Temel Mantık

21 0 0
                                    

Biliyoruz ki bir canlıya en tatlı gelen şey kendi canıdır. Bu yüzden canlarına ve yaşam haklarına zarar gelmemesi için bazı eylemlerde bulunurlar.  Bu eylemlerin başında " Temel İhtiyaçlar " gelir.
Daha sonrasında temel ihtiyaçlarını karşılayıp karşılayamama kriterine göre yaşamlarına yön verirler. Hayatlarının her anında duygularına yön verende bu temel ihtiyaçlardır. Örnek olarak; bir insan gıda ihtiyacını karşılayamazsa düşüncelerini, başka bir kişiye ait olanı izinsiz almak fikri doldurabilir.
Tabiki herzaman temel ihtiyaçları karşılama insanlar için yeterli olmayacaktır. Bu yüzden temel ihtiyaçlarını " Arzu edilen ihtiyaçlar " takip eder.
Fakat bunun bir sınırı yoktur. Her insan temel ve arzu edilen ihtiyaçlarını karşılamak adına muhakkak diğer insanlarla çatışma içine girecektir.
Ve bu çatışmalar büyüyüp toplumların birbirleri üzerinden haksız kazançlar elde etmesine ve önüne geçilemez bir faciaya dönüşür.

" Mutlu olanın elindeki imkanlar, mutsuz olanın savaşması için yeterli bir sebeptir. "

Keşke bir sistem olsa... İnsanların ihtiyaçlarını onlara adaletli bir biçimde dağıtsa... Ve bu sistemi insan değilde, insanın yapmış olduğu yapay zeka yönetse... Ve bu şekilde hiç bir insan kendi isteğine göre sistemi değiştiremese... Fizibilite çalışmalarını, güvenliğimizi, yaşam standartlarımızı bu sistem karşılasa ve bizlerede sadece birbirimize sevgi göstermek ve hayatımızın tadını çıkarmak kalsa...
Sizde keşke dediyseniz doğru yoldasınız. Siz keşke demeyin diye bir kahraman bu saydıklarımızı tasarladı ve uygulamamız için bizlere sundu... Onu saygı ve özlemle anıyoruz...
"Bir sistemin değiştirilemeyeceğini düşünüyorsanız, siz sadece o sistemi değiştiremeyeceklerden birisinizdir."

- Jacque Fresco
- The Venus Project ( Venüs Projesi )

VENÜS PROJESİWhere stories live. Discover now