9. kapitola Ich svadba 1

21 0 0
                                    

Bol sledovaný všetkými tými pohľadmi. On. Lord M, kráľovnin budúci manžel. A kvôli zvláštnemu precedensu prijatému len nedávno stále aj premiér Veľkej Británie.
Keď stál pri oltári a cítil váhu všetkých tých pohľadov na svojich pleciach, cítil nervozitu, akoby bol len mladým mužom, ktorý po prvý raz vstúpil do miestnosti plnej vážených a dôležitých hostí.
Nevedel či si to vôbec zaslúži, toľké šťastie, toľkú radosť spojenú s blízkosťou tej udalosti, keď milovaná bytosť povie áno, práve jemu, práve osobe, ktorá už má niečo za sebou, no práve teraz sa cíti, akoby vôbec po prvý raz čelil...
Bola tak blízko. Jeho kráľovná, jeho jediná láska. Tá, ktorú už od začiatku považoval za ... blízku svojmu srdcu, aj keď rozum sa bránil tej myšlienke, že by mohla... ľúbiť práve jeho, je predsa od nej omnoho straší, mohol by byť jej otcom, no on sa stal skôr jej ochrancom a dôverníkom a myšlienka, že by ho za otca považovala, ho dokázala viac znepokojiť než...
Nebola už viac len ilúziou, len predstavou, ktorej sa ledva dokázal dotknúť, len dievčaťom, pri ktorom mohol stáť, no nikdy skutočne nesmel ani len dúfať, že mu dá svoje srdce.
Prial si, aby sa to nestalo, aby nemusela čeliť tej bolesti, ktorú by jej nechtiac spôsobil, keď si vyberie povinnosť.
A preto práve teraz, keď tu pred ním stála taká krásna a šťastná, vôbec neveril svojmu šťastiu.
Bude jej manželom a po ničom netúži viac než po tej chvíli... nechce moc ani nad ňou ani nad krajinou, ktorej tak dlho vládol, chce len  opäť vidieť jej úsmev, chce len, aby bola s ním šťastná.
Keď stála pri ňom cítil ako je jeho srdce srdcom mladého muža, ako ho napĺňa jej vlastné šťastie, ktorému nedokáže odolať, pre ktoré urobí všetko... Ozdobená jeho kvetmi, elegantná akoby ... nedokázal sa na ňu prestať dívať, nedokázal myslieť na nič iné len na jej úsmev, ktorého si vždy prial byť svedkom.
Sústredil sa na tie slová, ktoré ich spojili, na slová, ktoré sa mnohým zrejme nepáčili, no on cítil ich váhu, keď súhlasil s tým, že sa stane jej manželom. Bola to tá najdôležitejšia odpoveď v jeho živote, dôležitejšia než všetko ostatné.
Sama o sebe, akoby bola zdrojom nesmierneho potešenia. Vyjadrením jeho najhlbších túžob, ktoré by si predtým ani len nedovolil vysloviť. A teraz mu bolo dovolené, byť súčasťou jej života, nebyť len tieňom, ale jej... patriť jej tak ako si to prial, aj keď sa obával, že to prianie mu prinesie veľa bolesti, aj keď sa obával, že jej samej spôsobí len zbytočný zmätok, práve teraz jej veril najviac na svete, viac než sebe, viac než svojmu predchádzajúcemu presvedčeniu veril, že jeho cesta sa musí spojiť s tou jej, že je to nevyhnutnosť, ktorej sa rád podrobí.

poznámka: dakujem za hlasy k tejto poviedke, som rada, že ju niekto číta, keďže je to teda dosť neznámy pár, každý hlas poteší.

Kráľovná(dokončená poviedka)Where stories live. Discover now