Part 1

113 6 1
                                    

De eerste dag na de zomervakantie, ik loop naar school. Eigenlijk is het eerder huppelen. Ik ben zo blij dat ik na 7 weken mijn beste vriendin Anna weer zie. Ik heb haar zo gemist, ze was de hele vakantie lang in Amerika! Ik daarin tegen was bijna de hele vakantie thuis, we gingen één keer een weekendje naar mijn opa en oma in Limburg. Anna zal het vast leuk gehad hebben, ik kan niet wachten om haar verhalen te horen.

'Sam!' hoor ik iemand gillen als ik het schoolplein oploop. 'Anna!' We omhelsen elkaar en Anna begint meteen allerlei verhalen te vertellen. Dat ze een vakantievriendje heeft, genaamd James en dat ze gezoend hadden op de discoavond. 'En jij? Hoe was jouw vakantie?' vraagt Anna, ondanks ze het antwoord eigenlijk al weet. 'Saai, zoals altijd.' Anna knikt treurig, maar daarna klaart haar gezicht weer op. 'Eindelijk zijn we tweedeklassers!' Haar hand klapt tegen de mijne aan, en samen lopen we de school in. Net als we zitten gaat de bel. Studieles.

'Goedemorgen dames en heren. Ik heb een nieuwtje voor jullie, we krijgen een nieuwe jongen in de klas. Harry heet hij, en hij zal rond 9 uur komen, tot die tijd gaan we het hebben over leren plannen, dus sla allemaal jullie studieboeken open op bladzijde 35.'

Anna en ik kijken elkaar aan. 'Hopelijk is hij knap,' fluistert Anna. 'Ja, maar misschien is het wel zo'n nerd die van 7 uur 's ochtends tot 10 uur 's avonds met school bezig is.' Als ik dat zeg, trekt Anna een vies gezicht. 'Ik ga toch maar voor de knappe boy.' Anna zegt het iets te hard, waardoor mevrouw Boom streng zegt: 'Willen de dames achterin stil zijn en mee doen aan de les? Bij voorbaat dank.' Zacht giechelend knikken we.

'Oké, Anna, lees jij maar het eerste stukje voor.' Anna knikt en begint te lezen. 'Een goede planning is het halve werk. Door planningen te maken krijg je een goed overzicht van je leerwerk en kom je niet krap met de tijd...,' Blablabla....

Om 9 uur wordt er geklopt op de deur. 'Ah, daar zal je Harry hebben,' zegt mevrouw Boom. De deur gaat open en er komt een jongen de klas in gelopen. 'Dag, Harry.' Hij heeft donkerbruine krullen en ziet er een beetje bad uit. 'Yow. Waar kan ik gaan zitten?' Ik kijk om me heen. Er is nergens meer een plaats vrij, behalve naast mij. 'Ga daar maar zitten,' Mevrouw Boom wijst richting mijn tafeltje, 'naast Sam.' Harry kijkt even mijn kant op en gaat dan naast me zitten. Een aftershave geur dringt mijn neus binnen, en aangezien ik astma heb, krijg ik een hoestbui. 'Gaat het?' vraagt Harry. 'Oh, uh, ja hoor,' stamel ik.

Eerlijk gezegd vind ik hem een beetje eng. Hij heeft iets van een badboy, hij straalt zoiets uit. En ik haat badboys. Ik kan er echt níet tegen als iemand zich bad gedraagt. Badboys zijn gewoon echt niet mijn type. Ik zal nooit, maar dan ook nooit op badboys vallen. Echt niet. Ik heb nog liever een saaie nerd! Maar, Harry is wel erg knap...

Voor ik het weet is de les afgelopen en lopen Anna en ik naar de gymzaal. Voetbal. Kunnen we weer lekker toekijken hoe de jongens de bal alleen naar elkáár overspelen, hoe ze zich uitsloven en hoe ze ons negeren. Ik vind voetbal hartstikke leuk, maar ik kan er niet tegen als jongens zoiets doen. Jongens zijn niet makkelijk, dat zeker niet. 'Pfff, voetbal...,' zucht Anne als we omgekleed de gymzaal inlopen. 'Zijn jullie de laatsten?' vraagt Meneer Groot. 'Uhm, ja...' Anna zet haar liefste glimlach op. 'Oké, dan kunnen we nu beginnen met de les. Voetbal, zoals jullie vast al wisten. Maak allemaal tweetallen, jongen-meisje graag, en kom naast elkaar op de bank zitten.' Er klinkt geroezemoes, er wordt gerend door de gymzaal en iedereen probeert de onsportieve mensen te ontwijken. Ik heb niet echt een jongen met wie ik in een team zou willen, ik wacht meestal gewoon af tot er iemand op míj af komt lopen.

'Zullen wij samen?' klinkt er opeens een stem achter me. Harry. De badboy. Vraagt mij om samen in een team te gaan?! 'Oké, is goed.' Harry glimlacht. 'Top.' We gaan op de bank zitten. 'Oké de bedoeling van het spel is dat jullie allemaal een matje krijgen die jullie moeten beschermen, er mag dus geen bal tegenaan komen. Als dat wel gebeurt, ben je af. Dus je kan ook andere teams uitschakelen, die dan pas de volgende ronde mee mogen doen. Dus teamwork is nodig!' legt Meneer Groot uit. 'Oké, jullie beginnen.' Hij wijst de eerste 12 op de bank aan, onder wie Harry en ik. 'Je kan toch wel een beetje voetballen he?' vraagt Harry bezorgd. 'Ja, ik zit er zelf ook op dus tja...,' antwoord ik. 'Mooi,' zegt Harry, 'want we moeten wel winnen!'

Uitgeput kleed ik me na de les om. Harry en ik zijn wel een halfuur in het spel geweest. Hij gaf me nog een compliment na de les. Dat ik 'voor een meisje nog best goed kan voetballen.' Alsof meisjes niet zouden kunnen voetballen, dat denk ik dus al zowat mijn hele leven. 'Wat vind jij van Harry?' vraag ik aan Anna. 'Oh, gaat wel. Is opzich wel aardig. Jij?' antwoordt ze. 'Ook wel aardig, maar hij heeft wel iets van een badboy, en je weet dat ik badboys hààt,' zeg ik. 'Ja, dat weet ik maar al te goed,' grijnst Anna.

~

~

~

I know het is kort, but i don't care. Wat vonden jullie ervan? Moet ik verder schrijven, yes or no?

X

Falling for you (a Dutch Harry Styles fanfiction)Where stories live. Discover now