1.Yeni Bir Şey

30.3K 237 13
                                    

Hazır mıyım?

Neye? Kime?

Hiçbir zaman cevap veremediğim bu soruları, yeni bir şeye adım attığımda kendime sorarım.

Yeni bir şeye başlarken hep bir umutla başlarım, hayal kurarım bazı geceler hayal kurmaktan uyuyamam, evet bu sefer olacak bu sefer hayatım tamamen değişecek diye..

Peki, gerçekten bir şeyler değişecek mi bu boş olan hayatımda...

Ahh bu arada bu seferki yeni bir şey işe başlamam oluyor.

24 yıl boyunca hep bir şeye bağlı olarak yaşayan ben, sonunda kendi ayaklarımın üzerinde durmak üzereyim. Evet tam olarak 24 yaşımda bağımsız oluyorum. Üniversiteyi bitirip 1 sene de dershaneye giderek sonunda ailemin isteği üzerine devlete kapak atmış bulunmaktayım.

Peki, benim istediğim, istediklerim...

Benimde kendi çapımda kurduğum hayallerim var ve kurmaya devam ettiğim. Aileme anlattığım hayallerim ve sadece karşımda dalga geçen gülüşmeler.

Hayallerime rağmen çevremin istediği gibi olmaya devam eden ben hem de 24 yaşında hayatın ne demek olduğunu tam anlayamamış ben. Ne kadar komik, aslında ağalanılacak bir hal ama kimse bilmemeli değil mi?

Ben.. Ben..

Ben kim miyim?

Ben, Mehpare, belirtmem gerek babaannemin ismidir ve aile geleneği gibi bir şey olarak babamın en büyük kardeş olması sonucu bize bahşedilen gelenek, anneme ilk çocuğunun ismini koyma ayrıcalığını vermeyen bir gelenek. Bu da beni bulmuş yani neyse...

24 yaşında devlete kapak atmış biriyim. 1 sene sıkı çalışmamın ardından nihayet iş bulmuş biriyim. Birazdan yeni bir hayata adım atacağım. Yeni bir umut ve hayallere...

Tabii hayallerim hiçbir zaman gerçekleşmediği için hayatımın bu dönüm noktasından itibaren artık hayaller kurmaktan vazgeçiyorum.

Ahh, yine düşüncelere daldım, sanırım otobüs de düşünmeye bayılıyorum kopuyorum hayattan ayakta olsam bile fark etmiyor benim için. Çalışacağım bakanlığın yakınındaki durakta iniyorum ve birden hayatımın kararını almak gerektiğini fark ediyorum.

Bu kararı şimdi çalışacağım bakanlığa girince aldım, evet bundan sonraki felsefem;

hayal kurmak yok!

Yeni aldığım pantolon ceket takımımla yeni işime adım atmış bulunuyorum. Vuhuuu bende memur oldum ne mutlu bana!

Sıkıcı ve aileden bağımsız - artık ne kadar bağımsızsa- hayatım başlıyor.

Acaba... Acaba... Bu sefer hayatım değişebilir mi?

Hayır hayır yine hayallere dalma Mehpare, hadi başla yeni hayatına.

Hayallerimi Gerçekleştirebilir misin? Where stories live. Discover now