Ayrılış

279 38 55
                                    

Jack valizini son kez kontrol etti herşey tamamdı eksik bir eşya yoktu 17 eylül akşamıydı,saat 23.35'e Jacksonville'ye bilet almıştı gece yolculuğu yapacaktı jack gece yolculuğunu hiç sevmezdi.
Jack'ın evi Louısana'da idi Otranto şehri onun doğup büyüdüğü yerdi ve jack ilk kez evinden çok uzağa bir yere gidicekti sadece okul okumak içindi gitmesinin nedeni aile içi tartışmalar ve puanına göre en iyi okulun o olmasıydı ancak 360 km uzaklıkta ve 7.5 saat süren bir yolculuk gerekiyordu Louisiana'dan Jacksonville'ye gitmek.
Saat 23.00'a geldi jack'ın ailesi,uzun bir süreliğine görmemek üzere son kez konuştular.

-Annesi " Jack oğlum benim seni çok seviyorum evet çok uzağa gidiyorsun sana biz babanla sana kaç kere dedik gitme diye ama oraya ablan Jacksonville'de üniversite okuyor diye götürüyoruz hem haftasonları bankamatikten size para göndeririz parayı çekip birlikte haftasonu gezersiniz değil mi ? "

-Jack "Ah evet anne sınavlar başlamadan ablamla haftasonları gezeriz sorun değil"

-Babası "oğlum bu okul senin için en iyi okul yeri tepede ve deniz manzaralı ayrıca daha yepyeni bir okul birçok projesi var şimdiden seni güzel bir lise hayatı bekliyor"

-Jack "Hmm evet umarım istediğim lise hayatını yaşarım baba umarım"

-Babası "oğlum şüpheli olma biz senin başarılı ve güzel bir okul hayatının geçeceğini inanıyoruz oğlum"

-Annesi "bizi üzmeyeceksin değil mi ?"

-Jack "hayır tabikide anne böyle birşeyi düşünme sakın"

-Babası "Jack sana inanıyoruz bunu başarabilirsin"

-Jack "alışabilirmiyim bilmiyorum yaparım umarım"

-Annesi "alışacaksın yurtta odalar 3 kişilik ve tuvaleti banyosu içinde oldukça rahat konforlu bir yurttur ders çalışmana bak lütfen tamam mı ?"

-Babası "hadi görüşürüz jack kendine iyi bak servisi kaçırma"

-Annesi "görüşürüz ablan Jacksonville üniversitesinde 3.yılını okuyor sende Jacksonville'de 4 seneni geçiriceksin arkadaşlarınla tanış ve iyi geçin lütfen söz mü ?

-Jack "SÖZ"

Vedalaşıp evden çıktı sokaktan tam dönerken son defa eve bir bakış attı 3 katlı bahçeli bir evleri vardı tam bir amerikan eviydi en üst katta üçgen pencerelerde ışık kapalıydı ve uzun bir süre kapalı olacaktı çünkü o pencerede jack ve ablası kalıyordu.
Durağa geldi beklemesi kısa sürdü 4 dk içerisinde servis geldi valizini koydu ve arka sıralara geçti evi otobüs terminaline yakındı arabayla 5 dakikada varılırdı.
Servisteki şöför seslendi: "Lousıana otobüs terminaline hepiniz hoşgeldiniz"
Jack valizini alıp servisten indi cüzdanını çıkarıp biletini aldı bilette Jacksonville otobüsün 12.peronda olduğu yazıyordu jack 12.peronu bulup beklemeye başladı.
Saatine baktı saat 23.32'di otobüsün gelmesine 3 dakika kalmıştı hava soğuktu ama Jacksonville kadar değil orada hava 1-2 derece daha düşüktü ayrıca Jacksonville çok rüzgarlı bir yerdi annesi o yüzden jack'e hep kalın giy Jacksonville'nin soğuk rüzgarı seni üşütmesin sakın derdi.
Otobüs geldi jack koltuk numarasını valizleri yerleştiren görevliye söyleyip valizini verdi.
Koltuk numarası 17'di ve tek koltuktu jack koltuğuna oturup Jacksonville'ye doğru yeni hayatının yolculuğuna başladı...

Evet arkadaşlar hikayemin ilk bölümü nasıldı ? 😄

Yorum ve vote yapmayı unutmayın 😇

2.bölüm gelsin mi ? (eğer yeterli sayıda olumlu cevap alırsam 2.bölümü yazmaya başlarım)

St.Harvery LisesiHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin