*3.BÖLÜM*

133 17 3
                                    

Uyandığında baş ağrısı ile açtı gözlerini. Yavaşça doğruldu yattığı yerden kalkıp elini yüzünü yıkayıp odasına geri girdi. Kapıyı açtığında az önce kalktığı yatakta yamaç oturuyordu. Yamaç bakışlarını geceye çevirdi ve suratına sinir bozucu bi gülümseme yerleştirdi ve konuşmaya başladı.

- Bi saate kadar hazır ol!

Gece ise ona şaşkınlıkla döndü yine ne istiyordu?

- Sebep?

Yamaç kaşlarını çatıp hafif sinirli bi sesle konuşmaya başladı.

- Sana hazır ol dedim!

Yamaç çıkıp kapıyı çarpıp odadan dışarı çıkıyor. Gece ise oflayıp üzerini giymeye başlıyor. Bu sırada odanın kapısı tekrar çalınıyor

- Gece benim burak

- Müsait değilim burak ne vardı?
- Hazırmısın diye soracaktım
- Bana beş dakika ver.

- Pekala aşağıdayım

Burak kapının önünden uzaklaşıp aşağı indi. Gece ise elini çabuk tutup üzerini hızla giydi. Aynada kendisine baktı. Siyahlar içindeydi. Siyah deri çantasını da alıp aşağı indi hizmetli kadın geceyi gördükten sonra elindeki deri ceketi ona uzattı. Gece ise üzerine geçirdiği ceketi ile tam olmuştu. Burak da ondan farksız değildi hızla evden çıkıp bahçedeki siyah jipe bindiler. Şöför koltuğunun yanına baktığında ise buz mavileri ile karşılaştı. Hızla kafasını cama yaslayıp onu görmemezlikten geldi. Araba haraket ettiğinde ise yola çıkmışlardı.

Geldikleri yer kocaman bi depoydu. Gece araçtan aşağı inip depoyu süzdü izbe sakin bi yerdi. Burak yanına gelip onu depoya doğru yönlendirdi. Deponun kapısı rahatsız edici bi seste açıldıktan sonra üçü içeri girdi. Gece depoya baktığında aslında buranın bi malzeme deposu olduğunu gördü aynı zamanda çalışma yeri gibi duruyordu. Yamaç Burak'a kısa bi bakış atıp onu dışarda beklemesi için uyardı. Burağın dışarı çıktığını gören gece neler olduğunu anlamaya çalışıyordu. Başını yamaç'a doğru çevirip konuşmaya başladı.

-  Niye beni buraya getirdin?

Yamaç derin bi nefes aldı ve konuşmaya başladı.

- Eğitim için

Gece ona dümdüz bi ifade ile bakıyordu. Neler saçmalamaya başlamıştı yine bay ukala.

- Ne eğitimi?

Yamaç gözlerini kısarak geceyi süzdü ve sözlerine devam etti.

- Silah eğitimi!

O an nefesinin teklediğine emindi. Hayatında karıncayı bile incitmemiş insana silah eğitimi verilecekti yanlış anlamamıştı değil mi?

- Ne diyorsun be sen! Ne silahı ne eğitimi!

- Ne var bunda?

- Ne mi var! Ben o silahı hayatta elime almam! Ben karıncayı bile incitmeyen insan silah eğitimi görücem öyle mi? Saçmalık!

Yamaç derin bi nefes alıp sinirinin yatışmasını bekledi. Nasıl olsa birazdan sakinleşince uysallaşırdı.

- Bak bu eğitimi sana vermek zorundayım yoksa aç kurtlara yem olursun!

- Kendimi koruyabilirim!
- Arkanda gezen köpeklerinle mi yapacaktın bunu? Hadi ama benim işime yarayabilmen için sana yardım etmem lazım! Şimdi uslu bi kız ol ve masanın üzerindeki silahı al.

Gece öylece baktı masanın üzerinde duran siyah şeye. Nasıl kullanacaktı? Yamaça belli etmemeye çalışıyordu ama korkuyordu. Derin nefes aldı ve cesaretinin gelmesini bekldi. Ama boşunaydı gelmeyecekti. Yavaş adımlarla yamaç'ın yanına ilerledi. Silahı alacağı sırada yamaç'ın onu uyarması ile durdu.

- Üzerindeki ceketi çıkar.

Deri ceketini çıkarıp siyah tshirt ile kaldığında yamaç'ın söylediklerine kulak verdi.

- Silahı masanın üzerinden al sağ elini tetiğe sol elini ise sağ elini üzerinin altına koy

- B_Ben ben yapamam!
- Yapacaksın! Şimdi sakin ol ve söylediklerimi yap.

Gece yamaç'ın söylediklerini yaptı ve karşısındaki hedefe kitlendi. Yan yana dizilmiş bira şişeleri vardı. Derin bi nefes aldı gece ve bi gözünü kapatıp hedefi vurmaya başladı. İlk ikisi olmamıştı. Şaşırmadı düşündü içinden "Allah'ın hakkı üçtür"diyerek tekrar tetiğe bastı ve şişenin kırılma sesi tüm depoyu doldurdu. Diğerlerini yapmak istediğinden emin değildi. Ensesinde bi nefes hissetti bi anlığına gözlerini kapatıp sağlıklı düşünmeye çalıştı. Sanki bi kabustan uyanır gibi hemen gözlerini açıp arkasındaki yamaçla konuşmaya başladı.

- Napıyorsun?

Yamaç sıcak nefesini gecenin ensesine üfleyip konuşmaya devam etti.

- Sana yardım ediyorum. Odaklan gece... Hiçbişey düşünme ve sadece önündekilere bak.

Arkasındaki sıcaklık kaybolduğunda hafif bocaladı. Dikkatini öndeki hedeflere çevirdi ve nişan alıp tetiği çekti. İlk oluşuna rağmen gayet başarılı bi performanstı. İkisini tek kurşunla vurduğunda elindeki silahı masaya geri koyup yamaç'a döndü. Yüzünde taşıdığı gülümseme bi zaferi andırıyordu. Yamaç ise ona şaşkınlıkla bakıyordu. Düşündüğü gibi olmamıştı zorlanmadan hedefin üçünü de vurmuştu...

Gecenin Gözyaşları Where stories live. Discover now