Yeni Gün

71 6 0
                                    



Sabah biraz geç uyanmıştı. Hava dünkü havaya göre biraz açıktı ve yağmurlu değildi. Aral'ın ilk işi Ekrem Bey'den aldığı adrese doğru yol almaktı.Aral hazırlandı ve yola koyuldu. Trafik biraz sakindi ve şehir düzene girmeye başlamıştı. Güneş artık bulutların arkasından seyretmiyordu.Güneş tepeye çıkmış ama hava hala soğuktu. Güneş'in tepeye çıkması bile insanların içini bir nebze olsa dahi ısıtıyordu. Aral rakip olan holdingin önüne geldi ve güvenlik ile karşılaştı. Aynı şekilde kartı gösterdi ve yetkili birisiyle konuşmak istediğini söyledi.Güvenlik gideceği yolu tarif etti ve Aral asansöre binip tarif ettiği kata çıkıp rakip şirketin Yönetim kurulu onursal başkanın odasına gitti. Kapıyı tıkladıktan sonra kapıyı açtı ve içeriye girerek kendisini takdim etti.

"- İsmim Aral Yasin Bey'in ölümü üzerinde araştırma yapıyordum ve aldığım bilgilere göre de sizinle bağlantılı olduğunu söylüyorlar.

"-Hayır bizim bu olayla ilgili bir alakamız yok."

"-Beyefendi şirketinizden birisi rahmetli Yasin Beye tehditler savuruyormuş ve telefonda gizliden arayıp tartışmışlar. Kişi her kimse kendini belli etmek istemiyor ama sizin şirketiniz olduğu söyleniyor."

"-Resmen iftira, şirketimize kara leke getirmek için söylenen söz."

"- Beyefendi Ekrem Bey'in anlattığına göre Yasin Bey tartışma esnasında karşı tarafında o an esnada kendini kaybetmesi ve öldüreceğini söylemiş, sizin şirketinizin adını verip dünyaya adını duyuracak ve Yasin Bey'in şirketini batıracağını dile getirmişti."

"- Bunu kim söylemişse yalandan ibarettir. Elinizde bir deliliniz var mı söylediğinize dair ?"

"- Henüz yok ama arama kayıtlarında arama saatine göre ve nereden arandığı ile ilgili araştırma yapıcam. Bunun için Şirketinizi araştırmamıza müsaade eder misiniz?".

Adam ilk başta kabul etmese de zar zor olsa dahi mahkemeden Aral arama iznini almıştı ve adama gösterip daha fazla müdahale etmemesini söylemiştir.Yapılan araştırmalara göre Şirket telefonlarından Yasin Bey'in gizliden aranılan telefonun saatiyle ile eş zamanlı saatini tespit etmiştir.Adamın yalan söylediğini anlamıştı Aral ve kimin aradığına dairde araştırmalar yapıyordu. Adama soru sormaya başladı tekrardan.

"-Beyefendi aranılan o saatte iş yerinizde kimler o saate kadar çalışıyordu, çalışma saatleri ve mesai saatlerine kalan isimlerin listesini nerede tutuluyor ?"

"- Şirketin veritabanında dedi sesi titreyerek."

Aral Veritabanına giderek kimin o saatte çalıştığını kimin o saatte şirket telefonunun kullandığını bulmuştu.    

HOLDİNG VAKASIWhere stories live. Discover now