9. Yve

3 1 0
                                    

Als we aangekomen zijn bij de bios gaat Luna de kaartjes voor de film halen en haal ik wat te eten en te drinken voor ons tijdens de film. Zonder heel goed op te letten loop ik naar de kant waar de popcorn verkocht wordt. ''Kan ik u helpen?'' vraagt een redelijk zware mannenstem aan mij. Ik kijk op van mn telefoon en kijk recht in de ogen van een jonge man van ongeveer Luna's leeftijd. Hij heeft twee verschillende kleuren ogen. De ene is groen en de ander is bruin. Ook heeft hij redelijk kort zwart haar wat een beetje half over zijn ogen hangt. ''Eh, ja. Ik wil graag een grote bak zoete popcorn en een flesje ice tea en een flesje cola.'' Hij draait zichzelf om en schept de grootste bak vol met popcorn. Als hij zich weer omdraait naar mij blijven mijn ogen hangen op zijn buik. Door zijn shirt is te zien dat hij een aardige sixpack heeft. Hij pakt ook nog de flesjes drinken voor ons en zet dat voor mijn neus neer. ''Dat wordt dan €9,50 alstublieft.'' Ik pak het geld uit mijn portemonnee en geef dat aan de man. Het valt me nu pas op dat hij een naamkaartje draagt waar 'Alexander' op staat. ''Dankuwel mevrouw.'' glimlacht hij en draait zijn eigen richting een collega van hem. ''Alexander, kan ik je even spreken?'' vraagt de vrouw aan hem. ''Tuurlijk.'' De man loopt achter de vrouw aan een klein kamertje binnen. Met mijn vampierengehoor kan ik goed horen wat er gezegd. ''Het spijt mij heel erg om dit nu te moeten vertellen, maar we moeten hier helaas afscheid van je nemen. We hebben iemand gevonden met meer ervaring in dit vak die ons hier beter kan helpen.'' hoor ik de vrouw zeggen. ''Rude.'' fluister ik in mezelf. ''Wat?'' hoor ik Luna's stem ineens achter me. Van schrik draai ik mezelf om. ''Oh eh...niks.'' Ik geef het flesje ice tea aan Luna en samen lopen we richting de zaal. De film begint over 5 minuten al dus gaan we alvast op onze plaatsen zitten. ''Yve, Luna?'' hoor ik een bekende stem enthousiast roepen door de zaal. ''Sam, Collin, Lucas!'' roep ik enthousiast terug en ren op hun af. ''Komen jullie ook lekker film kijken?'' vraagt Luna lachend als ik nog steeds om de nekken van de jongens hang. Ik loop weer terug naar onze plek gevolgd door Samuel, Collin en Lucas. Ze komen naast ons zitten en al snel daarna begint de film.

Na twee uur film gekeken te hebben zijn Luna en ik weer thuis aangekomen. Het is al redelijk laat in de avond als ik mijn telefoon af hoor gaan. Ik pak hem van de eettafel af en neem de telefoon op. ''Hallo?'' begin in. ''Wie is dit?'' Ik begin even te lachen. ''Ken je me niet meer Alexander?'' ''Ben jij die brunette met de grote bak popcorn?'' vraagt hij. Ik kan aan zijn stem horen dat hij aan het lachen is. ''Jaaa! Je kent me nog!'' Beide beginnen we keihard te lachen. 

Alexander en ik hebben ongeveer 2 uur aan de telefoon gezeten. Ik ben te weten gekomen dat hij vanaf morgen ook bij ons op school zit maar dan een paar klassen hoger. Ook weet ik nu dat zijn beste vriend ook naar onze school komt morgen. Die vriend van hem heet blijkbaar Christopher en is een echte vrouwenverslinder. Om die zin hebben we ons beide kapot gelachen. Ik ben benieuwd morgen naar die Christopher en natuurlijk naar Alexander. Maar nu gaan Luna en ik naar bed toe. Morgen moeten we er weer vroeg uit voor school. 

Vampire in a WolfpackWhere stories live. Discover now