Expecto Patronum

1.3K 75 10
                                    

Expecto Patronum
(ex-PEK-toh pa-TRO-num)

Ξεκινάω λοιπόν με ενα απο τα αγαπημένα μου ξόρκια το οποίο σύμφωνα με μία μικρή έρευνα που έκανα ίσως να πάρει περισσότερη ώρα από τα υπόλοιπα για να το αναλύσουμε.

Πρόκειται για ένα ξόρκι όπου ο μάγος "καλεί τον προστάτη" του.

Είναι μια αρχαία μαγεία που ουσιαστικά προκαλείται από όλα τα θετικά συναισθήματα του μάγου. Παρόλα αυτά είναι δυσκολη και για αυτό τον λόγο δρν μπορούν ολοι οι μάγοι να αναπαραξουν εναν ολοκληρωμένο σωματικά Πατρονο. Ο Πατρονος οταν σχηματιστεί έχει την μορφή ενός ζώου.

Ο Πατρονος είναι η πιο διάσημη και μια απο τις πιο ισχυρές αμυντικές μαγείες.

Είναι γνωστό πως ο Πατρονος χρησιμοποιουνταν από τα αρχαία χρόνια. Επομένως ειναι άγνωστο ποιος το δημιούργησε ή πότε εφευρέθηκε για πρώτη φορά.

Σύμφωνα με τον μύθο ένας από τους πιο διάσημους πατρονους όλων των εποχών ηταν ενα πονηρό ποντίκι. Ανήκε στον μάγο Illyious. Κατάφερε να τον καλέσει όταν επιτέθηκε στο χωριό του ο σκοτεινός μαγος Raczidian με τον στρατό του από Παραφρονες. Η λάμψη του ποντικιού ανάγκασε τους παραφρονες να σταματήσουν. Ο Raczidian αποφάσισε να καλέσει τον δικό του Πατρονο ώστε να αντικρούσει το ποντίκι του Illyious. Ωστόσο μόνο ένας αγνός μάγος μπορούσε να καλέσει εναν Πατρονο. Έτσι απο το ραβδί του Raczidian βγήκαν σκουλικια τα οποία τον έφαγαν ζωντανό.

Ο Harry Potter ηταν ένας απο τους νεότερους μάγους που κατάφερε να καλέσει εναν ολοκληρωμένο Πατρονο. Ο πρώτος του κλήθηκε το 1994 σε έναν αγωνα Quidditch εναντίον του Ravenclaw. Επιπλέον τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου κάλεσε ακόμη έναν οταν εκεινος η Hermione Granger και ο Sirius Black δέχθηκαν επίθεση από παραφρονες.

Ο Πατρονος αντιπροσωπευει κάτι που ειναι κρυμμένο ή και άγνωστο στην προσωπικοτητα του μάγου αλλά απαραίτητο. Ενεργοποιειται συνήθως όταν ο μάγος έρχεται αντιμέτωπος με ενα απάνθρωπο κακό. Είναι δηλαδή ο αφυπνισμενος μυστικός εαυτός που βρίσκεται αδρανης μέχρι να παρουσιαστεί ανάγκη να βγει στην επιφάνεια.

Αν και ελάχιστοι μάγοι μπορούν να παράγουν ολόσωμο Πατρονο οι πιο κοινοί από αυτούς ειναι τα σκυλιά, οι γάτες και τα άλογα.

Το ξόρκι του Πατρονου εμφανίστηκε πολλές φορές κατά την διάρκεια των βιβλίων και των ταινιών. Οι πιο γνωστοί από αυτούς όμως είναι οι εξής.

Harry & James Potter > αρσενικό ελάφι

Lily Potter & Severus Snape > θηλυκό ελάφι

Hermione Granger > ενυδριδα

Ron Weasley > σκύλος, Jack Russell Terrier

Ginny Weasley > άλογο

Remus Lupin > λύκος

Minerva McGonagall > γάτα

Albus Dumbledore > φοίνικας

Luna Lovegood > κουνέλι

Cho Chang > κύκνος

Αυτά λοιπόν από εμένα για το ξόρκι του Πατρονου. Ελπίζω να περάσατε καλά όσο το διαβάζατε οσο και εγώ ενω το έγραφα :)

Magic Spells. (από τον Κόσμο του Harry Potter)Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα