Plurimum amor magicae

348 22 10
                                    

Ľudia si myslia, že je dokonalá. Že má dokonalú rodinu a veľa úžasných priateľov. Dievčatá jej závideli jej krásu a optimizmus a chlapci sa s ňou chceli zbližovať. Učitelia od nej očakávali priam brilantné výsledky len preto, kým je. To všetko preto, že je Potterová. Presnejšie Lily Luna Potterová.

Všetci si mysleli, že má veľa skvelých priateľov. Všetci sa s ňou chceli priateliť. Avšak, keď potrebovala pomoc, zrazu okolo seba nemala takmer žiadnych ľudí. Len hŕstku ľudí považovala z pravých priateľov. Jednou z nich bola jej sesternica Roxanne, prezývaná Roxy. Bola ešte šialenejšia a ešte viac optimistická ako ona sama.

Bola pravá Záškodníčka a neraz už preto skončila v riaditeľni. Charakterom bola ako jej otec a výzor zdedila po mame. Ďalšie členom partie bol Lilyn bratranec Hugo, ktorý Ronovi akoby z oka vypadol a vlastnosti tiež zdedil po ňom. Posledný boli Lysander a Lorcan Scamanderovci. Pohľadný a zábavný synovia šialenej tety Luny a vnuka slávneho magizoóloga Newta, Rolfa.

A práve v tom bol ten háčik. Lily bola už dlhšie zaľúbená do jedného z dvojčiat Scamanderových, presnejšie Lorcana. Bolo to jej malé tajomstvo, o ktorom sa nezverila ani živej duši. A práve preto začala chodiť s Troyom McLaggenom. Blonďavý Chrabromilčan, metlobalista a nedosiahnuteľný cieľ pre väčšinu dievčenského osadenstva školy. No Lily bola jedna z tých, ktoré odolávali jeho šarmu. Mala menšie výčitky svedomia, že ho využíva preto, aby upútala Lorcanovu pozornosť. Avšak ako Troya poznala, vedela, že ak by ho aj "odkopla", našiel by si ďalšie pochabé dievča. Jednoducho povedané, život Lily Luny Potterovej nebol tak ľahký ako mnohým zdal. Našťastie mala svojich skvelých pravých priateľov a rodinu, ktorú nadovšetko milovala.

***

Lily s úľavou vyšla z učebne dejín mágie. Patrila k tej väčšine, ktorá tento predmet nemala veľmi v láske a radšej ho prespala. Roxanne sa kamsi vytratila, a tak s Hugom zamierila k učebni obrany proti čiernej mágii.

„To bola nuda," sťažoval sa Hugo, „nechápem načo nám to bude? Veď je to úplne na nič. Maximálne sa tak vyspíš."

„Uhm," zahmkala Lily apaticky.

„Ach, už sa teším na obed..." mlel Hugo ďalej. Vtom Lily zbadala blonďavú šticu a hneď vedela komu patrí.

„Hugo, stretneme sa pred učebňou," vyhŕkla a utekala preč. Zašla za roh a tam ho zbadala.

„Lorcan!" upútala jeho pozornosť, „čauko!"

„Ahoj, Lily," usmial sa na ňu a pokračoval v ceste. Lily sa k nemu pridala, keďže mala obranu s Bystrohlavom, mali spoločnú cestu.

„Aký máš deň?" načala konverzáciu.

„Dosť na nič," odvetil stroho.

Lily nadvihla obočie. „Deje sa niečo?" spýtala sa prekvapene.

„Čo by sa malo?" nechápavo na ňu pozrel.

„Ja len, že kde si nechal svoj optimizmus," nadhodila nechápavo.

„Nie každý deň musí byť dobrý," odvrkol.

„Ale ty si Lorcan Scamander! Ty nemávaš zlé dni!"

„Predstav si, že mávam."

Lily ho chytila za ruku a donútila tak zastaviť. „Vyklop to!" prikázala mu.

Lorcan zdvihol pohľad a pozrel do jej orieškovo-hnedých očí. Nemohol jej to povedať. Nemohol jej povedať, že ho hnevá, že začala chodiť s Troyom McLaggenom. No malé podpichnutie si odpustiť nemohol.

Plurimum amor magicae (HP-FF)Where stories live. Discover now