

Eymen şok içinde boşluğa bakarken Aymelek hızla arkasını döndü. Gözleri kocaman açılmış ve şoka girdiği belli olan adama baktı.

Zaman Yolcusu ( Tamamlandı)Where stories live. Discover now