《BÖLÜM 16》

23.1K 1.4K 187
                                    

16

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

16.Bölüm

Düğüne Adım Adım

Olayların üzerinden bir hafta geçmişti ve bu süre içinde yalandan ve göstermelik dahi olsa evliliğin hiçte kolay bir şey olmadığını anlamıştı Daisy. Hayatında köklü değişiklikler oluyordu. Wessex Düşesinin evinden ayrılıp Ramsey Ailesinin evine yerleşmişti ve geçici olarak halasıda onunla birlikteydi. Bir haftadır neredeyse her gün modacı Madam Esmeraud Ramsey Ailesinin Londra'da ki malikanesini ziyaret ediyordu. Bir oda tamamen onlar için ayrılmıştı. Birbirinden güzel ve kaliteli ipek kumaşlar, tüller fırfırlı işlemeler getirilmişti özel olarak. Madam Esmeraud her gün yanında iki yardımcısı ile birlikte geliyor ve Daisy için çekilmez sıkıcı ve yorucu saatler başlıyordu. En kötüsü ilk gün ölçü alınması için saatlerce hareketsiz durmak zorunda kalmasıydı. Madam Esmeraud her çeşit kumaşı Daisy'nin üzerinde deniyor, teninde nasıl gözükeceğinden emin olması gerekiyordu. Her dikilen parçayı tekrar giyiyor, aksaklık ya da hata olup olmadığı kontrol ediliyordu. Tabii tüm bu yapılanlar arasında Daisy dışında herkesin, özellikle Marianne ve Margaret'in bir fikri vardı.

Tabi ki bu çılgınlık Marianne'nin eseriydi. Daisy'e kalsa basit bir balo elbisesi diktirmeyi tercih ederdi. Hatta balo sezonu için diktirdiği ve henüz giymediği yeni ve çok güzel elbiseleri vardı ancak bunu dile getirdiğinde Marianne çok sinirlenip reddetmişti. Henfield Kontesi olacak kişinin her şeyi mükemmel olmalıydı. En güzel gözükmeli, en iyi gelinliği giymeli ve uzun süre konuşulacak muhteşem bir düğünü olmalıydı.

Tabi davetiyelerde çok önemliydi. Bütün davetlilere özenle el yazısı ile yazılmalıydı. O kadar davetiye yazıldı ki Daisy bunca tanıdığını olmasına rağmen hayatı boyunca nasıl bu kadar yalnızlık çekebilmiş olduğunu anlayamadı.

Tüm bunlar yalandan bir evlilik için çok anlamsız olmasına karşın mecburen katlandı. Sonuçta bu evliliğin formalite olacağını bilen Adrian ve kendisi dışında sadece halası ve Kontes Ramsey'di. Herşey gerçek gibi gözükmesi gerekiyorsa biraz daha bu tiyatroya katlanacaktı. Çare yoktu.

Tüm bu yoğunluk içerisinde gece yastığa başını koyduğu an aklına Adrian'ın gelmesini engelleyemiyordu ne yazık ki. Bir haftadır bu yoğunluk içerisinde Adrian'ı bir kez olsun görmemişti. Eve gelip gidiyor mu bir fikri yoktu. Son gördüğü gün planda olmayan nişanlarının ilan edildiği davetin ertesi sabahıydı. Olivia ve Vivian o sabah Daisy'nin orada olmadığını düşünerek gelmişlerdi malikaneye. Amaçları belliydi; Bu nişan olayının iç yüzünü öğrenmek ve Adrian'ı bu olaydan vazgeçirmek. Tabi bu Adrian'ın da katkılarıyla gerçekleşmemişti. Adrian Daisy'i şaşırtacak şekilde mutlu ve aşık nişanlı oyununu profesyonel bir tiyatrocu gibi sergilemişti Olivia ve Vivian'a. Yalandan dahi olsa Adrian tarafından onlara karşı savunulmak Daisy'nin hoşuna gitmişti. Kendine itiraf etmek istememesine karşın yine de öyle olduğunu biliyordu.

MAYIS GÜNEŞİ (tamamlandı)Where stories live. Discover now