1.

25 2 0
                                    

Dala som si biele vlasy do copíku a vyrazila na večeru.
Mala som oblečené jednoduché biele tričko,čierne jazdecké rajtky a čižmy na jazdenie, siahajúce po členky. Keď mi od hladu zaškvŕkalo v bruchu, pobrala som sa na večeru.
~~~~~~~~~~~~~~
,,Dobrý večer,, milo som sa usmiala a prisadla si za stôl medzi pani Astrid a krátkovlasú brunetku.
,,Ahoj moja.Vážený, toto je Marylin a je to naša nová pracovníčka. Povieš nám niečo o sebe Mary? Ak ťa tak môžem volať.,, pani Astrid sršala radosťou nešlo sa nezasmiať.
,,Jasné že môžt..pardón môžeš. Takže som Marylin, mám čerstvých devätnásť a som zo Slovenska. Hm, čo také ešte...milujem zvieratá pričom s koňmi, pracujem už od mala. Viac ma zatiaľ nenapadá.,, Znovu som si sadla a usmievala sa.
,, Tak a teraz ti predstavím zvyšok. Po pravej strane sedí môj manžel Gustáv, ďalej tam je Benjamin s priateľkou Abby ktorý sa starajú o účtovníctvo a dobytok. Patrick a Frederick sa starajú o fungovanie ranču a opravy. Beáta sa stará o zvyšné zvieratá čo tu chováme. A nakoniec Alexander, náš syn, ktorý bude mať s tebou na starosti kone.
,,Veľmi ma teší a-aa prajem dobrú chuť,, Chcela som ešte pokračovať no pohľad na tie dobroty, ma nadobro umlčal. Hneď som sa na to vrhla, neskutočná chuť šalátu sa mi rozliala po celom tele. Ani som si neuvedomila ako si to vychutnávam, až kým sa nezačal triasť stôl. Všetci sa snažili udržať smiech no keď som sa na nich pozrela všetci sa nahlas rozosmiali. Až na Alexa, ktorý sa na mňa od začiatku ani nepozrel..No nevadí.
Začali sme sa rozprávať o všetkom čo sme zažili,ako je na Slovensku, ako to tu funguje, o koňoch a ich povahách a vysvetľovali mi, ako tu budem pracovať. Keď sme dojedli, Ben mi to tu šiel poukazovať.
,,Na pravo sú výbehy a vychádzkové trasy a na ľavo je celý areál. Čiže stajne,ubytovne a jazdecké haly. Vzadu za stajňami sú zvyšné zvieratá, ako je dobytok,hydina a ošípané. Ty máš na starosti kone, takže ti ich predstavím...
Vysoký čierny je Eiden, patrí Astrid.Ten fľakatý je Fergus, je to poriadne tvrdohlavý poník, slúži pre deti. Vedľa neho stojí Margo, to je Alexov kôň. Celkom agresor tak bacha. Ten stredne vysoký je Eben. Myslím že vieš komu patrí.,, vtipne sa zaškľabil a zapískal na ňho. Eben pribehol a začal sa mu vŕtať vo vrecku, hľadajúc maškrtu.
,,Hm, vôbec neviem prečo,nikdy by ma to nenapadlo ale myslím že je tvoj!!,, Urobila som prekvapený výraz a štuchla ho do ramena, načo sa on zatváril ubolene..
,,Zlomila si mi rameno!!,, zhrozená tvár mu nechýbala. Zazerala som neho až kým to nezvládol a nevyprskol do jeho ďalšieho záchvatu smiechu.
,,Dobre,dobre. Vzdávam sa. Vyhrala si!,, porazene si založil ruky a pokračoval v menovaní zvyšku veľkého stáda.
,, A ozaj! Skoro by som zabudol. Máme takú tradíciu. Každý kto tu pracuje si môže vybrať jedného koňa, o ktorého sa potom stará. Niektorým ich aj Astrid nechala. A ty si jednou z nich, tak poď. Ukážem ti stádo z ktorého si môžeš vybrať!,,
Od veľkých čiernych až po malé biele. No najviac moju pozornosť upútala škvrnitá kobylka. Prechádzala som cez ostatné kone až ku nej. Bola v osobitnom výbehu, kde si spokojne prežúvala seno.
,,Ben? Má meno?,, zamyslene som na neho pozrela, a premýšľala ako sa môže volať.
,,Hm? Ona? Ona meno nemá, k nikomu zatiaľ nechce chodiť, taký introvert..
,,Tak to bude Bellatrix,moja Bella.,,
,,Chceš si ju vyskúšať?,,
,,Samozrejme!,, celá natešená som už brala do ruky pohodené vodítko na zemi pri ohradníku. Prišla som k Trix a pomaly, stále hladkajúc a šepkajúč že je dobré dievčatko, som ju vyviedla z výbehu na poľnú cestu. Staršie červené vodítko som vymenila za čierne oťaže, ktoré mi Ben podával a vyhopla na Trix. Rozlúčila sa s Benom a sľúbila že si dám pozor.
Svižnejším krokom sme sa vybrali medzi stromy, vyhliadkujúc kam pôjdeme. V tom ma napadlo, že mám stále mapku od Astrid a tak som na nej našla menšie jazierko. Popchla som Bellu do klusu, neskôr do cvalu a po pätnástich minútach sme došli k azúrovo modrému jazierku.

Vyzliekla som si tričko, pod ktorým som mala čierne plavky, ráno tušiac, že dnes ešte budem mokrá

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Vyzliekla som si tričko, pod ktorým som mala čierne plavky, ráno tušiac, že dnes ešte budem mokrá. Opatrne sme do nej vošli. Z Belly som zoskočila a plávala ku kraju, kým sa ona ešte šantila. Nechala som si nohy vo vode a sledovala ju.
,,Nemala by si tu byť takto sama, už zapadá slnko.,,
Od ľaku som až nadskočila. Stál tam chlapec, ktorému do šedých búrkových očí, padali čierne vlasy. Alex. Za ním stál Margo, ktorý nevyzeral že by sa o nás nejako zaujímal a rozbehol sa za Bellou. Spolu sa naháňali a skákali vo vode. Alex si medzitým ku mne prisadol. Ja som sa natiahla k vode a ošpliechala mu slabo-modré tričko ktoré sa hneď sfarbilo do tmavej hyacintovej. Keď som videla Alexov pohľad zasmiala som sa a po Alexovom zamračenom búrkovom pohľade som sa rozbehla za Bellou na ktorú som vyskočila a rozbehla sa na lúku. O malý moment som už počula ako Margo dopadá ťažkými kopytami na zem. Ľahko nás dobehli kedže Bella nevyzerala, že by sa jej chcelo veľmi pretekať. Po chvíľke menšieho naháňania sme si sadli pod vysoký strom, opreli sme sa o jeho kôru a sledovali ako si Margo pri západe slnka položil hlavu cez krk Trix, akoby ju chcel objať.
,,Povedz mi o sebe viac.,, pozrela som na ňho s otázkou v očiach a čakala čo z neho vypadne.
,,Čo by si chcela vedieť?,,
,,Všetko, čo mi povieš,, oprela som hlavu do zadu o strom a natočila ju tak aby som videla na zamysleného Alexa.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Dec 19, 2018 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Marylin - Pozastavené Where stories live. Discover now