3- MEDİNE Yİ MÜNEVVERE

715 67 38
                                    

Selamun aleykum
Gülistan  aynadan kendine son kez bakti  .

Siyah bol feracesini giydi .Üzerine  yeşil bir kalin eşarp takdi . Gidecekleri turizimin Cantasini alip  içine kalin bir sal koydu . Suyu da koyup   hemen kapinin önünde  bekleyen abisinin yanina geldi .

- hazirim çok mutlu çok heyecanliyim abi .

Abiside ayni Gülistan gibi heyecanli ve mutlu idi .

Babasi Avni beyin

- hadi artik geç kalmamaliyiz

Dedi sevinc ile arabaya bindiler .

Gülistan  huzur ile hizli hızli gecen evleri ve agaclari bakti .

Havaalanına gelince ise sevinci kat kat yükseldi . Ellerine verilen  pasaportlar ile geçtiler uçağa hizlica bulup bindiler çünkü ucagin kalmasına 15 dakika kaldi  .

Uçakta ise herkesin yüzü gülüyor ve mutlu idi .Uçak görevlisi eline mikrofon alip konuşmaya başladı

- Sayin yolcularimiz hepiniz hoş geldiniz 
Hepinize hayirli yolculuklar dilerim  Kemerlerini bağlayalim lütfen bir istek olursa da  hostes ile  bize bildirirsiniz .

Dedi ve görevliler olaki bir kaza vesaire olursa da    diye bir kaç bilgi vermeye başladılar .

Uçak havalaninca Gülistan nin heyecani kat kat daha artiyordu . Görevliler ellerinde ki mikrofon ile bilgi vermeye başladılar .

- sayin yolcularimiz hepimiz Allah rizasi için peygamber askı için yollara düştük . İlk olarak Medine yi Münevvere yi ziyaret edeceğiz orada 5 gün kalip sonra Mekke yi Mukerreme ya gideceğiz inşallah .  Medine yi Münevvere hakkında bilgi verecek olursak . Medine-i Münevvere Arabistan Yarımadasında, Hicaz bölgesinde bulunan Ünlü iki mübarek şehirden biri; İslam Devletinin ilk başşehri. Hicaz'da bulunan ikinci mübarek şehir Mekke'dir. İkisine beraber “Haremeyn” ve “Hicaz”da denir. Son Peygamber hazret-i Muhammed Mekke'den çıkarak Medine'ye hicret etmiş, burada ilk İslam Devletini kurmuştur. Peygamberimizin kabr-i şerifleri ve Mescid-i Nebi de bu şehirde bulunmaktadır. Bu sebeplerden dolayı Medine-i münevvere yani nurlanmış şehir ismiyle anıldı . Bu kadar bilgi bize simdilik yeterli inşallah oralara varınca daha çok fazla bilgi edinecegiz

Dedi sonra da başka bir kimse mikrofonu alip ilahi söylemeye başladı .

Resul"ün hasreti Canıma yetti
Bitire bitire beni tüketti,
Canımın Cananı Ya Resulallah…

Al beni yanına Ya Habiballah,
BAS BENİ BAĞRINA Ya Resulallah…
Bu canım yoluna kurbandır Senin,
Al beni Yanına Ya Resulallah…

Özledim Resul"ü Medine"dedir,
Gidemedim O"na hayli senedir,
Medine Gülleri tane tanedir,
Canımın Cananı Ya Resulallah…

Al beni yanına Ya Habiballah,
BAS BENİ BAĞRINA Ya Resulallah…
Bu canım yoluna kurbandır Senin,
Al beni Yanına Ya Resulallah…

Sanki ilahi soylendikce Gülistan başka baska alemlere gidiyor ve ucağin biran önce inmesi için can atiyordu .

Yolculuk o kadar güzel gidiyordu ki yüzünden gülümseme eksik değildi Gülistan nın.

Gülistan gibi genç bir kiz Gülistan  nin yanina geldi

- Selamun Aleykum ilk defa gidiyorsun galiba ben bir şey gördüm senin ile paylaşmak istedim bakar misin ? Sizin camdan gözükmüyor galiba dedi

Gülistan yaninda oturan yengesinden izin alip kendini cagiran kizın cagirdigi karsi cama bakti ki hayran kaldi . İki deniz ortasi cöldü .

- bu bu muhteşem neresi ki burasi

Dedi Gülistan . Hem gözlerini inanamamis hem de şok olmuş hem de şasirmisti .

Kiz tebessüm ederek hostesi cagirdi

- görevlilerden birini sorar misinız burasi neresi ?

Hostes hizlica görevlilerin yanina gitti ve görevli bir abi asagi bakti sonra elini mikrofon alip

- evet gençlerimiz bir şey fark etmis sol tarafa bakalım ortada bir çöl iki yani deniz sanki imkansiz gibi ama Allah ın işi Allah ol der olur . Peki burasi neresi mi ? Söyle anlatalim burasi Mercidabık savaşı ( 1516) kazanılmış sıra Mısır‘ın fethine gelmiştir. Osmanlı ordusu Mısır‘a doğru hareket etmiş ve karşılarına Mısır‘a ulaşmaları için doğal bir engel olan Sina çölü çıkmıştır. Osmanlı askerleri 1,5 senedir seferde bulundukları için yorgun düşmüşler ve vezirlerden bazılarıda bu çölün geçmenin imkansız olabiliceğini geçilse bile çok asker kaybı olacağını düşündükleri için pek istekli olmamamışlardı. Bunu hisseden Yavuz ordusuna hitaben bir konuşma yaptıktan sonra atı Karaduman‘ı Sina Çölüne sürmüş ver arkasından Osmalı ordusuda çöle doğru yürüyüşe geçmiştir. Çölde yürüyüş çok çetin olmuş su idareli kullanılmış teyemmüm ile abdest alınmıştı. Çölü geçiş sırasında bir ara Yavuz Sultan Selim atından inerek yürümeye başlayınca doğal olarak padişahın yürüdüğü bir sırada kimsenin altı srıtında olamayacağından bütün orduda at sırtında olanlar vezirler, beyler beyiler ve sipahiler atlarından inerek yürümeye başladılar. Son derece cevval ve heybetli Yavuz Sultan Selim derin bir huşu içerisinde önüne bakarak yürüyordu, vezirler ve askerler bu durumu merak etmişlerdi acaba sultan neden yürüyordu? Hemen vezirler padişahın nedimesi, sohbet arkadaşı ve sırdaşı olan Hasan Can‘a müracaat ederek durumu öğrenmesini istediler Hasan Can padişahın padişahın yanına yaklaşarak;

- Hayırdır inşaallah Sultanım bütün ordu merak eyler; Devletlü padişahımız, aceb niçin yaya yürürler?diye telaş ederler,dedi.

Yavuz Sultan Selim büyük bir maneviyat ve huşu içerisinde Hasan Can‘a dönerek;

-”İki cihan sultanı Peygamber efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem önümüzde yaya yürürlerken biz nasıl at üzerinde olabiliriz Hasan Can?…

Bir müddet bu şekilde giden Selim Han, tekrar atına binmesiyle geri kalanlarda atlarına binerek yollarına devam ettiler.

Ve geçilmez denilen Sina Çölü 13 gün gibi kısa bir sürede geçilmiş, yaklaşık 100 yıldır yağmur yağmayan çöle ordunun geçiş sırasında yağmur yağmıştır...

(ALLAH (C.C.) ADINA ATILAN HER ADIMIN ARKASINDA ALLAH'IN YARDIMI VE EFENDİMİZ(S.A.V.) VARDIR. HAMD VE ÖVGÜ ALLAH'A DIR.)

Diye anlatir Görevli abi herkes içinde bu duygular ile yola devam eder Yaklaşık 3 saatlik yol bitmiş artik uçaktan inme vakti gelmiştir . Uçaktan tek tek ayrilirlarken Gülistan da Ailesini takip edip ayrilir tam uçaktan inmiş  gelen arabalardan birine binip pasaport kontrolü için gidecekken arkadan bir ses duyar ve arkasina bakmaya baslar. Arkada gördüğü şey üzere hizlica geri geri gider ve ailesinden ayrilir .

Gülistan  ailesinden ayrilacak kadar ne gördü ?

Artik Medine yi Münevvere de ler

Mevlam gitmeyenleri gidebilmeyi o tatlari alabilmeyi gidenleri tekrarini nasip etsin inşallah ...

Allah a emanet olun ...

RAVZA YEŞİLİ GÖZLER ( Devam Ediyor  )Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin