Deel 21: Chinees

2 0 0
                                    

Ze kijken er scheel van daar in het WIJZE oosten; zegt de rat. Al het geld verdampt zo maar en er is voorlopig geen houden aan! Ja, reageert de muis, dit had kunnen verwachten dat het eens de verkeerde kant op zou gaan! Want je weet het, 7 magere en 7 vette jaren is je voorland. Dus sparen in het vette deel zorgt voor overleven in slechte tijden!
Joh, reageert de rat, daar hebben ze in Den Haag waarschijnlijk nooit van gehoord van wat jij nu zegt.
En dus als ik het goed begrijp hadden we ons zelf en die chinezen ook een hoop ellende kunnen besparen!
Ja, antwoordt de muis, dat is waar. Maar, weet je als er ook maar een dubbeltje op de rekening staat wordt het uitgegeven.
Ik ben blij dat ik niet op de lijst sta om in aanmerking te komen voor een huurwoning; zegt de rat!
Want dan kan je als Nederlander nog wel even op je beurt wachten hè. In dit land gaan buitenlanders kennelijk voor bij het toewijzen van een huurwoning, waarvan jij als Nederlander de huur van betaalt zonder er in te wonen.
Oh, oh wat wrang zoals je dit nu weer zegt, reageert de muis. Die mensen hebben toch onderdak nodig?
Ja, ja maar moet de ander er dan voor bloeden, reageert de rat. Ik kan mij nog herinneren wat mijn Opa altijd zei, reageert de rat. Ja, zei hij, ze werken zelf burgerlijke ongehoorzaamheid in de hand, met andere woorden anarchisme nou is dat waar we op zitten te wachten? Neem van mij aan dat het enige waar een Regering van een democratie land bang voor is, is onrust onder de allochtone bevolking!
Uiteindelijk zijn zij het die schatkist vullen en niemand anders.

Het muisje en de ratWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu