25. Moja dcéra

962 83 25
                                    

Oriana a Teddy strávili pár hodín u Troch metiel a obaja zabudli na to, koľko času ubehlo a rozprávali sa spolu, akoby sa videli skoro každý deň. Teddy mal z toho naozaj skvelý pocit, ale Oriana sa trocha snažila udržiavať si odstup, aby on nemal nejaké ďalšie problémy s Victoire.

Teddy ju odprevadil až do domčeka, tam sa s ňou a malým Williamom rozlúčil a potom odišiel. Oriana vošla dnu a vybrala Williama z kočiarika. Prekvapilo ju, že Bill bol tam. Pomohol jej vybrať vecičky z kočíka a usmial sa na ňu. „Ako bolo s Teddym?"

„Ty si ho za mnou poslal?"

„Nie, videl som vás teraz z okna," odvetil jej Bill.

„Bolo mi fajn," odvetila mu Oriana, ale tón jej hlasu bol smutný.

„Nezdá sa mi," všimol si to ihneď.

„Bojím sa opäť zblížiť so svojím kamarátom, pretože..., no pretože tvoja dcéra...," vyhŕkla zo seba.

„Áno, to je celkom problém," prikývol Bill.

„Hovoril si s ňou?"

„Áno," prikývol. „Neprebiehalo to veľmi dobre. Victoire to všetko priveľmi preháňa, hlavne čo sa týka Teddyho. To, že je nahnevaná na mňa, to jej neberiem, hoci tiež mi nemôže diktovať, čo mám a nemám robiť."

Oriana si nebola istá, či chce vedieť viac. Uložila William do kolísky a hojdala ho. „Tak si jej všetko povedal?" spýtala sa s malou dušičkou.

„Áno," prikývol Bill.

„Ako veľmi ma preklína?"

„Záleží na tom?" spýtal sa jej.

„V podstate áno," odvetila mu Oriana a pozrela sa na neho. „Nemôžem dovoliť, aby si kvôli mne prišiel o svoje deti. To proste nemôžem. Možno bude najlepšie, ak odídem s Williamom niekam inde."

„Oriana," zaúpel Bill.

„Myslím to vážne, William," povedala Oriana a snažila sa zadržať svoje slzy. „Som naozaj oveľa mladšia a chudobná, určite si budú myslieť, že ťa využívam a to by som nikdy nechcela. Nie je to pravda, ale... ak by si kvôli mne prišiel o svoju rodinu, nebol by si viac šťastný. Možno by bolo lepšie to ukončiť skôr, ako to začne byť ešte vážnejšie."

Bill pristúpil k nej a chytil jej tvár do svojich rúk. „Hádam si zaslúžim byť šťastný podľa svojich predstáv, nemyslíš si?"

Oriana sa rozplakala. „Will..."

„Poviem to aj Dominique a Louisovi, aj rodičom, všetkým a bude to oficiálne. Victoire predložila svoje argumenty, ktoré si vieš domyslieť, ale Victoire je voči tebe zaujatá kvôli iným veciam. Dominique a Louis to isto schvália."

„Čo ak nie?"

„Zvyknú si..."

„Ale čo ak nie?"

„Oriana, skús mi trocha veriť, prosím," žiadal ju.

„Ja sa bojím," odvetila mu a potom ho objala. Potrebovala jeho objatie. Už to bolo dosť vážne, priveľmi ho milovala. Bola rada, že nesúhlasil s tým, aby odišla. Nebola si istá, či by to zvládla. Avšak predsa len nechcela bojovať proti jeho deťom a nechcela ani to, aby bol nešťastný a stratil svoju rodinu kvôli nej.

„Vyriešim to, sľubujem," prisľúbil jej Bill.

Neodpovedala, lebo by sa ešte viac rozplakala.

***

Ako sa blížil Silvester, Rhea začínala byť nervózna. Už pár dní bývala so svojimi rodičmi a bola naozaj šťastná ako ešte hádam nikdy. Hermiona a Draco sa k sebe správali veľmi milo, čo sa jej páčilo tiež. Bolo by pekné, keby mala vlastnú rodinu. Avšak nechcela túto tému nadhadzovať a ani na nich tlačiť.

Saturno [HP Fanfiction]Tempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang