8.

24 3 0
                                    

Probabil ca ceea ce spun il ia prin surprindere, caci imi prinde fata in palma sa privindu-ma atent.

-Ce inseamna pentru tine acest „totdeauna"?

Ei bine,si eu sunt luata prin surprindere cu intrebarea asta si ma gandesc care ar fi cel mai inteligent raspuns pe care i l-as putea spune.

-Nu m-am gandit niciodata ce inseamna concret dar un singur lucru il stiu sigur,reprezinta iubirea ta neconditionata si sprijinul tau atat la bine cat si la greu. Ma ridic in capul oaselor si il privesc,razele lunii s-au abatut asupra feței lui iar ochii il stalucesc ca doi luceferi. Nu ma intelege gresit, Matei, dar nu pot suporta gandul ca cineva care pentru mine va insemna totul ,sa ma paraseasca in cele mai grele momente ale mele sau pur si simplu fiindca ceva dificil ne pune relatia la incercare. Eu nu am nevoie in viata mea de oameni temători si neresponsabili,pentru ca sufletului ii trebuie mai multa atentie ca unui obiect de pret. Obiectul il poti inlocui sau cel putin repara dar crede-ma ca sufletul ramane plin de sparturi prin care efectiv se scurge iubirea actuala sau mai stiu eu,cea viitoare.

Atentia cu care ma priveste este coplesitoare,pare sa despice fiecare propozitie a mea in sute de intelesuri incat sa inteleaga exact ceea ce vreau eu sa transmit, acum privindu-l mai bine realizez ca intr-adevar m-am indragostit de el iremedibil si oricare va fi alegerea lui ,eu una nu il voi uita niciodata,a fost ....primul.

-Gandesti foarte matur pentru cineva de 20 de ani,Ela. Esti atat de rea si rece pe dinafara incat ma sperii dar de fapt asta este invelisul tau de protectie impotriva idiotilor care iti vaneaza inima. Esti atat de firava,nu stiu cum ai putea iubi tu unul ca mine . Vezi tu,eu sunt atat de nepotrivit pentru tine,nu as vrea sa te ranesc.

Cuvintele lui imi rup inima in mii de bucatele,tac si ochii vorbesc pentru mine,adica plang. Nu stiu ce a fost in capul meu cand am dat voie unui barbat ca el sa puna mana pe mine ,mai bine o ascultam pe mama cand imi zicea ca toti sunt la fel. Toti vor sa ti se bage intre picioare si apoi isi iau talpașița. Sunt furioasa si dezamagita in acelasi timp,nu stiu daca este posibil asa ceva dar asta simt in momentul asta. Ma las pe spate si imi pun mainile la ochi,vreau sa plang fara sa ma vada.

-Ce s-a intamplat,iubito? De ce plangi? ma ia in brate si imi saruta mainile facute pumni inclestati in jurul ochilor. Nu cumva tu ai inteles exact ce nu trebuia? te rog, spune ceva . Tacere ta ma omoara.

-Pai ce trebuia sa inteleg Matei, spune? Ai zis ca nu am nevoie de unul ca tine ca tu ma vei rani si ca nu esti potrivit. Ce dracului sa inteleg altceva daca tu asta ai dat de inteles si pe deasupra ai si spus adineauri.

-Esti fantastica,voiam sa spun ca da,sunt mult mai diferit decat tine si ca nu pot promite sa fiu exact asa cum iti doresti tu dar nu am zis ca nu voi incerca. Te plac,de fapt imi este destul de greu sa nu ma gandesc la tine. Nu stiu cum se face ca indiferent ce fac tu imi apari in gand. Ori intr-o sedinta importanta sau doar cand imi privesc colegele la munca. Orice femeie zaresc pe strada sau in cafenea incerc sa o compar cu tine si nu pot sa ma gandesc cum ar fi fost sa nu te fi salvat. Esti minunea din viata mea si de asta nu am putut trai cu gandul ca ma „leg"  de tipa cu care ma logodisem pentru ca ea nu este tu.

Uneori inteleg gresit sau eu sunt mai pesimista dar chiar nu intelesesem ,poate ca nu e bine sa ma avant cu verdictul prea repede dar ceva nu se leaga . De unde treaba cu salvatul ca asta ma baga in ceata grav.

-Cum adica,m-ai salvat?

-Nu inteleg ce vrei sa spui. Nu iti amintesti ca eram calare pe Victor incercand sa te avertizez sa incetinesti ca in fata erau obstacolele traseului de antrenament? Ciudat.

Stai asa,deci el a fost,el a vorbit atunci . Si eu care credeam ca diavolul ala negru o facuse. Cert e ca ploua rau si eram oricum prea inspaimatata sa mai pot vedea clar. Deci el m-a salvat ca sa nu ajung o leguma pe patul din spital. Multe incep sa se lege acum,de aici toata grija lui pentru mine si faptul ca voise sa stie ca sunt bine pana pleaca. Se credea cumva vinovat ca nu reusise sa ne salveze pe amandoua ,ma inselasem ca ii fusese mila de mine cand lui chiar ii pasa.

-Multumesc ca m-ai salvat eroule! Nu am stiut despre amanuntul asta si nimeni nu mi-a zis de fapt despre.

-Eu le-am zis ca nu are rost sa-ti zica,nu e o lauda. M-am temut pentru tine,a fost un moment crucial pentru amandoi. Ma bucur ca esti bine acum,as fi fost distrus.

-Nici macar nu stiai cine sunt. Nu cred ca era mare tragedie,inca cineva neimportant si-a pierdut viata,un fleac.

-Niciodata sa nu mai spui asta,bine? E cea mai mare prostie,indiferent ca erai tu sau altcineva doar faptul ca nu te-as fi putut salva ma facea sa cred ca eu sunt un nimic pe lumea asta. De acum insa,ai devenit un pion foarte important in viata mea,asa ca ai face bine sa nu iti mai rupi nimic si sa ramai intreaga,vreau sa te iau de nevasta.

Rad cu pofta si il pup pe obraz,cred ca nimic nu e mai amuzant decat exprimarea asta a lui,cumva simt ca nu vorbeste serios si ca se joaca cu anumite vorbe pe care eu una nu le-as rosti decat intr-un cadru foarte serios.

-Te las sa razi de data asta pentru ca esti mult mai frumoasa zambind dar sa stii ca nu am glumit,vreau sa fim o familie. 

-Eu cred ca e mai bine sa vedem cum decurg lucrurile mai intai,poate ca nu o sa iti placa de mine mereu,uneori sunt foarte imposibila si de nesuportat. Ai rabdare ,nu are rost sa te grabesti.

-Tu nu te auzi ce vorbesti! Cat sa astept am aproape 28 de ani,am prieteni cu copii si tu vrei sa astept. Trebuie sa pun mana pe tine acum,cat mai sunt in putere. Ultimele cuvinte le spune soptit la ureche iar pana lui coboara incet spre pantec. Vreau sa imi faci un bebe.

-Matei,esti asa un copil. Ce spui tu aici trebuie planificat.

-De unde stii ca nu se formeaza chiar acum un bebelus ? Stiai tu ca se va intampla ceva in seara asta intre noi?

-Esti imposibil,nu de copii era vorba. Ci de o viata in doi,la asta ma referam eu. Oricum,cel mai bine ar fi sa lasam timpul sa decida totul.

-Ai dreptate,nu are rost sa ne facem planuri ca tiganul.Haide in brate,sa dormim . Maine ne asteapta o zi lunga.

-MATEI! Ce ai de gand?

-Vei vedea ,iubito!

Mult prea târziuWhere stories live. Discover now