33.BÖLÜM - Peri Masalı

478 36 4
                                    

33.BÖLÜM -Peri Masalı 

Medaydaki ŞARKII....

"Hayat öyle garip ki oysa , inandığın , üzüldüğün şeylerin bir yalandan bir oyundan ibaret olduğunu öğrendikten sonra bile gülümsemeni istiyor ..."

.................................................

Bahçenin arka tarafına vardığımızda daha fazla dayanamayarak onu durdurdum.

“Furkan ne olursun beni bir dinler misin ?” sinirle arkasını döndü.

“Ne var biliyor musun , ben artık yoruldum . Sürekli iki tercihin arasında kalmaktan sürekli onu düşünüyor musun , onu hala seviyor musun diye düşünmekten yoruldum.” Bağırıyordu.

“Şaka mı yapıyorsun , tercih filan yok.”

“Yerinde olsam asla o çocukla dans etmezdim.” Üzgünce gözlerine baktım . “Bana önemli bir şey söyleyeceğini ve eğer onunla dans etmezsem hayatım boyunca bunu merak ediceğimi söyledi …”

“Klasik Orçuın hareketleri ve sende inandın öyle mi ?” sustum . “Öyle mi Yağmur ?” dedi tekrar bağırarak.

“Bana beni aldatmadığını söyledi…” sesim titremişti. Gözlerime baktı. Şuan eski sinirinden eser yoktu . Gülümsedi. O an kendimi çok boş bir karanlığın içinde hissettim . Başım dönüyor kalbim sıkışıyordu. Ben ne yapıyorum burda ? Burda işim ne ? Nasıl oldu da bu noktalara geldi hayatım benim ? Mantıklı düşünemiyordum . Mantık beynimde yer almıyordu adeta . Sürekli hatalar yapıyordum , neye , kime inanmam gerek bilmiyorum .  Ne yaptığımı da bilmiyorum . Çocukluğumdan beri hayalini kurduğum şu mezuniyetime bakın . Ne kadar da harika ?

“ Bu kadar mı yani , şimdi gidip kendini onun kollarına mı atıcaksın ? Kaybettiğin vakit için ne kadar üzgün olduğunu mu söyleyeceksin , ona inanıcak mısın ?” gözümden fark etmeden akan o yaşı sildim.

“Bunu her ne kadar inkar etsende sana aşığım . Bunun öyle yada böyle olması hiçbirşeyi değiştirmez.” Güldü.

“Yanılıyorsun . Çok şeyi değiştirir . Aklında sürekli ya onunla olsaydım ne değişirdi diye düşünmeni kaldıramam. Aşk bir tercih meselesi değil Yağmur . Aşk ta seçenek diye bir şey yoktur.”

Öylece gözlerine baktım . Ezgi ‘ nin topuklu ayakkabıları sessizliği böldü.

“Siz ne yapıyorsunuz burda , gelin hadi yemek tabakları geldi .Ah her yerde sizi aradım . Bu topuklularla yürümek ne kadar zor biliyor musun bayım ?” gülümsedi. Öylece ona baktığımızda gülümsemesi yüzünden kaybolmuştu.

“Peki , neler oluyor burda ?” Arkadan gelen Fatih de olayları anlamaya çalışıyordu.

“Bakın lütfen bu gece yapmayın , bu gece çok güzel . Bozmayalım olur mu ?” bu gece güzel miydi sahiden ? Göz yaşlarımı sildim. “Hadi Furkan . Hadi Yağmur .” Ezgi koluma girdi , Fatih te Furkanı çekeleştiriyordu.

“Hayır !” diye bağırdığında Furkan durdum. Gözlerimi sıkıca yumdum. Bu iyiye işaret değildi.

“Artık yeter . Buna dafa fazla katlanmayacağım.” Arkamı döndüm. “Neye katlanmayacaksın , fazla mı geliyor sevgim ?” kaşlarını çatmış öylece bana bakıyordu.

“Neye katlanmayacağım biliyor musun ? Ben her gece yazın beraber yaptığımız her saçmalığı düşünüp gülümseyerek uyurken senin her gece Orçun ‘u düşünerek uyumana katlanmayacağım . Belkilerle doluyken aklın yanındaki tercihin olmaya katlanmayacağım . Bir eski sevgili bir ilişkiyi bu kadar etkileyemez Yağmur sen izin vermediğin sürece bunu yapamazdı. İzin verdin ! Umrumda değil anladın mı , benim neler hissettiğimi hiç düşündün mü ? Herşey geride kaldığında neler hissedeceğimi . Günün birinde evlendiğimizde aklında Orçun ile olsaydım neler farklı olurdu diye düşünüceksin . İnkar etme ve bu düşünc e aklından bir kere dahi geçicek olsa buna dayanamam. Ben artık yokum . Bu kadarı fazla . En başından hataydı.” Yutkundum. Sanırım Ezgi koluma girmemiş olsa beni taşıyıcak hiçbir şey olmayacaktı . Öylece yere yığılırdım.

BAŞKA BİR ZAMANHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin