Part 2

98 7 3
                                    

'Dames en Heren, binnenkort is er een gala voor de tweede klas. Jullie krijgen hierover een brief, die ik nu uitdeel.' Onze mentor loopt langs met roze papiertjes.

Beste Tweedeklassers,

Op 1 Oktober is het zover, er komt een Gala-feest voor alle tweedeklassen! Hier wat informatie:

Wat: Galafeest

Wie: Voor alle tweedeklassers

Wanneer: 1 Oktober

Hoelaat: 20:00-23:00 u.

Entree: Gratis, maar neem wel je schoolpas mee, er mogen namelijk alleen tweedeklassers van deze school komen!

Thema: Gala/Liefde

Het is de bedoeling dat je met iemand naar het schoolfeest gaat! Dat kan je beste vriend, je verkering of gewoon een klasgenoot zijn. Het moet wel iemand van het andere geslacht zijn.

Wij hopen dat iedereen komt en dat het een gezellige avond wordt. Vul wel dit formulier in en lever die voor a.s. vrijdag in!

Naam:

Klas:

Gaat met ... naar het schoolfeest

Handtekening ouders/verzorgers:

Tot dan!

De Onderbouwcommisie.

'Waah, supervet! Ik zou wel met Maarten willen!' roept Anna. Maarten zit in 2b, wij in 2c en Anna kent hem van de basisschool. 'Oeh, ga hem meevragen dan!' grijns ik. 'Ik ga het proberen. Met wie wil jij?' zegt Anna. 'Ik heb werkelijk geen idee,' geef ik toe. Onze mentor begint te praten. 'Alle tweedeklassers hebben deze brief gekregen, dus jullie hebben nu nog 3 dagen om iemand mee te vragen. Het hoeft niet perse iemand te zijn op wie je verliefd bent of met wie je verkering hebt, het mag natuurlijk ook gewoon een klasgenoot of een goede vriend zijn. Veel succes, iedereen!'

~

Ik heb net Engels bijles gehad, het is kwart over vier en rustig in school. Er zijn maar een stuk of drie mensen in de gangen, en ik zit in de kantine, te wachten tot ik naar mijn bus kan. Mijn oog valt op de schoolkrant. Er staat groot op: Nieuwe leerlingen: Een badboy, een verlegen type en een modieus meisje! Zouden ze met badboy Harry bedoelen? Dat kan bijna niet anders, Harry is nieuw én gedraagt zich als een badboy! Snel blader ik naar de 'Nieuwe Leerlingen' pagina en ik lees het artikel 'Badboy.'

Leerlingen stromen de school binnen. Verlegen, mooi, modieus én bad! De nieuwe leerling, Harry Styles... Ik wist het! ...is het laatste. Na schooltijd hangt hij rond met vrienden, rokend... Gadver. ...Hij spuit graffity, vernielt prullenbakken en steekt al vanaf september vuurwerk af. Verder let hij niet op in de les, maakt nauwelijks huiswerk en leert niet voor toetsen, vertelt hij. Toch valt hij in zijn klas, 2c, goed in de smaak. Wij hebben 4 leerlingen van 2c geïnterviewd.

Wat vinden jullie ervan dat Harry een 'badboy' is?

Sander: Wel stoer, veel mensen kijken tegen hem op.

Anna: Cool, maar ik val niet op badboys. Wel stoer dat hij zichzelf durft te zijn.

Robin: Ik vind dat hij zich nogal uitslooft bij de meisjes. Vooral bij Sam... Wacht wat!? Sam!? Ik ben de enige Sam uit de klas, dus... Oh help. Nee. Waarom heb ik dat niet door?

Carolien: 100% mijn type, knap, stoer en grappig. Maar ik heb al verkering...

~

Nog steeds geschrokken zit ik in de bus, die ik op het nippertje heb gehaald. Waarom denkt Robin dat Harry zich uitslooft voor mij? En is dat ook echt zo? Ik voel me hopeloos, ik weet echt niet wat ik van Harry vindt. Hij is badboy, ik haat badboys. Hij is knap, ik hou van knap. Nou ja, eerst maar zien of hij mij écht leuk vindt. Misschien is Robin wel gewoon blind. Ja, dat zal het zijn. Ik zal hem een link sturen naar de pearl.

~

De volgende dag op school vertel ik aan Anna wat ik gelezen heb. 'Echt? OMG, ik wist het!' roept ze over het schoolplein. 'Wat wist je?' vraag ik. 'Dat hij je leuk vindt!' gilt Anna. 'Maar An, je weet dat ik badboys haat.' Anna haalt haar schouders op. 'Wat maakt dat uit, hij is toch knap? En best wel populair!' Ik zucht. 'Daar gaat het niet om Anna, hoe knap hij ook is, ik zal nooit met een badboy verkering hebben. Sorry dat ik jou, en misschien Harry moet teleurstellen,' zeg ik. Anna is het niet met me eens. 'Sam, je kan hem op zijn minst een káns geven! Je moet niet zo vooroordelen, niet alle badboys zijn het zelfde.' Ik rol mijn ogen. 'Oké, ik geef hem één kans om te bewijzen dat hij niet is zoals andere badboys. Maar als hij die verpest, is het klaar. Dan gaan jij en ik niet meer zeuren. Goed?' zeg ik. 'Sure, topper van me.' Samen lopen we de school in.

~

Het is de grote pauze en Anna moet het schoolplein vegen. Ze is deze week 2 keer te laat gekomen, en dan is de regel dat je het schoolplein moet vegen. Aangezien het regent, ben ik binnen gebleven. Nadat ik mijn brood op heb gegeten, loop ik naar mijn kluisje. Het is rustig in de gangen. Ik stop de boeken van de lessen die ik al heb gehad in mijn kluisje en loop dan naar het roosterbord. Laatste twee uur uitval omdat de docent van het blokuur dat ik dan heb ziek naar huis gegaan is! Ik ren met mijn jas aan naar buiten om Anna het te vertellen. 'Oh, maar ik moet nog iets langer vegen, dus ga maar alleen naar huis. Tot morgen!' Ze geeft me een knuffel en ik loop naar binnen om aan de hele klas te vertellen dat we vrij zijn. 'Yes!' roepen ze. 'Ik ga naar huis, tot morgen!' zeg ik. 'Wacht!' zegt Harry, 'ik fiets met je mee. Ik moet toch dezelfde kant op, geloof ik.' Ik bloos. 'Oké.' Harry loopt naar zijn kluisje en komt daarna naar de fietsenstalling. 'Hi beauty,' zegt hij. Beauty. Hij zei beauty. B-E-A-U-T-Y. 'Uh, hoi. Zullen we gaan?' vraag ik zo rustig mogelijk. 'Is goed, Sam.' We rijden het schoolplein af en onderweg praten we over van alles en nog wat. Zonder vrienden valt hij, voor een badboy, nog best mee. Als we bij mijn huis aankomen, stopt Harry plotseling. 'Wat is er?' vraag ik. 'Uh, ik wilde eigenlijk iets vragen...,' zegt Harry. 'Vraag maar raak,' grijns ik. 'Wil je met me mee naar het galafeest?' Blozend kijk ik hem aan. Wat moet ik nu antwoorden? Hij is én blijft een badboy. Je hebt aan Anna belooft dat je Harry een kans zou geven. 'Ja,' zeg ik dan, 'ja ik wil met je naar het schoolfeest. Maar ik heb nog één vraagje. Waarom met mij?'

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Apr 18, 2014 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Falling for you (a Dutch Harry Styles fanfiction)Where stories live. Discover now