Kapitel 6 - Nicole

3.6K 51 5
                                    

Oscar's perspektiv

*Ring Ring*

Jag plockade upp mobilen från backfikan och på displayen stod det "Ogge", jag tryckte på den gröna knappen och satte mobilen vid örat.

"Oscar här!" Sa jag.

"Hej Oscar! Ogge här!" Svarade han tillbaka.

"Jag hör det!" Sa jag tillbaka och små skrattade lite. Man hörde att Ogge suckade väldigt högt.

"Det var inte ens roligt! Men strunt samma! Vill du hänga med till Espresso house? Min kompis är med!" Sa han till mig.

"Visst, tid?" Frågade jag.

"16.00 På Espresso house!" Svarade han.

"Okej vi syns!" Avslutade jag och sedan la vi på. Jag stoppade tillbaka mobilen i backfikan, vem var egentligen kompisen som skulle följa med? Om det var någon jag kände skulle han ha nämnt namnet men nu gjorde han inte.

Jag tog upp mobilen igen för att kolla hur mycket klockan var, på displayen visade det 15.47! Shit, jag har tio minuter på mig att åka dit. Jag gick med snabba steg mot hallen och tog på mina skor och tog tag i min jacka och gick ut. Jag låste dörren och gick sedan vidare mot min moppe. Jag tog på mig hjälmen och satte mig på moppen och sedan började jag åka mot Espresso House.

*

*

*

När jag var framme så tog jag av mig hjälmen och låste fast moppen, sedan började jag gå den illa biten mot Espresso house. Självklart blev jag upptäckt av några foooers men efter ett tag bad jag en vakt ta bort dem så jag kunde gå in till Espresso house och träffa Ogge och han kompis.

När jag kom in kollade jag mig omkring om jag såg Ogge. Till slut ser jag han sitta vid ett hörn med en tjej, vänta? har han börjat dejta någon? Strunt samma, jag gick fram till bordet där Ogge och tjejen satt.

"Nämen tjena mannen!" Sa Ogge mig och gav mig en bro hug och sedan gav jag tjejen en kram.

"Hej, Oscar heter jag" Sa jag till henne och log.

"Hej, Jennifer" Säger hon och log tillbaka.

"Jag ska bara gå och beställa, kommer snart tillbaka" Sa jag till dem båda och log lite och började gå fram till kassan. När jag gick tillbaka satte jag mig bredvid Ogge och drack en klunk från min frapino.

"Hur länge har ni känt varandra då?" Frågade jag Ogge och Jennifer.

"Ganska länge, vi går på samma streetgrupp!" Svarade Jennifer.

"Aha" Sa jag tillbaka och log.

Nicole's perspektiv

På engelska lektionen idag försökte Felix få kontakt med mig, fast jag total ignorerade honom och fokuserade mer på lektionen än på honom. På matten pratade vi någon enstaka gång för att Felix behövde hjälp med något mattetal.

Jag var just nu hemma och jag tog upp min nyckel, jag låste upp ytterdörren sedan drog jag i handtaget och gick in till det mörka huset. Ingen var hemma än men pappa skulle säkert komma hem snart. Mamma var på jobbet. Jag tände lampan i hallen och sedan sparkade jag av mig skorna och hängde upp jackan i en galge och lät bara väskan falla ner till golvet.

Jag sjönk ner i soffan och satte på TV, jag zappade mellan kanalerna men inget var så värst bra så till slut fick det bli någon konstig film men jag orkade inte kolla på filmen hela tiden så jag tog upp min mobil och kollade runt på olika sociala medier. Efter ett tag hör jag ytterdörren öppnas, det är säkert min pappa som kommer hem.

"Nicole är du här?" Frågade pappa mig.

"Aa, jag är i vardagsrummet!" Svarade jag och la ifrån mig mobilen och kollade på TV:en.

"Men har inte du läxor att göra?" Frågade pappa mig samtidigt han passerade mig och gick in till köket.

"Jo, men jag göt de snart!" Sa jag tillbaka och pappa mumlade något till svars, jag hatar verkligen när föräldrar säger åt sina barn att göra läxorna. Men pappa och mamma vill att jag ska få bra betyg och så. Men jag har ju redan bra.. Okej, kanske inte dem bästa men jag har iallafall godkänt i alla ämnen. Under filmen vibrerade mobilen till, jag fiskade upp den snabbt och på displayen stod det "Jenn <3" jag svarade snabbt och la mobilen mot örat.

"Nicole" Sa jag.

"Hej det är Jennifer! Vet du?!" Sa en väldigt ovanligt glad och hypad Jenn.

"Har du och Ogge blivit tillsammans?!" Frågade jag och flinade till lite, man hörde att Jenn suckade väldigt högt. Både jag och Felix retar Ogge och Jenn att de är kära i varandra fast det inte vågar erkänna det.

"Asså kan inte du och Felix sluta med det där? Jag och Ogge är bara vänner!" Sade hon och sa ordet "Vänner" tydligt. 

"Men strunt samma! Vad var det du skulle berätta?" Frågade jag henne.

"Jo, jag var ju med Ogge efter skolan idag. Men det var inte bara han och jag utan Ogges kompis också" Svarade hon med någon pipig röst.

"Vem var kompisen då?" Frågade jag henne.

"Gissa" Sa hon.

"Chansar på någon i The Fooo" Sa jag.

"Rätt! Självaste Oscar Enestad!!!" Halv skrek hon i telefonen så man fick ont i örat.

"Men ta det lugnt Jenn! Du behöver inte låta som att du fangirlar honom" Sa jag och skrattade lite.

"Jag har hans nummer iallafall" Sa hon.

"Var han snygg då?" Frågade jag henne.

"Asså, han såg ju inte direkt dålig ut...." Hann hon säga innan jag avbröt henne.

"Jenn, du tycker han är snygg! Det är bara att erkänna det" Sade jag till henne och små skrattade.

"Okej, lite snygg var han faktiskt!" Sa hon och skrattade lite. Efter ett tag så behövde jag lägga på, vi sa hejdå till varandra och la på. Jag la ner mobilen i backfikan och gick ner till köket för att äta middag. 

"Vad blir det för mat?" Frågade jag honom när jag kom in till köket.

"Rester!" Svarade han mig och med en liten suck så tog jag fram en tallrik från skåpet och sedan tog jag köttbullar och makaroner och la det i mikron. Efter jag hade ätit så stack jag till hallen för att ta väskan och sedan gick jag upp till mitt rum. Jag la fram läxböckerna på skrivbordet och satte mig på stolen, jag pluggade in mina hörlurar och började jobba.När klockan var 21.00 så avslutade jag, jag hade faktiskt hunnit göra klart en hel del läxor. Det kändes skönt att ha dem gjorda så man slipper jobba på helgen. Jag gick mot badrummet och borstade tänderna. Jag gick tillbaka till mitt rum och satte på mig in pyjamas och satte upp mitt hår i en slarvigt hästsvans. Klockan var nu 21.30 och jag var helt slut, jag satte mobilen på ladding och la den på nattduksborden och sist släckte jag lampan och somnade.

_________

Shit, inte det bästa kapitel men jag hoppas att Lotta gör ett bättre :) Tack för 100+ läsare! Sjukt roligt att ni tycker om detta! Förlåt för er som är känsliga mot ovårdat språk.. och att det blir minst 2 kapitel i per vecka nu pga skola börjar :(

Kram: Ebba :*

Always together - The FoooDär berättelser lever. Upptäck nu