Rootování androidu

282 14 3
                                    

Aneb i androidu se hodí kořeny.

Aby jste pochopili, jak funguje root, nejdříve si řekneme něco o androidu. Android funguje na základě něčeho jménem linuxové jádro. V podstatě funguje tak, že říká hardwaru co má dělat (kupříkladu dává úkoly procesoru...).
Bohužel jsou tady příkazy, které odmítá v případě, že je zadá normální uživatel. V tomto případě se každá aplikace počítá jako jiný uživatel. Například: přemýšleli jste někdy, proč po Vás chtějí aplikace nějaká povolení (na čtení osobních údajů, zapisování na kartu sd...)? Je to proto, že aplikace potřebují povolení, aby jejich rozkazy linuxové jádro vyřídilo. Když nemají povolení, linuxové jádro jim akci prostě zamítne.

Vy nejste správcem svého androidu. Tedy, pokud nemáte root. Systém je v podstatě svým vlastním správcem. Když budete správcem, můžete jednoduše udělovat aplikacím povolení. A co je nejlepší, mazat systémové aplikace. Nelíbí se Vám předinstalovaná aplikace? S rootem jí jednoduše smažete.

Proč si tedy root nezařídí všichni? Bojí se. Brání jim v tom strach, protože si myslí, že je rootování děsně nebezpečné. Není. Samozřejmě, pokud něco pokazíte, můžete si zničit mobil, ale nemusíte. Nemusí se nic pokazit.

Mezi nejbezpečnější způdoby rootování je rooting jedním tlačítkem. Já osobně mám zkušenosti s jeho funkčností. Ovšem není úspěšnost vždy stoprocentní. Naštěstí se ale nic nepokazí ani v případě neúspěchu. Konkrétně Kingo app je jediný, který mi fungoval. Najdete ho na stránce www.kingoapp.com . Další je třeba Z4Root (z4rootapk.com)

Po úspěšném rootu už budete moct plně ovládat své zařízení.

Světlá strana hackinguWhere stories live. Discover now