Deel 38 Besturen.

2 0 0
                                    

De vakantie hebben we achter de rug genaamd LLG! Of anders gezegd Lekker Lang Genieten, spreekt de muis.
Ik weet het niet hoor maar we hebben weer een geweldig periode voor de boeg, zegt der rat. Dus flikker die bagage maar op de zolder als we die  hebben!
Als ik zo om mij heen kijk heb je toch een stelletje minkukels die de komende tijd het ons gaan vertellen wat we moeten doen. De Pechtoldjes, de Bumaaatjes en Rutte en co, oh ja ik vergeet de CU, krijg die naam niet uit mijn strot!
Voor dat ze wat gedaan hebben zeg ik je, ze gaan liegen!
Oh, reageert de muis, daar was ik mij nog niet zo direct van bewust!
Natuurlijk dat is het hem nou net zoals jij reageert, antwoordt de rat.
De meeste van ons Nederlanders hebben dus deze mentaliteit, lekker je kop in het zand steken.
Wat dit land nodig heeft zijn mensen die een tegenstem hebben op hen die het verkwisten van het geld wat door de werkende massa is verdiend tegen te gaan! Directe inspraak door het verkrijgen van een bindend referendum.
Maar weet je lekker stil houden en het voor je laten beslissen dat werkt!
Nou ja, zegt de muis, daar heb je wel een punt, alleen ik ben niet zo alert zoals jij. Nee, reageert de rat, dat is de pest.
Neem nou die Hennis die wordt indirect toch van de dood van die twee soldaten in Mali verweten dat zij nalatig is geweest! En dan alleen maar denken aan wat ze er nu aan kan doen. Nou Hennis je bent te laat, veel te laat.
Niet denken aan je toekomstige baan in een nieuwe regering, maar je ogen uit je kop schamen! Je laat mensen achter die  zonder hun geliefden verder moeten. Opzouten, rageert de muis, ja ja dat zeg ik, dat had je niet verwacht he.
Ik heb er van gehoord, maar er is meer, wat ik toevallig mee kreeg is dat Rutte een tegenstem oproept tegen de heer Macron! Lachen toch dat manneke telt helemaal niet mee in die wereld van list en bedrog. Muis ik schrik van jou, reageert de rat!
Ach er zijn ook leuke dingen gepasseert de laatste tijd! Wat te denken hoeveel mensen er naar onze Max kijken onvoorstelbaar. Dat manneke gaat het worden.
Nou ik als muis heb ook nog wat mee gekregen van die 222 miljoen voor Neymar. Bij elkaar staat er bij PSG voor een 1 miljard op het veld die zouden toch wat moeten kunnen winnen?
Ach waar dat geld vandaan komt, daar schijnt de zon wel, maar is niet altijd voor iedereen zichtbaar, denk daar maar eens over na besluit de rat.

Het muisje en de ratWhere stories live. Discover now